NIEUWSBRIEF VAN DE KLEINE PLANTAGE
BOLLENDAGEN 1 en 2 mei
 
“De Maart” 2020-2021, olieverf op paneel, 52x50cm. Dina Belga.
Bloemen uit De Kleine Plantage door Dina Belga
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 
Beste Tuinvrienden,

BOLLENDAGEN bij DE KLEINE PLANTAGE

Het is de tijd voor de bollen. In de tuin van Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum is het een spektakel van jewelste. In de borders ontwikkelt zich een feest van rood en oranje tinten tussen het dromerige waas van de grassen. In de schaduwtuinen en de bostuin hebben de stinzenbolletjes zich geweldig vermeerderd. En overal verder in de tuin kom je bosanemonen, helmbloemen, kievietsbloemen, daslook en veel andere bolgewasjes tegen. Maar ook de andere vaste planten laten zich zien. Vooral het eerste begin als het blad boven komt is vaak indrukwekkend mooi, zoals bijvoorbeeld de Dysosma’s en de Podophyllums. met hun indrukwekkend samengevouwen blad, om vervolgens te ontrollen naar een heuse paraplu. Zoveel tinten groen. Hagen en bomen die uit beginnen te botten. Het is nog koud weer, en dat is goed ook. De natuur gaat trager, maar alles blijft langer in bloei. Dus langer genieten. Soms een kans op nachtvorst, dus pas op met de eenjarigen die we al buiten zetten. IJsheiligen zijn nog niet langs gekomen.

De Kleine Plantage organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 mei van 10:00-17:00 het bollenweekend, vanwege Corona in afgeslankte vorm, met nadruk op de zomerbollen, die nu geplant, straks in de zomer de tuin in vuur en vlam zetten. De voorjaarsbloeiers en de stinzenbolletjes komen aan bod op de Liefhebbersdagen in september en de Herfstsonate in oktober. Die bolgewassen moeten dan geplant worden.

Op deze themadagen komt Hein Meeuwissen een groot liefhebber en een kundig bollenkweker. Hij neemt een mooie collectie zomerbollen, dahlia’s, gladiolen, tuinamaryllissen, crocosmia’s e.d. mee.

Priska is er met een koffie en taart to go.

Naast al dit moois biedt De Kleine Plantage een enorm sortiment vaste planten, biologische rozen (van de biologische kwekerij De Bierkreek uit Zeeland) en clematissen en de eerste eenjarigen staan buiten. Wat een feest. Reden genoeg om eens naar de kwekerij te komen om te genieten van alles wat de kwekerij biedt.

De kwekerij is open op Koningsdag 27 april en van woensdag t/m zaterdag en in de maanden mei en juni ook op alle zondagen. Steeds van 10:00-17:00 uur.

Kom nog een keer genieten van het voorjaar op De Kleine Plantage.

 
Vrij entree. Verdere informatie is te vinden op de website van de kwekerij:  www.dekleineplantage.nl .
 
 
Tot ziens in de tuin en op de kwekerij
Eric Spruit
Fleur van Zonneveld
en medewerkers
 
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum