20 september 2021
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 25 september: bijscholing Jac Orie: krachttraining, wel of niet? (Den Haag)
  • 9 oktober: praktijkbijscholing lesgeven en didactiek (Leeuwarden)
  • 23 oktober: bijscholing omgaan met druk (Utrecht)
  • 16 november: masterclass inspanningsfysiologie: testen en meten in het schaatsen (Heerenveen)
 
 
Coronabewijs verplicht tijdens bijscholing Jac Orie
Op zaterdag 25 september geeft Jac Orie zijn visie op krachttraining. Deze bijscholing vindt plaats op de Uithof in Den Haag.
 
Zoals iedereen weet, is het vanaf die datum verplicht om in de horeca je Corona check app te laten zien. Dit geldt dus ook voor deze bijscholing. 
 
Om naar binnen te kunnen bij de bijscholing moet je dan ook (volledig) gevaccineerd, genezen of negatief getest zijn. En dit moet je kunnen laten zien via de daarvoor bestemde Corona check app.
 
Zorg dus dat de Corona check app werkt! Check dit van tevoren en hou hem gereed als je de Uithof binnenkomt en de zaal betreedt. 
 
Let op: kun je geen geldig bewijs laten zien, dan is het helaas niet mogelijk de bijscholing bij te wonen.
 
Datum en locatie
Zaterdag 25 september
10.00-13.00 uur 
De Uithof, Den Haag
 
Aanmelden doe je via de Ledenportaal.
 
Follow up lesgeven in de praktijk en didactiek
Op zaterdag 9 oktober organiseren we wederom de praktijkbijscholing “Lesgeven en didactiek” als follow up van de reguliere KNSB-opleiding SL2. Deze bijscholing vindt plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden.
 
Hoe geef je les, hoe sta je voor de groep en hoe kom je over? Een kijkje in de spiegel tijdens deze bijscholing over lesgeven en didactische werkvormen.
 
Na je opleiding sta je er immers alleen voor en word je als het ware ‘losgelaten’ op je groep. Deze bijscholing geeft je de gelegenheid voor een stukje praktische begeleiding en feedback op jouw manier van lesgeven.
 
De bijscholing is ingericht als terugkomdag voor trainers die hun eigen lesmethode en -stijl opnieuw in de praktijk willen oefenen met feedback vanuit een ervaren KNSB-docent. Naast een stuk theorie (herhaling SL2-stof), bevat deze dag een stuk praktijk op het ijs.
 
De bijscholing wordt begeleid door KNSB-docent Willem-Jan Molleman.
 
De bijscholing is gericht op NSTV-leden en voor alle niveaus, het gaat namelijk om jouw individuele manier van les en training geven. Wanneer er een week vooraf aan de bijscholing nog ruimte is, wordt de bijscholing ook open gezet voor niet-leden.
 
Datum en locatie
Zaterdag 9 oktober
11.00-14.00 uur 
Elfstedenhal Leeuwarden 
 
Aanmelden doe je via de Ledenportaal.
 
Masterclass Inspanningsfysiologie: testen en meten in het schaatsen
In de herhaling: door de vele vraag organiseren we op dinsdagavond 16 november nogmaals de Masterclass Inspanningsfysiologie “Testen en meten in het schaatsen” door Diane Valkenburg.
  
Er wordt veel getest, maar waarom wil je testen en wat doe je met de resultaten? Diane zet je middels deze interactieve masterclass flink aan het denken over de waarde en mogelijkheden van testen in jouw specifieke situatie, dus wat kun je met jouw (niveau) schaatsers. Wat is wenselijk en wat is haalbaar? Wat wil je verbeteren en hoe kun je dit meten? En wat doe je met het resultaat?
 
 
Diane is oud-topsschaatser, trainer van het Jumbo-Visma marathonteam, afgestudeerd bewegingswetenschapper en eigenaar van “Beter Trainen“.
 
De masterclass is toegankelijk voor leden van de NSTV vanaf ST3.
 
Datum en locatie
Dinsdag 16 november
19.00-21.30 uur 
Hotel Heidehof in Heerenveen 
 
Aanmelden doe je via de Ledenportaal.
 
Praktijkbijscholing 'omgaan met druk'
Op zaterdag 23 oktober organiseren we het praktische vervolg van de webinar die we in november 2020 organiseerden onder leiding van Afke van de Wouw. Waar toen het onderwerp "omgaan met tegenslag" was, wordt het nu een praktijkbijscholing "omgaan met druk".
 
Hoe ga je om met ademhaling, welke ontspanningsoefeningen kunnen helpen en hoe kun jij dit toepassen op het ijs? Afke zal ook ingaan op de periode tussen trainingen door: de herstelperiode, een essentiële periode! Hoe kun je hier mentale trainingen in verweven?
 
Meer informatie en aanmelden volgen spoedig via de website.
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Volop bijscholingen
Een lidmaatschap kost 45 euro per jaar en dan kun je het hele jaar gratis of met korting deelnemen aan al onze bijscholingen, van online sessies tot praktijk workshops, masterclasses en het jaarlijkse schaatstrainerscongres. Ons lidmaatschap biedt nog veel meer, bekijk alle voordelen hier.
 
Word nu lid en betaal de helft
Maar... als je nú lid wordt, betaal je voor de rest van dit jaar slechts de helft van het lidmaatschap en kun je deelnemen aan alles wat nog komen gaat!  
 
In trainersopleiding: 1 jaar gratis!
En ben je in KNSB trainersopleiding? Dan is voor jou als 'aspirant-lid' het eerste jaar gratis!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via onze website.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook