Bethlehemkerk Nieuwsbrief
September 2018 nr. 30
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Buurtzaterdag
 
Lunch op startzondag
 
Vredeswandeling
 
Generaties voor vrede
 
Catechese jongeren
heel Hilversum!
 
Expositie Anke Bras
 
Kliederkerk
Hilversum breed
 
Kerkkamp 2018:
een beestenbende
 
Leerhuis Genesis
 
Rebible
 
Gebed voor de kerken in het Midden Oosten
 
 
 
Zondag 16 september
 
Aanvang: 10:00 uur 
Thema:
'Startzondag'
 
 
Voorganger:
 ds. Jetty Scheurwater
 
Sterretjes
 
zaterdag 29 september
 
Kapel concert: Carezza strijkkwartet
zaterdag 15 september
 
Versterking gezocht Taakgroep PGH 2025
 
Resultaten van de geloofsgesprekken in de Bethlehemkerk van Taakgroep PGH 2025
 
Week tegen de Eenzaamheid: gastspreker minister Hugo de Jonge
 
voor ouders met jonge kinderen.
 
Meedenker voor Kerkelanden gezocht,
 
 
AGENDA
 
 
Zaterdag 15 september
 
Zondag 16 september
 
 
Dinsdag 18 september
Stiltecentrum open
 
Woensdag 19 september
 
Donderdag 20 september
Stiltecentrum open
 
Zondag 23 september
Vredeszondag
ds. Jetty Scheurwater
 
 
SAVE THE DATE
 
Zaterdag 29 september
Kliederkerk in de Morgenster
 
Dinsdag 9 oktober
Tafels van Hoop
 
Zaterdag 13 oktober
Kerkkamp
 

Zondag 16 september

Marcus 9: 14- 29
 
Kan ik iets doen? 
Een paar leerlingen van Jezus hebben geprobeerd een zieke jongen te genezen die stuiptrekkend op de grond ligt. Maar dat is niet gelukt. De vader van de jongen staat er hulpeloos bij. Dan komt Jezus eraan. Hij geeft de jongen een hand en wekt hem op. Alles is mogelijk voor wie gelooft.
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
3de editie
 
 
Kerkbrink PgH Thema "Ballast en bagage"
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Buurtzaterdag
Op zaterdag 15 september wordt in samenwerking  met diverse organisaties in Hilversum Zuid de langste pannenkoekentafel georganiseerd. In overleg met buurtcoördinator Ute Hoogeveen wordt dit evenement rond de Bethlehemkerk georganiseerd. Uiteraard zijn hierbij al onze gemeenteleden van harte welkom!
 
 
 
Lunch op startzondag
 
  
We zijn heel blij dat op startzondag, 16 september Bonny Rem en Corné van Zandwijk kunnen worden bevestigd als ouderling met een bijzondere opdracht.
 
Na deze dienst o.l.v. ds. Jetty Scheurwater wordt verder het nieuwe jaarthema “een goed gesprek” geïntroduceerd.
We sluiten deze feestelijke startzondag af met een lunch waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd!
 
Vredeswandeling
Op zondag 16 september gaat in Hilversum de Vredesweek van start met de Vredeswandeling. In Nederland leven wij al meer dan 70 jaar in vrijheid. We leven in een democratie en dat is een groot goed. Maar we  weten ook allemaal hoe het in veel andere landen met vrijheid en vrede is gesteld.
Er zijn op dit moment 65 miljoen mensen op de vlucht omdat ze zich niet veilig voelen. Daarom is het belangrijk om bij Vrede stil te staan en dit onze kinderen door te geven. Lees meer ...
 
 
Generaties voor vrede
 
 
 
 
Op woensdagavond 19 september zal om 20.30 uur het vredesevent van de Raad van Kerken op de Kerkbrink in Hilversum plaats vinden. In deze vredesweek waar het thema “Generaties voor Vrede” centraal staat, zullen wij als kerken in Hilversum onze inbreng met jong en oud zichtbaar laten worden op de Kerkbrink. De jongerenwerkers Christaan Trommel en Renate Japenga zullen deze avond mee vorm geven. Jong en Oud zullen een aandeel in het programma hebben.
 
 
Catechese jongeren Hilversum
Dit seizoen gaan de jongeren van de Regenboogkerk, de Bethlehemkerk en De Morgenster voor het eerst samen catechese volgen. Dat doen we dit seizoen twee keer. Van 24 september tot 16 oktober rond het jongerenkamp en van 11 maart tot 14 april, in de veertigdagentijd, waarbij we het afsluiten met het Vastenweekend. In de tussenliggende tijd gaan de wijkgemeenten zelf met de catechese aan de slag.
 
Meer informatie in de bijlage
 
 
 
 
 
Expositie Anke Bras
 
 
 
 
Anke Bras heeft jaren bloemen en landschappen geaquarelleerd. Maar zij wilde zich verder ontwikkelen en is geleidelijk aan overgestapt op meer abstract werk en ging ook werken met acrylverf en met gemengde technieken. Zij experimenteerde met kleuren en vormen, gebruik van textiel, glasvezel en karton. Soms was ze nog wel geïnspireerd door een landschap, maar haar schilderijen verwezen steeds minder naar de werkelijkheid om haar heen en werden zuivere expressie van haar fantasie en vakmanschap.
 
 
Kliederkerk Hilversum breed
Zaterdag 29 september is er weer Kliederkerk!
Thema: ’Ga je mee vissen?’.
Tijd: 16.00- 19.00 uur

Kom je ook? Neem je vriendjes en vriendinnetjes gezellig mee en vergeet dan niet om óók je ouders
(en die van je vriendjes), je opa of oma of misschien wel je buurvrouw mee te nemen. Dan maken we er met elkaar een gezellige middag van! Voor de allerkleinsten zal er oppas aanwezig zijn.
 
  
 
 
Kerkkamp 2018: beestenbende
  
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is het zover: het jaarlijkse kamp voor alle kinderen van de kerk! Het thema van dit jaar is Beestenbende! Een beestenbende maak je niet alleen, de kinderen van de Regenboog, de Morgenster en de Bethlehemkerk  gaan samen op kamp!
 
Om er een vrolijke beestenboel van te maken, mogen alle kinderen iets beestachtigs meenemen. Dat kan van alles zijn: een knuffel, een dierenspel, een poster, een slinger, eh… nee sorry, geen huisdieren!
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar, aarzel dan niet langer en geef jezelf op voor dit geweldige kamp! 
 
 
Leerhuis Genesis
Een oecumenisch team van uitleggers biedt opnieuw een viertal leerhuisavonden aan, ditmaal over Genesis, het eerste boek van de Bijbel.
 
Thema’s: jaloezie, hebzucht (Kaïn en Abel), gastvrijheid, ook als je de mensen niet kent (Abraham), naäpen van de ander in plaats van jezelf zijn (Jacob), en verzoening die jaren kan duren (Jozef en zijn broers).

Leiding: Professor Marcel Poorthuis, pastoor Jules Dresmé en ds. Erik van Halsema.
Lees meer ...
  
 
 
Rebible
 
Inez van Oord, oprichtster van het tijdschrift ‘Happinez’, had de bijbel van haar jeugd al jaren dichtgeslagen. Maar wat stond er eigenlijk? In het boek ‘Rebible’ geeft zij verslag van haar zoektocht, over Eva en de appel, Mozes op de berg, Jezus lopend op het water, en noem maar op.
Aan de hand van dit boek gaan we op ontdekkingsreis door dat wonderlijke boek, de Bijbel.
 
Leiding: ds. Erik van Halsema
 
 
Gebed kerken in het Midden Oosten
De kerken in het Midden-Oosten hebben het moeilijk. In Syrië zijn de gevolgen, na zeven jaar oorlog, groot. Veel gebouwen zijn verwoest en tweederde van hun leden is gevlucht. Tijdens de gevechten bleven de achtergebleven samenkomen om te bidden. Om hoop te houden, hebben de kerken, in het gebied waar het christendom ooit begon, onze hulp hard nodig. Wij bidden voor hen. Lees het gebed ...
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl