15 november 2017
 
 Richting de winter
Groninger Blaarkop Webshop Boerderij Blog
 
We gaan richting de winter en dat merken we. De koeien op stal, klanten die vragen hebben over Kerst producten, de kou in de lucht... Wij gaan lekker door en wij zijn blij met alle trouwe volgers van onze bezigheden en ontwikkelingen. Iedere maand ontvangen weer meer mensen deze nieuwsbrief. We wensen je veel leesplezier en vergeet vooral niet te bestellen, want rond deze periode beginnen de (Kerst)bestellingen binnen te komen en dan kan het hard lopen. 
 
FOOD100
13 oktober is Maurits uitgeropen tot één van de 50 meest invloedrijke/innoverende voedselveranderaars van 30+. Ook zijn er 50 mensen van onder de 30 jaar uitgeroepen.
Tezamen 100 voedselveranderaars van Nederland.
Wat een eer en erkenning voor wat we doen. Wij zijn samen natuurlijk erg actief op het gebied van de duurzame veehouderij, de directe verkoop aan de bewuste consument en het ontwikkelen van een divers assortiment van eerlijke en natuurlijke producten.
Maar er is meer dat Maurits onderscheidend maakt. Hij is nog altijd zeer actief in de Haagse lobby gericht op de zeldzame runderrassen en de Nederlandse rundvleesveesector in bredere zin (in het licht van de fosfaatwetgeving). 
We zijn er trots op dat wij het verschil kunnen maken!
 
Grasgevoerde koeien
Onze koeien zijn grasgevoerd, dat betekent dat ze uitsluitend gras eten. Geen krachtvoer, zoals veel andere (vlees)koeien wel te eten krijgen. Onze Blaarkop koeien hebben het niet nodig, ze groeien goed en rustig op het gras. Het is niet alleen natuurllijker en gezonder voor de koe, ook het vlees van deze koeien is gezonder voor de mens. En vele malen minder milieubelastend. Een bewuste keuze dus voor ons als veehouder, en een bewuste keuze voor jou als vleeseter. 
De koeien lopen een groot deel van het jaar buiten in de wei, waar ze vers en natuurlijk gras grazen. In de wintermaanden op stal eten ze hooi (gedroogd gras) van onze natuurweides. En we hebben deze winter iets nieuws, namelijk grasbrok van ons eigen gras. Grasbrok is samengeperst gras, gemaakt van het natte en minder smakelijke herfstgras. Omwille van het duurzaam benutten van wat de natuur ons geeft, laten wij grasbrok maken van dit gras, om de voedingswaarde optimaal tot zijn recht te laten komen. Vooral voor de kalfjes is het heel waardevol om een gezonde en natuurlijke ondersteuning te krijgen in de vorm van dit grasbrok.
Stoofvlees en gehakt

Braadlappen
 
€ 5,90
lamsschouder

Cadeaubonnen
 
Va. € 30,00

Ondertussen in de webwinkel...
Kip
 
We zijn al ver met het opnemen van biologische en traceerbare kip in ons online assortiment.
Nog een paar weken geduld en dan koop je bij Eytemaheert ook je eerlijke en pure kippenvlees. Kippenvlees zoals het hoort te smaken, met een beter en langer leven voor de kippen.
Wij gaan hiervoor de samenwerking aan met boerderij Eikemaheert en met Kemperkip voor de verwerking en verpakking van het biologische kippenvlees.
En op de achtergrond zijn we ook bezig met duurzaam varkensvlees, maar dat is helaas nog niet concreet genoeg, met een beetje geluk in de volgende nieuwsbrief meer daarover!
 
 
Cadeaubonnen
Op veler verzoek hebben wij sinds deze week cadeabonnen opgenomen in ons standaard assortiment. Dat betekent dat je met een paar drukken op de knop een cadeaubon van Eytemaheert kunt bestellen. Wie verras jij met een duurzaam en traceerbaar cadeau van de boerderij?
Een origineel cadeau voor Sinterklaas of Kerst!
 
 
Kerst
De Kerstdagen komen in beeld en voor veel mensen betekent dit, dat er wordt nagedacht over het Kerstdiner. Wat zet jij dit jaar op tafel? Verwen jij je gasten met eerlijke, duurzame producten van de boerderij? Het Groninger Blaarkop vlees leent zich perfect voor een luxueuze maaltijd, met de herkenbare en smaakvolle marmering van het vlees. Ook lamsvlees is een perfect feestelijk vleesproduct, waar menig tafelgast heel blij van wordt. Vergeet ook zeker niet de charme van een hele kip op de Kersttafel, altijd een feestelijk en smaakvol onderdeel van een gezellig diner.
Heb je speciale verzoeken voor Kerst, bijvoorbeeld een groot stuk luxe vlees? Laat het ons weten: info@eytemaheert.nl
 

 
Rechtstreeks van de boer Duurzaam kwaliteitsvlees Korte levertijden