Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Den som väntar på något gott...
Äntligen har vi fått leverans av fantastiska garner från Malabrigo! En välbehövlig påfyllning av Malabrigo Sock och en ny härlig kvalitet som heter Malabrigo Mecha! Skynda er hit om ni vill kika och klämma på garnerna, för de går åt fortare än kvickt!
 
I söndags hade vi besök av Lotta Blom, alias Tant Kofta, som höll en mycket uppskattad kurs i utifrån sitt häfte "Sticka kofta uppifrån och ner". Lotta delade med sig av massor av fiffiga tips oh trix och vi hoppas kunna boka in ett nytt kursdatum till våren då det var lång kö till de tio platserna på denna kurs. Se fler bilder från kursen på vårt fotoalbum på Facebook.
  
Kursdags igen, Lär dig sticka flätor under ledning av Ivar Asplund den 28 november, läs mer i inbjudan nedan!
 
 
 
Mmmmmmmalabrigo mums!
Nytt från Malabrigo yarn! Härliga Mecha, en tjock entrådig merino superwash i fantastiskt vackra handfärgade nyanser! En härva på 100g är ca 120m, kostar 159 kr och passar till stickor 6-8 mm. Det här är ett perfekt garn till vinterns mössor och halskragar, till dig själv eller i julklapp till någon som är värd den mjukaste ullen.
  Ravelry har Mecha fått högsta betyg av användarna så passa på, vi fick vänta länge på denna första leverans och lär inte få in någon mer innan jul...
 
Vi har också fått påfyllning av mångas favorit Malabrigo Sock!
Malabrigo sock är namnet till trots inte i första hand ett sockgarn, det är 100% handfärgad merino superwash som är 420 m/100g och kostar 199 kr. Garnet passar till sjalar, tunna tröjor och koftor eller babyplagg och är helt underbart att sticka med.
 
 
AKTUELL KURS!
 
Favorit i repris: Lär dig sticka flätor!
Torsdag 28 november kl 18.30-21.00
Att sticka flätmönster är roligt – flytta maskor åt höger eller vänster och skapa vridningar i den stickade ytan. Med små variationer kan man få helt olika effekter och vackra mönster.  Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram.  För att få utbyte av kursen behöver du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
Nytt inspirerande häfte från Tant kofta!
Har du lust att sticka en mössa som alltid passar och blir fin? Nu kan du köpa Tant koftas smarta häfte "Mössor hit & dit" hos oss. I häftet beskrivs steg för steg hur du skall gå till väga. Här finns 9 olika kanter, flera kullar och avslut som kan kombineras till olika modeller. Dessutom finns beskrivningar till 15 olika mössmodeller, t ex den söta Äppelmössan eller Prinsesstårtan. Häftet kostar 115 kr.
 
Glada godisfärger mitt i höstrusket!
Här är en ny melerad färgställning i Austermann Step som passar finfint med sina enfärgade kompisar, om man behöver en dos färgglädje! Garnet är 420 m/100gr och är behandlat med aloe vera och jojoba för att man ska få mjuka fina händer när man stickar av det, eller mjuka fina fötter om man har sockar i det.
Men det passar såklart till mycket mer än sockar. Sjal, vantar, babykofta eller vad du nu känner för. Enfärgad Step kostar 99 kr och melerad 125 kr och varje nystan är 100 gr och det finns många fler färger i hyllan!
 
 
Kom ihåg: Novemberpris på alpaca bouclé! 
Passa på att testa det härligt mjuka och lätta garnet TeeTee Cacao och BC Alpaca Bouclé till ett riktigt bra pris!
Ordinarie pris är 129 kr/härva på 100 gr och 500 m. Till och med 30 november kostar en härva 110 kr, och om du köper två eller fler får du dem för endast 100 kr/st! Till en sjal räcker en härva, till en tröja eller långväst behövs 2-3 hg för storlek M. Eftersom garnet är så drygt blir även stora plagg lätta och håller därmed formen bättre. Cacao och BC Alpaca Bouclé kan stickas enkelt eller dubbelt, eller tillsammans med ett tunt ullgarn och det går även utmärkt att väva med.
 
Alpaca Party året ut!
Nu ger vi 25% rabatt på hela vårt sortiment av alpackagarner från Drops Design/Garnstudio; Drops Alpaca, Andes, Lace och Nepal. Rabatten gäller året ut, dvs. till och med 31/12 2013. Massor av mönsterinspiration hittar du som vanligt på Garnstudios hemsida.
 
Erbjudandena gäller under angiven period så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!