Beste abonnee,

Zaterdag 6 juni werd het Symposion Gorinchem voor de derde maal geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Eerder werd het in 1974 en 2005 door haar geopend. Enkele dagen voor de opening kreeg ik te horen dat ik was geselecteerd om haar na de opening informeel te ontmoeten met nog 11 andere kunstenaars in het Tolhuis. Het werd een bijzonder ontspannen ontmoeting met een zeer geinteresseerde Prinses Beatrix. Mogelijk komt ze, zoals ook in 2005, incognito om al het werk te bekijken. Lees meer...

juni 2015, nummer 62

 

Stilte / ruimte

Curator Menna Kruiswijk gaf aan dat de gerealisserde stilteruimte zich in de top 5 bevond als het ging om het Symposion 2015. Dit gebeurt er wanneer je dingen de ruimte geeft, dan wordt het onmogelijke mogelijk. Als eerste heeft zij samen met Alexandra den Breejen een preview gehad op woensdagavond 3 juni. Haar reactie op deze stilteruimte vindt je op de website.
Sowell Hifi Studio Gorinchem sponsort de speakers en dat is fantastisch. De muziek 'Sei still mein Herz', een compositie van Kees Wisse, komt met deze speakers tot leven.
Lees meer over de expositie...
Lees meer over de stilteruimte...

 

   

OPROEP met spoed suppoosten gezocht

Symposion Gorinchem 2015 is begonnen, maar heeft nog dringend behoefte aan suppoosten.

In 10 binnenlocaties worden de kunstwerken getoond. Om ervoor te zorgen dat de kunst niet 'de deur uitloopt' en om bezoekers te woord te staan is minimaal 1 suppoost per locatie nodig. Dat suppoosten is helemaal niet moeilijk, iedereen kan dat en het kan best heel gezellig zijn. Wie helpt ons?

Als u vrienden of kennissen heeft die dat ook wel leuk zouden vinden, geef deze boodschap door en laat ze zich ook aanmelden. Aanmelden kan elke dag tussen 13.00 en 17.00 uur via telefoonnummer: 0183-513766.

Download het formulier om aan te melden...
   

Toevalstekeningen

Zelf heb ik een heel aantal zaagsnedes gemaakt waarbij ik bewust het toeval heb ingezet. Dit heb ik ook in een project gegoten met leerlingen. Ongeveer 100 leerlingen deden mee en maakten ieder een toevalstekeing van 20x20cm. Deze tekeningen komen in één groot vierkant in de school te hangen.

 

   

Tot slot

Eindelijk komt de opdracht voor Johan de Witt tot een voltooiing. Het was ongeveer twee jaar geleden dat ik deze opdracht kreeg. De moeilijkheid zat hem met name in het figuratieve. Het belooft iets te worden waarbij je het portret als het ware ontwaart. In het uiteindelijke kunstwerk zijn verschillende technieken toegepast.

Met een hartelijke groet,
Martijn Duifhuizen