Ако не се чете, кликнете тук                        
************************************************************************************
 
ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ и ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ
изложение и конференция за Югоизточна Европа
7 - 9 март 2017, София, организатор: Виа Експо
 
Здравейте,
Наближава един от най-големите християнски празници - Коледа. Празничната украса, която ни заобикаля, създава усещане за топлина и обич. Преди изцяло да се потопим в Коледната атмосфера, ще ви запознаем с част от изложителите и партньорите на изложението за ЕЕ и ВЕИ (7-9.03.2017г., София).
 
Доверете се на опита и заложете на доверен партньор през Новата 2017 година!
  Полезни линкове:
 
Паралелни изложения: Smart Cities Save the Planet
 
Контакт за събитията:
Таня Булдеева - T 032 512 905,  E tanya@viaexpo.com
 
Сега е времето да се направи равностметка за изминалата година и да се направят планове на новата. Затова бихме желали да ви представим решенията, които предлага Филтър ООД.
С какво професионалстите от фирмата могат да ви бъдат от полза във вашето производство? Как да намалите разходите си? Как да направите добра инвестиция?
От създаването си през 2008 г. в България, Филтър ООД предлага висококачествени решения в сферата на дейности, свързани с производствените процеси, които изискват електрическа и топлинна енергия под формата на пара, топла и студена вода, термично масло или горещ въздух. Намалява разходите и постига максимална оперативна ефективност. Гарантира висока ефективност и дълъг живот на оборудването, което обезпечава рентабилността на инвестицията на клиента.
 
Интервю с г-н Михаил Костадинов, управител на Филтър ООД, България.
 

 
Г-н Костадинов, Филтър започва своето развитие през 1992. Разкажете ни как се разрасна фирмата през годините.
Групата Филтър е основана през 1992 г. в Естония и оттогава се е разраснала до компания с дъщерни дружества в Латвия, Литва, Русия, Беларус и България. Учредява дружества в Латвия и Литва през 1994, в Беларус – през 2004, в България – през 2008. През 2009 ФИЛТЪР придобива две руски компании: ZAO HyXo в Москва и ZAO Vapor в Санкт Петербург. В момента Филтър разполага с общо 14 офиса в 6 държави. Общо 230 души работят в групата.
Какви услуги предлагат дружествата от групата Филтър?
Предметът на дейност на фирмата е свързан с цялостни инженерингови решения за изграждане и поддръжка на:
- Когенерационни инсталации с газoви двигатели GE Jenbacher (природен газ, биогаз, дървесен газ и др.);
- Котелни централи за производство на пара и топла вода;
- Системи за водоподготовка;
- Охладителни кули и флуидни охладители от SPX, САЩ;
- Горелки, управление на горивен процес, енергоефективни решения;
- Помпи, арматура, топлообменници и др.
Всички комбинирани топло и електроцентрали, построени от групата дружества Филтър, са инженерни решения, разработени по отношение на индивидуалните изисквания на всеки клиент. Дайте пример за наскоро изградена централа.
 
 
Интервю с г-н Фриц Кал, маркетинг директор, AMANDUS KAHL GmbH & Co. KG
 
 
Амандус Kahl е участвала в изложбата за възобновяема енергия няколко пъти. Какъв ще бъде фокусът на Вашето участие през следващата година?
Ние все още сме силни в направата на пелети от биомаса, като и други продукти в областта на възобновяемите енергийни източници представляват интерес,   например производство на пелети от битови отпадъци.
Тъй като вече работите в България, може ли да ни разкажете за някои реализирани  проекти тук?
В България доставяме  системи за производство на пелети от дървесина, слама, слънчогледови люспи, както и от битови отпадъци. Освен това доставяме оборудване за отстраняване на обвивките на житните растения и маслодайните семена, както и машини за изпичане в маслодобивната промишленост.
Вашите решения имат успешни приложения в много различни индустрии. Можете ли да ни дадете примери за някои от тях в рамките на Югоизточна Европа? Прочетете цялото интервю тук.
 
Партньори на ЕЕ и ВЕ 2017
 
  Фокусът на сп. Bioenergy International е биомасата и нейното превръщане в енергия. Изданието изследва целия цикъл от събирането, рафинирането и технологии за обработка до съхранение и използване на биомасата.
Списанието излиза 7 пъти в годината.
Повече за партньора на събитието на: www.bioenergyinternational.com
 
 
EURELECTRIC потвърди институционално партньорство на SEE EE & BE’ 17
Съюзът на електрическата индустрия – EURELECTRIC представлява общите интереси на електроенергийната промишленост на общоевропейско равнище. Съюзът има над 30 пълноправни членове, представляващи индустрията електричество в 32 европейски страни. Основната мисия на EURELECTRIC е да допринесе за развитието и конкурентоспособността на производството на електрическа енергия, както и да насърчи ролята на нисковъглеродната електроенергия в енергийния микс.

Повече информация: www.eurelectric.org
 
Споделете с приятел:
Намерете ни в социалните мрежи:
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.