Nieuwsbrief rdgKompagne
NIEUWSBRIEF INTERACTIEF SNOEZELEN

 - MEI 2021
 
rdgKompagne levert unieke interactieve materialen voor spelen, leren, communiceren, herinneren, activeren, bewegen en ontspannen. Zélf doen en eigen regie staan daarbij voorop. Onze materialen bieden snel inzetbare activiteiten (ideaal in coronatijd), maar voor nog meer effect zijn activiteiten ook helemaal persoonlijk te maken.

 
Sneak preview: Acticomm EVO
Acticomm EVOBinnenkort lanceren wij de Acticomm EVO. Dit nieuwste Acticomm-model is herontworpen naar aanleiding van uitgebreid gebruikersonderzoek en praktijkervaringen. Behalve een nieuw meubel is de Acticomm EVO voorzien van een nieuwe ingebouwde computer en ook de software heeft weer een upgrade gekregen.
 
Op de afbeelding hiernaast krijgt u alvast een eerste sneak preview van het nieuwe design.
 
Een snoezelruimte bedienen met oogbesturing
SHX met oogbesturingrdgKompagne is altijd op zoek naar nieuwe interactieve mogelijkheden. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling op veel terreinen, geeft de mogelijkheid om écht mee te doen, én geeft cliënten zélf de regie. Daar gaan we ver in. Adviseur Maria laat in een filmpje zien hoe je een SHX-snoezelruimte kunt bedienen met oogbesturing.
 
 
Een omiVista in uw plafond
omiVista InstallEén van de unieke eigenschappen van onze omiVista is het mobiele hooglaagsysteem. Daarmee rijdt u omiVista gemakkelijk naar verschillende afdelingen en projecteert u op zowel vloer als tafel. Maar de omiVista is ook nog steeds leverbaar als vaste plafondinstallatie. De vormgeving van deze ‘Install’-versie is onlangs geheel vernieuwd.
 
 
Interactief snoezelen: vibreren via Bluetooth
Vibro-akoestische ballenbakDe vibro-akoestische kit van SHX is er nu ook in een Bluetooth uitvoering. Hiermee kunt u nu ook spectaculair geluid en trillingen toevoegen aan kleinschalige snoezelruimtes, of trilelementen op zichzelf staand gebruiken. Muziek en geluid zijn dan niet meer alleen te hóren, maar door het hele lijf te vóelen.
 
Verbind deze set eenvoudig via Bluetooth met een Android tablet en speel daarop uw eigen geluiden en muziek. De set laat elk aangesloten SHX-trilmeubel, zoals de vormbare zitzak of de lichtgevende ballenbak, naar ritme en intensiteit vibreren. Hebt u naast trilelementen ook Luminea lichtelementen? Dan maakt ueen fantastische combinatie van gekleurd licht en trillingen, synchroon dansend op het ritme van de muziek. En natuurlijk heeft daarbij uw cliënt de regie!
 
 
Cosmo Switch: lichtgevend en licht bedienbaar
Cosmo SwitchDe Cosmoids uit het populaire Cosmo spel zijn nu ook verkrijgbaar als losse bluetooth schakelaars. Gebruik de Cosmo Switch om scannend een iPad, Android tablet of computer te bedienen, om spellen te spelen of communicatiesoftware te bedienen. De Cosmo Switch is uiterst licht bedienbaar licht op als hij geactiveerd wordt.
 
 
Workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen en webinar Luminea
Interactief Snoezelen met SHXWilt u méér kunnen doen met uw cliënten met beperkte mogelijkheden? Zou u het begrip Snoezelen meer diepgang willen geven? Wilt u ervaren hoe u interactie creëert in een snoezelruimte, hoe u klassieke elementen kunt inzetten voor educatie of therapie, en hoe u met nieuwe elementen iedereen kan laten meedoen? Kom dan naar onze workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen.
 
Onlangs gaven wij ook een webinar over de mogelijkheden Luminea. Die webinar kunt u terugkijken op ons YouTube-kanaal.
 
Speltip voor de Kojo
GazeplayGazePlay is gratis te downloaden en bevat bijna 60 spellen die speciaal gemaakt zijn voor gebruikers van oogbesturing. Er is keuze uit verschillende soorten spellen, gericht op actie-reactie, selecteren, onthouden, rekenen, puzzelen, tekenen en nog veel meer. De spellen zijn mooi vormgegeven en werken heel eenvoudig: enkel het kijken naar een object is voldoende om een reactie teweeg te brengen. Ideaal dus voor op de Kojo!
 
GazePlay is te downloaden via www.gazeplay.net. Kijk voor meer speltips op www.oogbesturing.nl.
 
Meer info of uitproberen?
omiVista op Woutershof
 
Interesse in een van onze oplossingen? Neem contact met ons op voor een demonstratie of offerte.
 
Eerst meer informatie? Kijk op www.interactiefsnoezelen.nl.
 
Zelf uitproberen met uw cliënten? Dat kan! Nu even geen bezoek op locatie mogelijk? Dan kunt u voor onze omiVista, Kojo en Acticomm een proefperiode aanvragen. O.a. Woutershof en Huize Thomas gingen u al voor.
 
Nieuwe medewerkers? Wij verzorgen graag een extra instructie, zo nodig op afstand, vraag ons vooral naar de mogelijkheden!
 
En kijk ook eens in onze webshops
Nóg meer materialen voor spel en ontwikkeling kunt u vinden in onze webshop. Onlangs nieuw toegevoegd:
 
Maak speelse communicatieactiviteiten én muziek met de AACtivity. Ysra laat het u zien.
 
Fysieke objecten of afbeeldingen gebruiken om een spraakboodschap te activeren? Het kan met de ProxPad.
 
Met de Participation Box kan iedereen meedoen: bedien elektrische apparaten of speelgoed met een schakelaar naar keuze. KDC de Regenboog en Pieter demonstreren wat je allemaal met de Participation Box kan doen.
 
Hoe lang moet ik nog voor school werken? Wanneer gaan we naar buiten? Hoe lang mag ik gamen? De waterdichte MEMO Timers laten met lampjes zien hoe lang een activiteit nog duurt. Resetea en het MEMO Dayboard maken daarnaast ook de dagplanning inzichtelijk. U kunt de MEMO Timers en Resetea 2 weken vrijblijvend uitproberen. Geef uw wensen door via zicht@rdgkompagne.nl.
 
En kijk ook eens in onze webshop Eelke Verschuur!
 
AACtivity, Participation Box en MEMO Dayboard
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze interactieve materialen leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.