Nieuwsbrief  MOTORWERK november 2012
 
Zijspanrijden in de sneeuw - goed voorbereid?
Nu de eerste sneeuwvlokken alweer vallen begint voor een aantal zijspanliefhebbers de mooiste tijd van het jaar. Rijden met een zijspan over kleine weggetjes die onder een dik pak sneeuw liggen, is - voor wie ervan houdt - een heerlijke manier om van het zijspanrijden te genieten. En dat koude weer: slecht weer bestaat niet, alleen slechte motorkleding!    Lachen
 
Maar, een goede voorbereiding is wel op zijn plaats.
Van de sneeuwpret kan het beste worden genoten als de zijspancombinatie "goed op zijn wielen" staat. Dus, zorg voor banden met een goed profiel en de juiste bandenspanning, stel de motor nog een keer goed af en bescherm de blanke en verchroomde metaaldelen met bijv. een laagje vet. En als je dan weer thuis bent na een rit door het winterse landschap, spoel dan toch even alles af - mits de temperatuur dat toelaat natuurlijk - of neem warm water met een spons.
 
Mocht je de band van je achterwiel toch wat glad vinden: MOTORWERK heeft een mooie aanbieding van 4.00 x 19 banden.
 
Zijspan-sneeuwpret in Zuid-Duitsland
Van onze Jialing JH600B wederverkoper en steunpunt voor Zuid-Duitsland, de firma Löw Gespanne GmbH kregen we een leuk bericht. Ook hier slaat de sneeuwpret weer toe en omdat daar naast (veel) sneeuw ook nog bergen aanwezig zijn staat het jaarlijkse zijspanfeest op "de Gamsstein" voor de deur. Net nadat Sinterklaas zijn biezen heeft gepakt organiseren de lokale liefhebbers aldaar een "kleintje Elefantentreffen". Om alvast in de sfeer te komen, bijgaand enkele mooie plaatjes.
 
Historische BMW Gespanne is leverbaar!
In de vorige Nieuwsbrief heeft MOTORWERK het interesse gepeild om het boek Historische BMW Gespanne - gunstig! - aan te bieden. De reacties waren goed en inmiddels is dit boek niet alleen voor de beste prijs op de markt leverbaar, maar een aantal boeken zijn al verkocht.
 
De voorraad raakt snel op, dus grijp de kans om dit schitterende boek gewoon voor jezelf of als mooi cadeau voor de feestdagen aan te schaffen.
 

MOTORWERK biedt cursus zijspanrijden
Zijspanrijden is zowel op een klassiek als een modern exemplaar een verslavende bezigheid. Dat klinkt een beetje overdreven, maar zowel verstokte solorijders die het toch een keer willen wagen of kersverse beginners zijn na hun eerste zijspanervaringen unaniem van mening: "Vind ik leuk!"
 
Maar, het moet wel worden geleerd. Zeker mensen die al heel wat rijervaring op een solomotor hebben verzameld, moeten het een en ander bijleren en sommige zaken gewoon afleren om soepel en vooral veilig met hun zijspan te gaan rijden. En voor de nieuwkomers valt net zo veel te leren.
 
Kortom, zijspanrijden kun je het beste beginnen na een degelijke cursus op een afsgeloten terrein. Uiteraard met heel veel practische oefeningen, maar zeker ook met een brok theorie rond de unieke dynamiek van een zijspancombinatie.
 
MOTORWERK biedt een ééndaagse zijspancursus aan. Rekening houdend met de heen- en terugreis die de cursist moet inplannen, worden ca. 6 uur aan het leren besturen van een zijspan gewijd.
 
 
Belastingvrijstelling voor oldtimers - status
Inmiddels is er meer duidelijkheid, maar deze kous is nog lang niet af!
 
De FEHAC en andere belangengroeperingen zijn nu de fase ingegaan van het verzamelen van actuele gegevens die in de gesprekken met de regering nodig zijn. Als eerste is er een (korte) enquete die door de KNAC is uitgeschreven. Ook de historische tweewielerliefhebbers wordt dringend gevraagd deze enquete in te vullen.
 
In de loop van december volgt dan een wat uitgebreidere enquete van de FEHAC, waarin met name ook het economische belang van de oldtimerwereld een rol zal spelen.

 
Afspraak maken met MOTORWERK?
Wilt u op uw gemak eens ons aanbod aan motoren met (of zonder) zijspan komen bekijken, maak dan gerust een afspraak! Overdag of zaterdags, maar altijd na afspraak.

 
Inhoud
 
Zijspanrijden in de sneeuw - goed voorbereid?
 
Sneeuwpret in Duitsland
 
Boek "Historische BMW Gespanne" is leverbaar!
 
Zijspancursus MOTORWERK
 
MRB vrijstelling oldtimers - vul ook de enquete in!
 
 

Winterpret op De Gamsstein
 
 
 
Historische BMW Gespanne
€ 40,50
 
 
 
 
 
 
Bernd Pielors leert zijspanrijden

 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl