Pressemeddelelse fra det Provisoriske kontor Paris
  1. Unberable er opstillet midt i paris:
  2. ”Freedom To Pollute”, flygtninge-skulpturer og dansende isbjørne i Paris' gader
  3. To isbjørne havde store problemer med politiet ved COP 21:
  4. Isbjørnehær  på sightseeing i Paris' gader og til foto-session med deres spiddede kollega
  5. Dagsprogrammet er pt. Som følger (men det kan ændre sig)
  
Galschiøt-skulpturer og happening indtager Paris 
 
 
 
Unberable er opstillet midt i paris: Torsdag den 3. dec. blev Galschiøts 6 meter høje og 5 tons tunge skulptur 'Unbearable' opstillet foran hovedindgangen til Cité Universitaire i Paris. Skulpturen forestiller en isbjørn der bliver pennetreret af en kæmpe graf der viser ophobningen af CO2 i atmosfæren fra år 1700 til i dag. 
Se en kort video omkring opstillingen og ferniseringen på OSR-TV  .
Yderlige oplysninger og foto kan hentes på Galschiot.com 
  
”Freedom To Pollute”, flygtninge-skulpturer og dansende isbjørne i Paris' gader:  Galschiøt har foruden opstillingen af den officielle Unberable-udstilling, traditionen tro, en masse skulpturelle aktiviteter i det offentlige rum i Paris. Lørdag og søndag dannede den 6 meter høje  rygende Frihedsgudinde-skulptur ”Freedom To Pollute” centrum i NGOernes klima-festival i Pariser-kvarteret Montreuil. Skulpturen var flankeret af Galschøts kobber-klimaflygtninge. Værket viser i et enkelt billede, dilemmaet imellem at vi kræver vores ret til at forbruge og at dette forbrug har en masse konsekvenser over hele kloden, f.eks. i form af klima-flygtningen.
For yderligere at sætte skub i festivalen havde Galschiøt medbragt 10 isbjørne(kostumer), der gik rund på i området og delte over 4.000 klimaplakater  ud som Galschiøt har fremstillet specielt til COP21 i paris.
Se den fede videoreportage fra festivalen og fotos  
To isbjørne havde store problemer med politiet ved COP 21: Galschiøt havde problemer med at komme ind til NGO-delen af det officielle COP21, da han sammen med sin assistent Lasse Markus ankom i isbjørnekostume for at mødes med klima-NGOerne. De to isbjørne måtte igennem hele 4 politiforhør og afspærringer inden  de våde og forpjuskede, allernådigst blev lukket ind i centret (og selv her blev de mødt af civil-klædte sikkerheds-betjente). Det ødelage dog ikke det gode humør. Se videoen   og foto 
  
Isbjørnehær  på sightseeing i Paris' gader og til foto-session med deres spiddede kollega: Galschiøt har set sig nødsaget til at ændre sine skulpturelle opråb på grund af terrorattentatet i Paris. Oprindelig skulle han og hans 20 aktivister have været en del af de store klimademonstrationer, men de er blevet forbudt af myndighederne og der er udstedt forbud imod at mere end 3 mennesker samler sig til politiske manifestationer. 
I stedet vil Galschiøt og hans folk iklæde sig  10 isbjørnekostumer og gå ud i Paris som en mindre isbjørnehær på turist sightseeing. De vil især koncentrere sig om de større turistattraktioner, som Eiffeltårnet, Notre Dame Kirken og de store klimaskulpturer der er opstillet i midten af Paris.
Isbjørnehæren håber at det franske politi ser igennem forsamlingsforbuddet der vist ikke gælder isbjørne men kun mennesker - det  ville jo også være lidt grotesk hvis man arresterede 10 isbjørne for at gå på sightseeing i Paris.
 
  
 
 
 
 
Dagsprogrammet er pt. Som følger
(men det kan ændre sig, så dobbet-tjek på tlf +45 61703083 (også sms) eller +45 40447058 (kun opkald) 
  
Torsdag 10. dec.
Kl. 10.00 til 12.00, isbjørnehæren  og et par pandaer, og en hel del danske miljøaktivister mødes foran  Galschiøts skulptur på Cité Universitere til fotosession og gennemgang af hvad de næste dage vil bringe. 
Kl. 13.00 til 15.00 Isbjørnehæren transformere sig til almindelige mennesker og tager på besøg på COP21i Le Bourget. Belært af erfaringer  tager kun Galschiøt og hans administrator deres isbjørne-kostumer med, de regner med at undgå for meget vrøvl med politiet da de i forvejen er registeret som fredelige isbjørne hos 4 af COP21s politihold. 
Kl. 15.00 til ?? Afslapning og indkvartering  på hotellet for Galschiøts crew i Pariskvarteret Port D'Italy. 
  

Fredag d. 11. dec.
Kl. 10.00 til ca 18.00 isbjørnehæren forlader hotellet og bevæger sig ud på sightseeing. De planlægger at besøge Eiffeltårnet, Notre Dame, den store blåhval-klimaskulptur ved Port du Gros Caillou og Olafur Eliassons klimaskulptur Ice Watch på Place du Panthéon.  
Der kan opstå store tidsudsving i hvornår vi er de forskellige steder, så man skal kontakte os for at vide hvor vi er henne på mobil +456170 3083 eller +45 4044 7058
Det er også muligt at vi deler os op i mindre isbjørnegruppe hvis vi får politiforbud forbud mod at alle 10 isbjørne går rundt sammen med deres hjælpere. 
Kl. 18.30 isbjørnehæren har fri.
 

Lørdag d. 12. dec.
Kl. 10.00 til 14.00 Isbjørnene forlader hotellet og vi forsøger at besøge Place de Republique. Det hele er dog lidt usikkert, da politiet risikere at spærre området af, da mange NGO-aktivister vil forsøge at lave noget i området på dette tidspunkt. 
Kl. 14.00 til ? Vi bliver måske i området hvis der er hyggeligt, men hvis der er for mange uroligheder vil vi gå tilbage til Paris' turist-kvarterer og forsætte vores sightseeing.
Hvis du vil møde os må du ringe og høre hvor vi er henne mobil +456170 3083 eller +45 4044 7058
Kl. ca. 18.00: Vi afslutter vores isbjørnehær-performance og tager tilbage til hotellet hvor de fleste af Galschiøts crew tager med bussen tilbage til Danmark i løbet af aftenen og tidligt søndag morgen. Galschiøt kører selv først mod Danmark søndag eftermiddag
 

Søndag d. 13. dec
.
Kl. 10.00 til 17.00 Nedpakning af biler og forberedelse af hjemtransport af den store skulptur Freedom To Pollute, som køres hjem på en trailer bag Galshiøts bil.
 

Fra december til d 6 januar:
Skulpturen Unbearable-udstillingen bliver stående i Paris til den 6. januar 2016, hvorefter Galschiøt og hans medhjælpere kommer tilbage, og tager den ned og sender den på en lastbil til Danmark. Det er endnu usikkert hvor skulpturen skal opstilles bagefter. Måske foran folketinget på slotspladsen eller til arktisk konference i Tromsø i Nordnorge. Hvis du har en god offentlig plads f.eks. foran et museum eller lignende må du meget gerne henvende dig til os på aidoh@aidoh.dk.
 
  
Kontakt og yderligere information cop21:
  
Unbearable og Jens Galschiøt
Jens Galschiøt og Lasse Markus,  cop 21 og event ansvarlig.
E-mail: , Tlf (Paris) +45 6170 3083  / +45 4044 7058, aidoh@aidoh.dkTlf  (Danmark) +45 6618 4058  
  
WWF Danmark – wwf.dk | Presseansvarlig: Rune Langhoff | Tlf  +45 3147 1134 | | twitter.com/runelanghoff 
  
Cité Internationale Universitaire – Pressekontakt: Ozlem Yildirim | tlf. +33 01 4416 6554 / +33 06 1958 6049 | presse@ciup.fr / ozlem.yildirim@ciup.fr
 
 
*****************
 
   
About Jens Galschiøt:
 
General information about Galschiøt can be found at:
 
Galschiøt is a sculptor who works with international art installations. Amongst other things he is working on a gigantic project about the religious tensions in the world.

He has named this art and dialogue project ’The Children of Abraham’
. The focal point of the project is the 3.5 meter tall and 70 square meter sculpture called F.U.N.D.A.M.E.N.T.A.L.I.S.M. It is made of these letters made in 8,000 copper books symbolizing the Torah, the Bible and the Quran. 24 big monitors constantly display the ’brightest’ and the ’darkest’ quotations form Judaism, Christianity and Islam. See concept click for the art project English - German - Danish
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
This mail has been sent from the sculptor Jens Galschiøt's workshop.
  
Contact to the workshop:  
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158

E-mail: aidoh@aidoh.dk

websides:
To Gallery Galschiot
To Galschot webside

to "The Children of Abraham’projekt
Overview over Galschiøt sculptures
Portrait of a sculptor Jens Galschiøt (PDF)
  ****************************** 
 ****************************
Subscrition and unsubscription of informations from Jens Galschiøt
Unsubscribe from this infolist: Unsubscribe
Update your name, e-mail etc. on this list: Change Profile
Subscribe this infolist: Subscribe to Galschiøts infoliste