Eigentijds EcoZeN Netwerk
Nieuwsbrief februari 2018 - Ecolonie & Eigentijds Festival
Beste belangstellende,
 
De winter associëren we hier normaliter met een periode van relatieve rust, studie, familiebezoek en evaluaties. Deze winter echter staat de boel aardig op zijn kop. Met mens en macht wordt er gewerkt aan de verbouwing van de verblijfsruimtes (17 oude deuren en kozijnen worden uitgebroken en vervangen door brandwerende); alarmsystemen aangelegd, de kaasmakerij uitgebreid en opnieuw ingericht met nieuwe apparaten en tegelijkertijd is er de hectiek van de geboorte van tientallen lammetjes. Gelukkig bestaat de gemeenschap (bewoners en participanten) op dit moment uit gemiddeld tussen de 25 en 30 personen die timmeren, schuren, verven, lammeren verzorgen, kaasmaken, reserveringen inboeken, schoonmaken, de tuinen voorjaarsklaar maken, brood bakken, de festivals voorbereiden en niet te vergeten heerlijke maaltijden verzorgen met vooral producten van ons zelf.

Tegen die achtergrond wordt deze nieuwsbrief geschreven met de volgende onderwerpen:
  • Het Eigentijds Festival, inclusief twee oproepen
  • Het Kinderfestival
  • Activiteiten in mei op Ecolonie
  • Mooie actie van de webwinkel
  • Adverteren in de Krant van de Aarde. Een unieke kans.
  • Ecofunding Community
  • Boekbespreking
  • Aandacht voor het magazine Genoeg
We wensen je veel leesplezier,

met vriendelijke groet,
bewoners en participanten.
 

Kom … en vier samen het leven

Op het 24ste Eigentijds Festival 2018 van 30 juni t/m 7 juli.
 
Want laten we wel wezen, er gebeurt veel in de wereld om ons heen, waardoor het meer dan ooit nodig is dat we ons als individu kunnen verbinden met gelijkgezinde medemensen om er samen voor te zorgen dat we ons niet van de wijs laten brengen. Dat we inspirerende geestelijke voeding tot ons nemen die ons sterker maakt, die aanzet tot verandering. Die ons creatieve vermogen om hoop te putten uit het kleine dat ons omringt, en ons tot mens maakt, stimuleert als een voeding voor onze ziel. Juist die voeding brengt ons dichter bij ons verlangen om een zingevend en scheppend wezen te zijn. Waar vind je nog zulke inspirerende ontmoetingsplaatsen? Het Eigentijds Festival is er al 24 jaar een voorbeeld van. Een hele week loskomen van de bestaande patronen, mee doen aan de 150 workshops en lezingen voor een meer dan betaalbare prijs. En helemaal vrij om je eigen programma samen te stellen dat past bij jouw interesse en ontwikkeling.

Vorig jaar werd het festival een groot succes. Het festival en Ecolonie bleken opnieuw een perfecte combinatie. Ook nu weer zijn we er in geslaagd om kwalitatief zeer goede docenten / workshopleiders aan te trekken, zodat we kunnen zeggen dat het ook op dit festival om kwaliteit en verdieping zal gaan in een ontspannen sfeer met o.a. muziek en dans in de avonduren.

De website www.eigentijdsfestival.nl biedt je een overzicht van alle workshops, lezingen en andere activiteiten. De festivalweek hebben we richting zomervakantie opgeschoven zodat meer mensen de kans hebben om deel te kunnen nemen.
 
Twee oproepen

Om weer een brede bekendheid te geven aan het Eigentijds Festival hebben wij een flyer op A5 formaat laten drukken. Wij willen graag jouw hulp inroepen bij de verspreiding van deze flyer, en vragen hem in je omgeving neer te leggen op passende plekken, zoals natuur- en biowinkels, cursus(yoga)centra, biologische markten, evenementen, bibliotheken etc.

Door op de link hieronder te klikken kun je ons laten weten hoeveel flyers je wilt verspreiden (50, 100, 200, of meer) en naar welk adres we dit mogen sturen. De flyers worden in maart verstuurd.
 
Onze tweede oproep is gericht op diegenen die het een inspirerend idee vinden om mee te werken als vrijwilliger tijdens, of aan de op- en/of afbouw van het festival. Die sfeer van samen een klus klaren, co- creator zijn van dit unieke evenement is bijna niet uit te leggen. Het is erg gezellig. Buiten je diensten als vrijwilliger kun je (gratis) meedoen aan de verschillende workshops, lezingen en andere activiteiten, of bijvoorbeeld genieten van de festivalsfeer op het terras van de Orangerie.

