'Op een Blaadje' 
Kook- en Voedingsadviesbureau
 
 
 
 
Nieuwsbrief nr. 45 - Juli 2013
 
Beste ,
 
 
Ik heb heel goed nieuws! Vanaf september gaat Praktijk Op een Blaadje participeren in een maatschap in Sittard. In een mooi pand op een groene locatie met aardige collega's. Tal van therapeuten die daar al langer werkzaam zijn. Zoals een huidtherapeut, een overgangsconsulente, een energetisch therapeut, logopedisten, visagisten, schoonheidsspecialisten, een osteopaat en vanaf september dus ook een voedingsdeskundige van Praktijk Op een Blaadje. Houd de agenda in de gaten voor het programma en de diverse acties en verwendagen.
 
 Quizvraag 
 
Hoeveel suiker zit er in een bakje 'Paula, de koe met vlekkenvla' van Dr. Oetker, dat aangeprezen wordt als gezonde voeding voor kinderen?
 
Het antwoord vind je verderop in de nieuwsbrief.
 
 Ga toch tuinieren!
 

In mijn groenteborder groeit alles gestaag door, de bonen klimmen tegen de klippen op ondanks de veel te lage temperaturen en te weinig zonneschijn. Maar aankomende week gaan we dat inhalen naar het schijnt, dan wordt het mooier weer. En, hoe is dat bij jou. Heb je ergens een vak ingericht voor zaaigoed?
Veel mensen gaan nu richting inpakken en vakantie. Meteen maar even een huishoudelijke mededeling: in augustus verschijnt er geen nieuwsbrief. September is de eerstvolgende. Wens ik jullie een hele ontspannen vakantie en tot in september!
 
Sloai meej aai meej juin meej èèrrepel
 
Als je een groententuin(tje) hebt weet je dat de sla nu volop groeit en je er bijna niet tegenop kunt eten. Als je geen tuin hebt dan zie je dat de sla in de winkels nu weinig kost. Dit is een leuk en makkelijk recept voor een gezonde pan vol groenten, sla met ei, uien en aardappels. Kijk gauw in de bijlage en print het uit voor in de keuken. Eet smakelijk!
 
Quiz-vragen en antwoorden
 
Paula, de koe met vlekken...
Voor het antwoord klik je hier. 
 
Agenda 
 
 
Vanaf september kun je dus op twee locaties terecht voor een consult, lezingen en kookworkshops (zie openingsartikel). In Sittard en in Sint Odilënberg. Adressen vind je hieronder.
 
Op de volgende data zal Op een Blaadje weer een lezingenserie verzorgen voor EPC Waterland te Amsterdam. Hiervoor kan je informatie opvragen via de link onderaan dit bericht.
Op donderdagavond 3 oktober, 31 oktober, 21 november en 12 december. Aanvang 20.00 uur, slot 22.15 uur.

De kookworkshop volgens het Energie Herstelplan worden op aanvraag gehouden. Ook de rondleidingen door supermarkt èn de rondleiding door reformwinkels. De zogenoemde supermarktsurvival.

Er zijn weer volop kruiden te vinden voor een mooie kruidenexcursie. Eerst samen kennis opdoen en plukken. Daarna er iets lekkers van maken. Denk aan een goed gevulde soep of een mooie salade. Maar ook pesto is mogelijk. Kom gerust eens mee op een kruidenwandeling.
 
Op donderdag 5 juli is er nog plek voor een wandeling op Huize Hoosden in Sint Odiliënberg. Aanvangstijd 10.30, duur ca 1,5 uur, kosten 10 euro.
  
 
 
 
Volg Praktijk 'Op een Blaadje' op Twitter
 
Copyright

Niets van deze website mag zonder toestemming worden overgenomen.
 
 
 
Reutjesweg 35
6077 NA Sint Odiliënberg
 
Agricolastraat 73 
6131 JW Sittard
 
 
 
 
0475 - 527561 / 06 - 46022065