WELKE BRUGGEN BOUW JIJ IN JEZELF?


De energie van de maand juni was een heftige, die vele grondvesten heeft doen schudden. Dit kan gepaard gegaan zijn met fysieke ongemakken, intense emotionele buien en het tegenkomen van diepgaand verdriet. Niet vreemd als je je soms hopeloos of hulpeloos hebt gevoeld. Maar ook deze keer was dit alles niet zonder reden. In alle vernieuwing die er op stapel staat, is het de bedoeling dat er gebouwd wordt op een stevig, solide, autonoom en toch ook flexibel fundament passend bij de eenheidsgedachte. En dat terwijl nu in veel gevallen de basis nog zijn oorsprong kent in de wereld van de dualiteit. Er is dus enigzins haast geboden om de bodem die oud is op tijd te vervangen door iets passends nieuws. De energetische trillingen zijn er dan ook op gericht geweest om de laatste restanten van oude overlevings- en defensiemechanismen af te breken en (oer)oude innerlijke contracten te herzien. Schrik niet van eventuele paniek en angsten die je in dit proces tegen gekomen bent. Laat je maar zakken naar de bodem van de put. Je zult merken dat die minder diep is dan je dacht. In het vermijden van pijn, is soms iets heel groot geworden, dat eigenlijk klein, licht en zachtmoedig blijkt te zijn. Als je eenmaal weer de grond onder je voeten hebt gevoeld, dan zul je de basisveiligheid ervaren die nodig is om aan de wederopbouw te beginnen.

In het eenheidsbewustzijn gaat het over een onvoorwaardelijke verbinding met jezelf. Jij bent de liefde en de liefde is in jou. Daar heb je niemand anders voor nodig. In de manier waarop de energietekening van juli zich liet tekenen, ontvouwde zich een weg die gevolgd kan worden om een volgende stap naar deze "oneness" te maken. Deze was zo helder, dat je daarom in de volgende alinea vrij letterlijk in een soort visualisatie-oefening meegenomen wordt in dat proces.Het startpunt van deze reis zou bij een gevoel van onbehagen, slachtofferschap of zelfs depressiviteit kunnen liggen. Dit wordt gesymboliseerd door een figuur die met zijn handen in de lucht staat. Ga daar aan voorbij door je bewust te worden van jouw ruggengraat als centrale buis. Maak deze ruimer en laat jouw licht toe om hierin te schijnen en doorheen te stromen. Zo kunnen de polen links en rechts, voor en achter, onder en boven die soms als gevechtspartners tegenover elkaar gestaan hebben, weer met elkaar verbonden worden. Ga dan op zoek naar twee (of meer) authentieke delen in jezelf die afgescheiden zijn van elkaar en waarvan je geneigd bent om deze als paradoxaal en onverenigbaar te betitelen. Schrap dan het woord onmogelijk uit jouw woordenboek. Bouw tussen deze delen een mooie brug en laat de energie van het goed stromende deel naar het minder stromende deel gaan en omgekeerd en voel wat het met je doet. Geef deze beide delen, die in veel gevallen over het mannelijke en het vrouwelijke gaan, de juiste positie ten opzichte van elkaar. Zorg er hierbij voor dat zij er beiden mogen zijn. Het is de bedoeling dat zij elkaar gaan ondersteunen op zo'n manier dat er een vruchtbare samenwerking tot stand kan komen. Dan is er weer ruimte voor vuur en passie in de benen en kunnen vleugels zich in ere herstellen. En zo ontpop jij naar een krachtig, liefdevol, authentiek en ook kwetsbaar Zijn en kun je als een verfijnde vlinder jouw eigen vrijheid tegemoet vliegen. In het regelmatig naar de tekening kijken, zal dit proces zich verdergaand voltrekken.

Wees dankbaar voor een ieder die in jouw proces een spiegel is geweest of nog zal zijn; ook al is er vast veel stof opgewaaid en verdient niet alles de schoonheidsprijs. Zodra de rust is wedergekeerd, zal je soms het gevoel kunnen hebben dat er niets is gebeurd en ook niet iets is veranderd. Misschien vraag je je zelfs waarom dit alles dan nodig was. Vanuit het ene perspectief heb je misschien gelijk. Maar als je op een diepere laag gaat waarnemen, dan besef je dat daar een 180 graden draai heeft plaatsgevonden. Op dat niveau weet je dat er iets heel wezenlijks is hersteld en is geheeld waardoor je kan stoppen met jouw aangepaste gedrag en je weg kan vervolgen in eigenheid. Precies datgene wat nodig is geweest om vanaf nu gefocust bezig te kunnen zijn met het ten volle creëren van de door jou gewenste toekomst. Een vredige maand juli toegewenst!

VAKANTIESLUITING EN DE TWEEDE HELFT VAN HET JAAR
Van 12 juli tot en met 5 augustus trek ik mij even terug om me weer op te laden. In deze tijd zal ik mijn voicemail en mail beperkt beantwoorden. Daarvoor en daarna ben je van harte welkom voor coachconsulten, aurareadingen, familieopstellingen en innerlijke reizen. Je kunt met bellen (033-4451480) of mailen voor een afspraak.

Wil je een training volgen en staat die nog niet gepland of heb je ideeën over iets heel nieuws dat je op de agenda terug zou willen zien, laat het me weten. Ik neem jouw wensen graag mee in mijn creatie voor de tweede helft.

6 JULI: VOEDINGSOPSTELLINGEN
Op 6 juli is er nog ruimte voor 1 vraagsteller die graag een geestelijk of fysiek voedingsvraagstuk uit wil werken met behulp van een voedingsopstelling; een van familieopstellingen afgeleide werkvorm.


28 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN
Vanaf 28 augustus kun je jezelf drie dagen onderdompelen in het systemisch werk door je in te schrijven voor de jaarlijkse Coach-Inn-Systemen snelkookpan. In deze opleiding maak je jezelf op een praktische manier de theorie, vaardigheden en attitude eigen die nodig is om zelf familie- en organisatieopstellingen te kunnen begeleiden in jouw eigen praktijk.


19 SEPTEMBER: MASTERCLASS ENERGIEWERK-INN-SYSTEMEN
Ben je opgeleid in zowel het systemisch als energetisch werk en zou je deze technieken meer met elkaar willen verbinden door bijvoorbeeld te leren hoe je de energie van een opstelling kunt lezen, een systemische energieboodschap geeft, healingtechnieken in opstellingen toepast of met remedies kunt werken in opstellingen, dan is de 5-daagse Masterclass Energiewerk-Inn-Systemen, die start op 19 september echt iets voor jou.


BOEKENTIP
Deze keer besteed ik graag aandacht aan een boek dat meer gericht is op de fysieke voeding. Het gaat over het boek "Alles draait om je hormonen - Het is maar dat je het weet" van Rineke Dijkinga. Ik kreeg het van vrienden cadeau en ben er superblij mee. Het is een inspiratiebron om goed voor jezelf te zorgen en jouw hormonen in de watten te leggen met de juiste voeding.


RECEPT VAN DE MAAND
Door het tegenkomen van een vriendin in de supermarkt die falafel in haar mandje had liggen, kreeg ik een impuls om deze zelf te maken. De afgelopen maand heb ik het geloof ik wel 5 dagen gegeten. Zo lekker vond ik het en ook nog eens leuk om te maken!


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.