Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - 8 augustus 2022
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
13, 20, 27 augustus
Droogtrainingen Driebergen
 
25 september - 9 december
Techniekweken najaar Inzell
 
27-31 december
Kerstweek Inzell
 
18-23 januari
Sprintweek Inzell
 
27-29 januari
Coaching MAG2023 Quebec (CAN)

11-12 februari
Coaching NK Masters
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
TRAINEN IN DE HITTE: WEL OF NIET?
 
De komende dagen worden erg warm in Nederland, zo geven de weersvoorspellingen aan. Dat je dan meer moet drinken dan normaal, dat weten we allemaal. Maar hoe kun je nou het beste omgaan met je trainingen in die hitte?
 
Allereerst: probeer (buiten) trainen midden op de dag te vermijden. Train 's morgens vroeg of juist later in de avond, wanneer de temperatuur wat aangenamer is.
 
Heb je een intensieve of omvangrijke training op het programma staan, schroef die dan een tandje terug qua intensiteit en ook qua omvang. Of neem gewoon een dagje extra rust en verschuif je training naar een koelere dag.
 
Kortom, het trainingsprogramma is niet heilig. Pas het aan de temperatuur aan en train gezond!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Beste schaatsers,
 
Wat een mooie zomer zeg! En dan heb ik het niet alleen over het weer, al draagt dat natuurlijk wel bij. Maar wat een mooie techniekweken hebben we achter de rug op het zomerijs van Inzell.
 
En intussen krijg ik steeds heel mooie feedback in de logboeken van de sporters die op (actieve) vakantie zijn, veelal met fiets in de bergen. Er wordt flink geïnvesteerd weer in kilometers! Hoe mooi kan je vakantie zijn!

Zelf ben ik natuurlijk continu in de bergen aan het genieten, maar... nu even een paar weken in Nederland. De eerste droogtraining van de tweede serie in Driebergen hebben we dan ook alweer achter de rug. En ik heb zelfs nog een extra droogtraining op 27 augustus toegevoegd!
 
Veel trainingsplezier nog tijdens de komende zonnige zomerweken en draai op de hele hete zomerdagen de intensiteit en omvang even wat terug!
Monique

 
Fantastische zomerweken achter de rug
Stuk voor stuk mooie weken hebben we gehad in Inzell. Met een totaal van 46 deelnemers uit vooral Nederland, maar ook Zweden en Duitsland hebben we genoten van het sublieme zomerijs van de Max Aicher Arena.
 
Met veel dank ook weer aan Piet en Leen voor de assistentie in deze weken, waardoor ik de grote groepen kwaliteit kon blijven bieden zoals ik dat in deze techniekweken voor ogen heb.
 
Een impressie van de drie weken:
 
 
 
 
Droogtraining Driebergen
Na het zomerijs in Inzell is het nu weer tijd voor een serie droogtrainingen in Driebergen.
 
De eerste was afgelopen zaterdag. En dan staan er nog drie in de planning:
  • zaterdag 13 augustus
  • zaterdag 20 augustus
  • zaterdag 27 augustus
De trainingen zijn van 10.00 tot (ong.) 11.30 uur en vinden plaats in het Mollebos.
 
In verband met de Vuelta die door Driebergen heen gaat, vindt de droogtraining van 20 augustus in het Doornse Gat plaats.
 
Wil je deelnemen aan een of meer van de droogtrainingen, meld je dan even via WhatsApp of mail.
 
Techniekweken winterseizoen
Heel de winter vinden er natuurlijk ook weer volop techniekweken plaats. Op dit moment zijn de weken in het najaar al volgeboekt. Heb jij toch nog interesse, geef dit dan door, dan zet ik je op de reservelijst. Je weet nooit waar er nog plek vrijkomt. Het overzicht van deze weken vind je hier.
 
Kerstweek Inzell
De Kerstweek vindt plaats van 27 t/m 31 december en valt in de kerstvakantie. Deze is dus ook geschikt voor jeugd of voor als je in het onderwijs werkt.
In deze week zijn er nog volop plaatsen beschikbaar.
 
Sprintweek Inzell
De Sprintweek vindt plaats van woensdag 18 januari t/m maandag 23 januari.
Deze week draait om de IMSSC Sprint Classics die op 21 en 22 januari plaatsvinden in de Max Aicher Arena. De trainingen vooraf aan het weekend zijn ter voorbereiding van de wedstrijddagen. Alle races worden gefilmd. Op maandag vindt er nog één afsluitende training plaats waarin de puntjes op de 'i' worden gezet naar aanleiding van de filmbeelden.
 
Interesse in een van de weken? Stuur dan even een e-mail.