Vrijdag 15 mei 2020

 

Dag lieve lezers,

Verveelt u zich al? Dan is dit iets voor u: er zijn legpuzzels te koop met 42.000 stukjes. Met gebouwen van over de hele wereld. Je bent er in normale tijden ongeveer een jaar mee bezig (zeggen ze). Hier een leuk filmpje van iemand die hem gelegd heeft.

Je kunt ook bescheiden beginnen, met 1000 stukjes. Dat soort puzzels worden door Senver-leden aangeboden, zie hier. Te ruil of te krijg.


Maak er een zonnige vrijdag van,
Helmi, Ineke en Henja

Wilt u vrienden of bekenden ook laten meegenieten van deze Oppeppers? We vinden dat prima. Via deze link kunnen ze zich aanmelden. U kunt ook zelf hun e-mailadres invullen.
 
 
Bijzondere filmpjes

 
Podcast Pieter Hoogenraad
15 mei 1940 Nederland capituleert
Foto van bombardement op Rotterdam

Op 15 mei 1940 capituleerden de Nederlandse troepen voor de Duitse invasie. Waarop gaven de Nederlanders de strijd na vijf dagen op? En waar vond die capitulatie plaats?
Daarover vertelt historicus Pieter Hoogenraad in deze podcast.
 
Cabaret en zo
 
 
Lievelingsgedicht van de Petanque vereniging
 
- Afstand -
Ik zie je niet zo vaak nu
maar mis je des te meer
Ik heb het altijd wel geweten
maar toch doet het nu zeer
Ik zie en ruik en hoor je niet
ja soms even op de chat
Dan praten we en lachen soms
maar ik mis het leven mét
 
Met alles wat we dagelijks doen
alle contacten om ons heen
Delen we gevoel en aanraking,
we zijn tenslotte niet van steen
 
We houden afstand van geliefden
proberen ons best te doen
Maar ik mis de warmte van een vriendschap
in een omhelzing en een zoen
 
- JET -
 
 
Natuur-rubriek op vrijdag
Op 18 mei is het Wereld Plantendag oftewel Fascination of Plants day. Mijn fascinatie, schrijft Marijke, geldt de wilde planten en dan met name de straatplanten. De planten die je zo over het hoofd ziet of uitrukt onder het motto: Onkruid! En er staat zoveel moois tussen. Bijvoorbeeld de
'gehoornde klaverzuring'. Een schattig plantje dat ruimschoots bloeit in mijn Haagse straat, op de stoep en tegen de huisrand.
Zie de foto rechts.
 
Op deze website vindt u een filmpje dat goed de kenmerken van het plantje laat zien.
 
    
Van de planten naar de vogels:
De vogels van Beleef de lente hebben weer niet stilgezeten.
 
Een nieuwe feuilleton: het Corrina verhaal

 
Vandaag starten we een nieuwe feuilleton. Het verhaal draait om Corinna (van het liedje Corinne Corinna, I love you so, van Roy Peterson).
 
Hetty Blaauw begint vandaag. Corrina zit lekker op de bank met een kopje koffie als de telefoon gaat. Het is haar kleinzoon,  die vertelt dat hij voor een werkstuk moet vragen wat haar lievelingsmuziek was in haar jeugd. Meteen denkt ze aan de zwart-witfoto van Pat Boone die Love letters in the sand zong. Lees het verhaal verder.
 
Kom in beweging, ook thuis
Laura en Miranda hadden van de week een openbare en openluchtsessie van hun ‘fit voor ouderen’ programma. Ze deden dat in de tuin van Woondienstencentrum Lopes Dias.  Misschien heb je wel meegedaan. 

Meditatie
Vandaag een meditatie om verdriet uit het verleden een plekje in het nu te geven. Ze noemen het oude emoties loslaten. Klinkt makkelijker dan het is, maar het is zeker het proberen waard.

Stoelpilatus

Voor Senver maakten ze ook weer een filmpje, maar in een wat rustiger tempo.


Grapje

Sommigen mensen kunnen werkelijk alles met beperkte middelen. In dit geval met 5 ballen. Wij doen het haar niet na, maar we gaan in ieder geval oefenen.
 
Vaste rubrieken

 
 
Een haiku ter afsluiting
Hij is aanwezig
omdat iedereen spreekt over
zijn afwezigheid.

LT