KRABBEL jaargang 4, sept '11

Kleedkamers Uithof
 
Bij onze collega's van MIJV zijn een aantal foto's te zien van de vernieuwde kleedkamers.
 
Fietstocht
De laatste HVHW fietstocht van 2011 wordt gehouden op 11 september.
 
 
 
 
Fredrik Hendriklaan 254 Telefoonnummer:
070-3559061
  
 
HVHWeetjes
 
- Welke HVHW-er werd Nederlands kampioen skeeleren? Antwoord!
 
- Chris Meeuwisse: een 'deserteur'. Een mooi verhaal op Schaatsen.nl
 
- Onze jeugdtalenten doen het leuk bij de jeugdskeelercup en de Wladimiroff bokaal.
 
- Eva en Thijs zijn Zuid-Hollands kampioen geworden.
 
- Er is een videoverslag van de 3e fietstocht gemaakt.
 
- Samenwerking TVM langebaan en jong oranje shorttrack waar diverse  HVHW-ers aan hebben deelgenomen.
 
- Jan Blokhuijsen over bovengenoemde samenwerking LB & ST
 
- Heb je ook een HVHWeetje?
Mail ons dan op: redactie@hvhw.nl!
 
Khadaffi & Skeeleren
Sommige skeeleraars willen  een overdekte skeelerbaan. Kolonel Khadaffi geeft zijn mening hierover in zijn laatste videoboodschap.
 
Agenda's
 
 
 
stukken voor de volgende krabbel kun je sturen naar:
 
 

Zuid-Hollands Kampioenschap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste clubgenoten,
 
De zomer lijkt definitief ten einde. Dat blijkt ook wel weer uit de inhoud van deze Krabbel. Er wordt alweer volop gewerkt aan de afsluiting van het zomerseizoen en start van het winterseizoen.
 
Veel leesplezier en we zien elkaar allemaal op 2 oktober!
 
Clubdag, 2 oktober!
De datum voor de clubdag is definitief vastgesteld op zondag 2 oktober 2011.
 
Dit is dus 1 week voordat de uithof open gaat.
Er zal weer de jaarlijkse ruilbeurs georganiseerd worden, de abonnementen worden uitgedeeld. En niet te vergeten het sportieve gedeelte, waarbij naast een omnium, het clubkampioenschap skaten zal worden verreden.
 
De clubdag vindt dit jaar plaats op het circuit van “De Spartaan”.
Dit circuit ligt aan de Lange Kleijweg in Rijswijk.
Er is beperkte parkeerruimte voorhanden.
 
10:00  13:00 uur  Ruilbeurs
11:00  11:30 uur  ALV. (kascomm./fin. jaarverslag. begroting/kwaliteit)
12:00  12:15 uur  Opening schaatsseizoen 2010-2011
12:15  12:30 uur  Uitreiking bekers JC/SC
12:30  13:30 uur  Inschrijven Omnium en Clubcampioenschap Skaten
13:30  16:30 uur  Omnium en Clubcampioenschap Skaten
17:00  17:30 uur  Prijsuitreiking en uitslag verloting.
17:30  18:00 uur  Afsluiting

10:00  16:30 uur Afhalen abonnementen voor het nieuwe seizoen.

De hele dag zal Oomssport met een stand aanwezig zijn.

Er zal een door Oomssport gesponsorde verloting plaatsvinden.
Lootjes kunnen worden gekocht tijdens de clubdag. De uitslag van de verloting vindt aan het eind van de dag na de prijsuitreiking plaats.
 
PS Hoe gezellig was het verleden jaar ook al weer? Kijk op: http://www.hvhw.nl/artikelen-sectie/club-nieuws/537-clubdag-2010-geen-druppel-teveel.html
 
Algemene ledenvergadering, 2 oktober
1. Opening
2. Notulen ALV 25 mei 2011
Notulen worden in de week voorafgaand aan de ALV gepubliceerd op www.hvhw.nl.
3. Verslag kascontrolecommissie
Dit agendapunt is niet behandeld op de ALV in mei, aangezien de kascontrole vanwege laat beschikbaar komen van de cijfers nog niet was uitgevoerd.
4. Toelichting plannen kwaliteitsimpuls, stand van zaken
Een toelichting op de stand van zaken nav het besluit van de ALV in mei om “de begroting met € 5000 euro te verhogen ten behoeve van een kwaliteitsimpuls, door het bestuur nader uit te werken in onderbouwde plannen”.
 
OomsSport zoekt schaatsers met passie
De volledige advertentie staat op de site.
 
Shorttrackers mogelijk jeugd-olympiër
Vijf shorttrackers van HVHW maken kans om in januari op te treden als jeugd-olympiër. Het gaat om Sara Rog, Kay Huisman, Avalon Aardoom, Teun Schouten en Peter Frank van der Ree.
 
Het is overigens nog niet zo ver. Zo is Peter Frank is inmiddels gestopt. De namen van onze junioren zijn op grond van hun leeftijd en hun niveau door de KNSB doorgegeven aan het NOC-NSF als potentiële olympiër.
 
