NSE Bijblijver
november 2013
 
Overeenkomst tot deelname NSE 2014
Op 17 oktober jl. zijn de overeenkomsten tot deelname aan NSE 2014 verstuurd aan het College van Bestuur/ de directie van alle instellingen. Op 22 November aanstaande, dat is volgende week vrijdag, dienen de overeenkomsten getekend retour te zijn bij Studiekeuze123. Instellingen waarvan Studiekeuze123 nog geen overeenkomst tot deelname heeft ontvangen deze week een herinnering. Deze wordt verstuurd naar de contactpersoon NSE.
Instructie aanleveren studentgegevens
Indien de overeenkomst tot deelname is van uw instelling is ontvangen, worden vanaf 14 november (vandaag) door GfK Intomart per e-mail instructies verstuurd voor het aanleveren van de studentgegevens. Het aanleveren van de studentgegevens gebeurd in een speciale uploadmodule waar de aangeleverde gegevens direct gecontroleerd worden op een aantal punten. In de e-mail van GfK Intomart staan hiervoor de inlogcodes voor uw instelling. U kunt de instructie voor het aanleveren van de studentgegevens bekijken op
www.studiekeuzeinformatie.nl/aanleveren-studentgegevens. Wij raden u aan deze te printen en nauwkeurig te volgen bij het klaarzetten van de studentgegevens.
Aanleveren extra vragen
Het is mogelijk om een aantal eigen instellingsvragen aan de vragenlijst van de NSE toe te voegen. Meer informatie hierover vind u op www.studiekeuzeinformatie.nl/aanleveren-extra-vragen.
 
Indien u vorig jaar extra vragen heeft aangeleverd en ze dit jaar exact hetzelfde wil laten, vragen we u dit door te geven aan GfK Intomart via info@nse.nl. U hoeft dan niet een nieuw bestand met de vragen aan te leveren. Indien u een aantal van de vragen hetzelfde laat, maar ook vragen wijzigt of aanvult, verzoeken wij u bij de vragen die hetzelfde blijven als vorig jaar dit expliciet aan te geven.
Uitnodigingstekst
Bij het aanleveren van de Studentgegevens heeft u de keuze om per student een zin aan te leveren die wordt opgenomen in de uitnodigingstekst en reminders die verstuurd worden aan de studenten. Bij het aanleveren van deze extra zin is het handig alvast de uitnodigingstekst tot uw beschikking te hebben. Daarom staat de uitnodigingstekst voor NSE 2014 klaar op www.studiekeuzeinformatie.nl/uitnodigingsteksten.
De teksten van de reminders volgen nog.
Incentives
Ook dit jaar verloot Studiekeuze123 verschillende prijzen onder de studenten die aan de NSE hebben deelgenomen. Dit jaar zijn we in staat om het aantal cadeaubonnen met 25 te verhogen en in plaats van een iPad Mini is dit jaar de nieuwe iPad Air beschikbaar. De incentives voor NSE 2014 zijn:
•    5 Iphone 5
•    5 Ipad Air
•    265 bol.com cadeaubonnen t.w.v. €25,-
Promotiemateriaal
Het promotiemateriaal voor NSE 2014 wordt op dit moment ontwikkeld. Het materiaal, is op enkele tekstuele wijzigingen, vergelijkbaar met vorig jaar. Er worden een poster, flyer en banners ontwikkeld die u als beeldmateriaal kunt gebruiken. Het materiaal wordt eind volgende week beschikbaar gesteld in het Nederlands, Engels, en Duits via www.studiekeuzeinformatie.nl/promotie-van-de-nsepromotie-van-de-nse. Ook wordt weer een bouwpakket ter beschikking gesteld waarmee u zelf een eigen zin en logo aan de flyer en poster kunt toevoegen. U kunt het bouwpakket opvragen via info@nse.nl. Het bouwpakket komt beschikbaar in Indesign en Word versie. 
NSE Online stopt
Per 1 juni 2014 stopt de NSE Online omdat het weinig gebruik wordt en de kosten voor Studiekeuze123 vrij hoog zijn. Steeds meer instellingen hebben inmiddels zelf een dashboard waarmee de resultaten van de NSE inzichtelijk worden gemaakt. 
 
Wij vragen u dit bericht intern aan collega's die van de tool gebruik maken door te geven. Wij merken namelijk dat nog niet iedereen op de hoogte is hiervan.
 
De resultaten van de NSE worden door Studiekeuze123 geleverd aan deelnemende instellingen in de vorm van SPSS bestanden en een factsheet. Daarnaast zijn de resultaten te bekijken op www.studiekeuze123.nl, via de Studiekeuzedatabase Online, en via de Studiekeuzedatabase Access.

Studiekeuze123 denkt graag met u mee over andere alternatieven. U kunt hierover contact met ons opnemen via info@nse.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bezoek onze sites
In deze Bijblijver:
De Nationale Studenten Enquête (NSE) is dé nationale enquête waarin studenten hun oordeel geven over hun opleiding aan een Nederlandse universiteit of hogeschool. Lees algemene informatie over NSE op Studiekeuzeinformatie.nl/nse.
 
Lees alle informatie over NSE 2014 op Studiekeuzeinformatie.nl/nse2014
 
De Nationale Studenten Enquête (NSE) valt onder de verantwoordelijkheid van Studiekeuze123. Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van Vereniging Hogescholen, VSNU, NRTO, ISO en LSVb. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. Studiekeuze123 wordt gefaciliteerd door SURF.