Ulf Stureson
Min chans / Träförädlingen
 
 
Lyssna: https://open.spotify.com/album/3BZNEHS0wzZODtjC8IhnxL
Ladda: https://itunes.apple.com/se/album/min-chans-tr%C3%A4f%C3%B6r%C3%A4dlingen-single/id1281236842
 
Omslag: https://www.dropbox.com/s/861vcww508e5rig/UlfStureson_MinChans-Traforadlingen.jpg?dl=0
 
Köp saker: http://adrian.tictail.com/products/artist/ulf-stureson
 
Släppdag: 2017-10-20
 
Detta är de två avslutande kapitlen i Ulf Sturesons historia om Alfta förr och nu. En historia som egentligen började redan 1996 med hans debutalbum som soloartist, ”I overkligheten”, men som tog sin avrundning med releasen av hans senaste album ”Alfta förr och nu” i augusti. ”Min chans” och ”Träförädlingen” är två låtar sprungna ur samma bäck som alla andra låtar på senaste albumet, men som passade bättre att presentera på detta sätt, som en klassisk dubbel A-sidasingel. 
 
 Min chans
"Sitter i bilen på väg in till Bollnäs från Alfta. Svagt ljus från fönster i nåt enstaka hus ute på åkrarna och snön som virvlar under bleka gatljus, annars bara mörkret och skogen. Jag tänker på alla gånger jag har gjort den här resan, i skolbussen där jag kunde drömma mig bort i dom mörka vintermorgnarna och några år senare i baksätet på nån rishög på väg in till ljusen i stan. Långt senare hade jag en vän i Stockholm som alltid längtade bort. Hon hatade kylan och mörkret så hon reste till Bali och Thailand och Barcelona och Gud vet var i hopp om att hitta ett bättre liv nån annanstans. Jag vet inte om hon gjorde det.”
 
Träförädlingen
"Jag hade mitt första sommarjobb på AB Björkträ i Viksjöfors. Där tillverkade man bl a Ringos trumpinnar en gång i tiden och det räckte för mig. Det var praktiskt för jag kunde ro dit över sjön men oftast åkte jag på min nya moppe. Alla mina raggarvänner jobbade där.

Jag hade hörselskydd på hela dagarna, liksom innesluten i ett eget universum där jag kunde tänka på låtar och dagdrömma. Jag tjänade enorma summor egna pengar som jag fick i ett kuvert varje månad. När jag satt vid svarven brukade jag somna av monotonin så sandpappret i maskinen gick av och det blev ett jävla liv på förmannen. Det bästa jobbet var på skridskoskyddslackeringen men där fick man bara vara när man hade jobbat ett tag. Jag vacklade omkring där helt rusig i ångorna av lösningsmedel och tyckte att mer än det här kan man inte önska sig.”
 
 
När Ulf Stureson efter 10 års uppehåll från musiken i augusti släppte sitt nya album ”Alfta förr och nu” togs det emot med öppna famnar från såväl en samlad kritikerkår, som en längtande publik. I höst ger Ulf Stureson ett antal musikföreställningar som kommer bygga på samma tematik. I två akter, ”Förr” och ”Nu”, kommer Stureson och hans band först fokusera på debutalbumet och andra låtar som rör sig i det förgångna för att sedan i andra set förflytta sig fram till den nya skivan och samtiden.
 
2017-10-28: Runemo Byagård - Alfta (S)
2017-11-04: Stora Teatern - Göteborg (S)
2017-11-05: Södra Teatern - Stockholm (S)
2017-11-08: Victoriateatern - Malmö (S)
2017-11-25: Gasklockorna - Gävle (S)
 
5/5
Värmlands Folkblad 
 
4/5
Dagens Nyheter
 
4/5
DI Weekend
 
5/6
Nöjesguiden
 
4/5
Aftonbladet
 
4/6
Gaffa
 
8/10
Sonic
 
4/5
Göteborgs-Posten
  
4/5
NWT
 
8/10
Uppsalanyheter
 
Fler bilder: http://adrianrecordings.com/artists/ulf-stureson/
 
Press-kontakt: Liza Berthelsen - liza@border.se - 0702-24 40 63
Skivbolag: Adrian Recordings - Magnus Bjerkert - magnus@adrianrecordings.com
Bokningsbolag: United Stage - Pontus Sillrén - pontus@unitedstage.se
 
Följ gärna Ulf på ...
 
Facebook
Instagram
Spotify
 
...för att inte missa något.