De sportkoepel heeft hen inmiddels gevraagd zich te registreren. Als ze dat doen, kunnen ze zich op 3 en 4 december tijdens trials kwalificeren voor de Olympische Jeugd Winterspelen die van 13 tot 22 januari worden gehouden in Innsbruck. Ze moeten die trials dan wel winnen.
 
DB & AB?
DB? AB? Wat is DB?
 
De afkorting DB staat voor dagelijks bestuur. Dit zijn de voorzitter, secretaris en penningmeester. Zij zorgen ervoor dat alles in de vereniging gaat zoals het moet gaan.
 
AB staat voor Algemeen Bestuur. In het AB zitten, naast het DB, de vertegenwoordigers van elke commissie. Binnen het algemeen bestuur wordt ervoor gezorgd dat de commissies hun doelen en activiteiten goed op elkaar hebben afgestemd.
 
AB-Vergaderdata
  • wo 14 sept
  • za 13 nov
  • do 12 jan
  • do 10 mei
Agendapunten?
Ook jij mag ideeën en vergaderpunten aandragen!
Mail ze naar de secretaris
 
Terugkijken op Korea
Dennis Kruijswijk en Dylan Hoogerwerf hebben zonder twijfel de reis van hun leven gemaakt. De twee talentrijke junioren gingen met gewestelijk trainer Patrick Vergeer op trainingsstage in Zuid-Korea, het walhalla voor shorttrackers.

Het was zwaar, leerzaam en bijzonder. Binnenkort verschijnt er op de HVHW-site een interview met beide heren. We lichten alvast een tipje van de sluier op. Het was door meerdere oorzaken heel zwaar en intensief. Communiceren was vanwege de taalkloof lastig, dus kwam het in de trainingen aan op de instructie van een van de rijders die wél Engels kon en de oefeningen aan hen uitlegde. Verder kwam het aan op goed opletten en afkijken.

Daarbij was het erg warm in Seoul en sliepen ze ook nog eens heel slecht. Bovendien waren hun Koreaanse trainingsmaatjes een jaar of drie ouder dan zij én trainen de Koreanen gewoon vaker en zwaarder dan zij gewend waren. Afzien dus, maar ze hebben intens genoten en veel geleerd. Hoofdpunten: diep zitten, heel diep zitten, heel lang heel diep zitten en nog beter zijwaarts afzetten. Dus kracht, uithoudingsvermogen en steeds je kop erbij om je techniek goed te houden. En doorbijten, ook als je lijf na anderhalve week een beetje leeg is. Binnenkort op de website meer.
 
Fotowedstrijd
De uiterste datum van inzending voor de fotowedstrijd is inmiddels voorbij. De foto's zullen vanaf volgende week gepubliceerd worden waarna de jury zich over de inzendingen zal buigen. De prijswinnaar krijgt een HVHW-kledingstuk uit voorraad naar keuze!
 
Strandballen? Lever ze in!
Strandballen gezochtDe vakantie is voorbij. Regen en stormachtige wind hebben ons alweer van het strand gejaagd. De zonnebrandcrème, strandstoelen en het windscherm kunnen weer in hun winterstalling. En dan rijst natuurlijk de vraag: wat doen we met die strandballen die we kregen bij de after sun en bij die drie pakken printerfotopapier?

Het antwoord is: inleveren bij de topsportgroep. Zij trainen elke dinsdag in een halletje en gebruiken bij krachtoefeningen strandballen. En ja, er sneuvelt er wel eens een, het blijft teer spul.
Kortom: verhoog de prestaties van de jeugd en doneer je overtollige strand- en andere ballen. Inleveren kan bij Feikje Huisman (moeder van Kay), Jeroen de Jong, Henri Seelig of een van de leden van de topsportgroep.
 
Trainingskamp Enschede, enkele plaatsen vrij
Voor het trainingskamp Enschede welke in de herfstvakantie van 17 t/m 23okt wordt gehouden zijn nog enkele plaatsen vrij. Deelnemers kunnen zich uiterlijk tot en met vrijdag 9 september aanmelden om deel te nemen.
 
Veiligheid voorop - nieuwe shorttrackhelmen
Binnenkort worden er 25 nieuwe helmen door Sebra Sports aan HVHW afgeleverd ter vervanging van de verouderde helmen. De nieuwe helmen voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen van de ISU en worden deels gesponsord door "Sebra Sports" en "Veldkamp Wassen en Stomen".
 
De helmen komen kunnen gebruikt worden bij de shorttrack clinics en trainingen en zijn voorzien van het LG's tist lock adjustment system voor eenvoudige en snelle afstelling.
 
Uitschrijven nieuwsbrief of adres wijzigen
Op de een-na-laatste regel onder de nieuwsbrief staar de link:
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Via de link:  "uitschrijven "kunt u zich afmelden van de nieuwsbrief
Via de link:  "gegevens wijzigen" kunt u uw emailadres voor het ontvangen van de nieuwsbrief wijzigen.

Uitgebreide verhalen vind je op www.hvhw.nl
 
De redactie bestaat uit: Bert van Lobenstein, Hidde Schouten en Erik Huisman
u kunt contact met ons opnemen via: redactie@hvhw.nl
 
e-mailadres wijzigingen doorgeven via: ledenadministratie@hvhw.nl