Informatie over de mogelijkheden om dit te doen vind je op www.eigentijdsfestival.nl/vrijwilligers
 
 

Aktiviteiten op Ecolonie

Activiteiten in mei

In de meivakantie bieden we losse yogalessen aan en kruidenplukwandelingen. Hiervoor kun je je ter plekke inschrijven. Ook is er de schilderweek 'Portret, zelfportret, familieportret' gecombineerd met wandelingen, een 7-daagse all-in formule met de docent Rob ter Steege. Hiervoor meld je je vooraf al aan.
 
Verder is er weer een van de bekende wandelplúsweken: 'Yoga en Wandelen' met Caroline Kluijtmans van 21 tot 27 april. In mei verzorgt Caroline Terpstra een week Yoga en Heartfulness, met behalve ochtenden met yoga, ook nog begeleide wandelingen en creatieve middagen in het atelier, van 6 tot 12 mei. Voor beide weken is vooraf opgeven noodzakelijk.

In de nieuwsbrief van maart zal het zomerprogramma worden aangekondigd.
 

Eigentijds Kinderfestival

Het Kinderfestival wordt al weer voor de vierde keer gehouden van 12 t/m 16 augustus 2018. Het afgelopen jaar was het opnieuw een groot succes en de inschrijving met 120 kinderen was volledig volgeboekt. Nu, eind februari, geldt dit ook al voor de jongste kinderen. Alleen voor de oudere kinderen is er nog beperkt plaats. Aarzel dus niet je kind in te schrijven als je dit al een tijd van plan bent, want vol = vol.
 
Uitgebreide informatie plus de mogelijkheid om je in te schrijven staat op:
www.eigentijdskinderfestival.nl
 
 

Aanbieding van Oikos

Colloïdaal zilver wordt aanbevolen als doder van ziekteverwekkers en remmer van ontstekingen en sinds een paar weken hebben we een fantastisch nieuw apparaat om colloïdaal zilver (en goud) mee te maken! De werking is nu diepgaander omdat de colloïden veel fijner zijn dan toen ze werden gemaakt met de oude methode.

Als je de nieuwe formule wilt uitproberen dan hebben we in de maanden februari en maart een aanbieding voor je, nl:
 
1 fles colloïdaal zilver van 500 ml

voor € 12,50 ipv. € 17,50.
 

Selecteer bij ‘Inhoud’ de 500 ml versie en voer bij het afrekenen de code COZI500 in om gebruik te maken van deze aanbieding.
 

Adverteren op de pagina's van Ecolonie en het Eigentijds Festival

in de Krant van de Aarde
 
Goed nieuws! In het april/mei nummer zal de Krant van de Aarde wederom uitgebreid redactionele aandacht geven aan Ecolonie en het Eigentijds Festival. Dit is fantastisch, zeker omdat we zo nog meer mensen van onze activiteiten op de hoogte kunnen brengen! Jij, als je een praktijk of bedrijf hebt of cursussen aanbiedt, kunt meeliften op deze aandacht met een kleine advertentie onder het artikel, tegen een zeer aantrekkelijk tarief! Dit is een kans om je activiteiten in Nederland breed te promoten. Immers advertenties die naast een redactioneel artikel staan worden over het algemeen beter bekeken en helemaal zoals het in dit geval gaat om een paar advertenties. Dus wees er snel bij!

Je kunt kiezen uit twee kleine formaten; 1/16 met de afmeting van 49x70mm of 101x32mm of 1/32 met een afmeting van 49x32mm. Neem contact met ons op via info@eigentijdsfestival.nl Je ontvangt dan alle informatie over de verspreiding van de Krant van de Aarde en meer over de lage advertentieprijzen en voorwaarden. We horen graag zo spoedig mogelijk – uiterlijk voor 5 maart – of je geïnteresseerd bent om mee te doen.
 

Ecofunding Community

is een prachtig alternatief voor wie spaargeld duurzaam wil beleggen, gelet op de historisch lage spaarrentes. Help mee Ecolonie verder te ontwikkelen waar het gaat om zonne-energie!
 
Bij geld lenen is het gebruikelijk dat er gesproken wordt over het betalen van rente. Wij gebruiken het woord waarde omdat we ook in natura kunnen terugbetalen c.q. uitwisselen. Gelet op de huidige minimale rentevergoedingen die een particulier krijgt voor het spaargeld bij de bank, denken wij aan een rente ( = vergoeding = waarde ) van maximaal 2 % per jaar. Die rente kan worden betaald in euro’s of in natura (bijvoorbeeld de waarde wordt afgetrokken van de kosten voor een verblijf op de terreinen van Ecolonie) of een combinatie van beide. Of de leninggever koopt producten in onze webshop en in overleg trekt deze de waarde van de kosten af. Het is aan de leninggever om te bepalen voor welke waarde het geld aan ons geleend wordt en hoe hoog de waarde zal zijn (0 tot max. 2% per jaar). We staan open voor andere voorstellen. Je hoeft geen miljonair te zijn om mee te werken aan dit ecofunding plan. Met elke duizend euro zijn wij al blij.
 
Op onze website vind je een uitgebreide uitleg over dit prachtige duurzame project.
 

Boekbespreking

‘De Ommekeer’ door Han Marie Stiekema
 
Het dwingende appèl dat uitgaat van de noodzaak tot verandering, tot transformatie om onze oude gewoontes los te laten en te oefenen in nieuwe, wordt gedaan door veel hedendaagse filosofen.
 
Eén daarvan is Han Marie Stiekema.

Als geen ander heeft hij zijn volwassen leven lang op (on)navolgbare, volstrekt onorthodoxe wijze zijn intense levenservaringen en inzichten verwoord en deze beschikbaar gesteld via o.a. internet. Er hoeven geen dure boeken voor aangeschaft te worden. Het is ondoenlijk om Stiekema zijn veelzijdige werk hier volledig tot zijn recht te laten komen. We nodigen iedereen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. Het is zeer de moeite waard om in deze tijd, waar de aandacht voor het milieuvraagstuk eindelijk meer centraal komt te staan, Stiekema zijn pleidooi te lezen voor ‘de Terugkeer van de Kosmische Moeder.’ Zijn boek – naast de internet uitgaven - dat in 2017 is uitgegeven, ‘De Ommekeer’ (ISBN 978-90-70525-40-8) is een belangrijke oproep om de heelheid in het leven te herstellen. Hij schrijft ook dat de mensen enerzijds heus wel ‘bevrijding’ willen, maar anderzijds niet bereid zijn de prijs te betalen, namelijk het opgeven van een ik-georiënteerd, zelfzuchtig of pseudo-spiritueel leven. Hij is van mening dat de oorzaak van de wereldcrisis het ego is,

“dat zich uit het Geheel losgemaakt heeft. Het blaast zich steeds verder op en verwoest zo de aarde. De oplossing van het probleem is, dat het zich opnieuw invoegt. We hebben een nieuwe "kosmo-politieke", spirituele impuls nodig. Zo moet het Zijn zijn rechtmatige plaats boven het hebben innemen, de ecologie moet de grenzen van de economie bepalen en de demokratie moet van de souvereine gemeenschap (in plaats van de staat, van de partijen, big business etc.) uitgaan.”

Hij nodigt je in alle mogelijke toonaarden uit, gebruikmakend van nieuwe begrippen en heldere gedetailleerde uitleg, terug te gaan naar de Oorsprong om daar vernieuwd te worden, met het doel je ware identiteit als deel van "Hemel, aarde en de (nieuwe) gemeenschap" te herstellen. Deze identiteit is existentieel, universeel, kosmisch, alle mensen, dieren en planten insluitend, zelfs de "niet-levende" wereld - rotsen, rivieren en wolken - is er deel van. Het individu kan niet bestaan zonder de context waarvan hij/zij deel uitmaakt, zo betoogt Han Marie Stiekema. Op onze website lees je meer over zijn werk waar het onze visie betreft. Daarnaast hebben we n.a.v. deze boekbespreking op onze website een hoofdstuk uit Stiekema zijn werk geplaatst, dat specifiek gaat over de Zijnsrevolutie (PDF).

Vragen, opmerkingen en suggesties over deze ‘boekbespreking’ via: henkjan@ecolonie.eu
 

Genoeg

Al een paar jaar werken we samen met het magazine Genoeg. Een magazine dat helemaal in de lijn van onze visie aandacht besteedt aan de belangrijke duurzaamheidsvraagstukken.
 
Via onderstaande link kun je je opgeven voor een proefabonnement.
Je krijgt dan € 5,- korting (2 nummers voor € 7,50 ipv. € 12,50, abonnement stopt automatisch).

Aanmelden met kortingscode ECOLONIE kan op www.genoeg.nl
 
     
Eigentijds EcoZeN Netwerk
Deze e-mail werd verstuurd aan:
 
Stel je geen prijs meer op post van ons, klik dan op de link onder deze e-mail om je uit te schrijven.
Vind ons op Facebook