Beste zwemmer,
 
Leuk dat je mee doet aan de Lauwersmeer Zwemtochten. In deze nieuwsbrief ontvang je informatie die voor jou van toepassing is, dus lees deze goed door. Op 3 mei zien we je graag aan de start verschijnen voor deze eerste Lauwersmeer Zwemtocht van dit seizoen.
 
In deze mail vatten we de belangrijkste zaken nog voor je samen.
 
Aankomst en parkeren
Je kunt parkeren bij het restaurant Het Booze Wijf, Strandweg 1, Lauwersoog. Dit is bij de SIBLU camping. Hier zal ook de start zijn. Wil je bij de finish parkeren dan kan dat bij Restaurant en Bowling Suyderoogh, De Rug 5, Lauwersoog. Over de weg is het ongeveer 4 km van de start naar de finsih. Zorg er dus voor dat je voor vervoer van/naar de start of finish zorgt.
 
 
Aanmelden en Startnummer
Bij Het Booze Wijf staat een registratietafel. Laat daar bij de registratietafel je STARTNUMMER uit je bevestiging zien. Deze staat onder de QR code. Vergeet de bevestiging dus niet om een snelle doorstroom te houden. Je krijgt dan een polsbandje met chip. Doe dit polsbandje om en trek de clip vast, zodat je hem niet verliest. Let op, bij deze polsbandjes geldt: vast is vast! Doe hem dus pas om als je je wetsuit aan hebt.
 
Starttijd
De tijdwaarneming start vanaf het startmoment. Zorg dat je ongeveer 30 minuten voor jouw start aanwezig bent. Er wordt gestart in één cluster.  
 
Starttijd: 19:00 uur
 
 
Route
De zwemroute is 2,00 kilometer en is terug te vinden via onderstaande link. Na de oversteek is het langs de kant erg ondiep, hier kun je staan. Zorg dus dat je niet te dicht langs de kant zwemt. De routepunten zijn met gele boeien aangegeven, daarnaast zijn er boten aanwezig ter begeleiding. In de bijlage wordt een indicatie van de boeilocaties weergegeven. Deze is puur indicatief.
 
https://runnermaps.nl/route/244883
 
Bagage
Naast de inschrijftafel staat een aanhangwagen. Hier kun je jouw bagage in plaatsen. Fietsen en grote voorwerpen nemen we niet mee, houd je bagage beperkt. Zorg er voor dat al jouw spullen bij elkaar in een dichte tas zitten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal.
 
De aanhangwagen staat bij de start tot 19:05 uur, daarna wordt deze naar de finish gereden. Zorg dat je op tijd jouw spullen in de aanhanger legt. Vanaf 19:30 staat de aanhanger bij de finish.
 
Finish
De finish is bij het strandje bij Suyderoogh, aangeduid met beachvlaggen. Dit is voorbij de grote aanlegsteiger, hier zwem je dus omheen. Als je uit het water gaat loop je langs de scanners, deze zijn duidelijk aangeduid. Scan hier jouw polsbandje, jouw tijd wordt dan geregistreerd.
 
Zodra je een pieptoon hoort is jouw polsbandje goed gescand, binnen enkele seconden zal jouw naam en tijd ook op het scherm verschijnen die bij de scantafels staat. De uitslagen worden gepubliceerd op www.lauwersmeerzwemtochten.nl/uitslagen, het wachtwoord om de uitslagen te bekijken is LOWZ. De uitslagen worden niet dezelfde avond gepubliceerd maar een dag later!
 
Nadat jouw polsbandje gescand is dien je deze in te leveren. Het bandje mag doorgeknipt worden en de chip gebruiken we voor een volgende tocht. De chips mogen in de daarvoor bestemde bakjes worden gedeponeerd. Indien we een chip niet terug krijgen zullen we een borg in rekening brengen van € 3,00.
 
Catering
Bij de finish wordt catering door ons verzorgd zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft.
 
Na de finish
Er is geen douchegelegenheid, omkleedruimte of sanitair bij de finish.
 
Kleding
De regels van de KNZB en NTB hanteren wij voor zwemkleding. De watertemperatuur is op dit moment ongeveer 13 graden en wij verwachten dat deze nog zal stijgen. Een wetsuit stellen wij voor deze tocht verplicht. een shorty is niet toegestaan. Wij vertrouwen er op dat je zelf weet welke dikte wetsuit voor jou passend is.
 
Het dragen van een swimsafer is verplicht. Advies nodig over kleding? Wij verwijzen graag naar onze partner ActiveSwimwear in Eelde. www.activeswimwear.nl 
 
Foto en film
Tijdens de tocht worden er foto en filmopnames gemaakt voor promotiedoeleinden. Hiervan wordt een promo op de website geplaatst. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dat aan ons doorgeven.
 
Succes!
We wensen je succes met de laatste voorbereidingen en zien je op 3 mei!
 
Verdere informatie
Dit is de laatste nieuwsbrief voor de tocht. Mochten er dringende updates zijn m.b.t. watertemperatuur of andere omstandigheden, dan zullen we je uiteraard op de hoogte stellen. 
 
 
Wij hebben er zin in!
 
Met vriendelijke groet,
Lauwersmeer Zwemtochten