Het BHIC viert Kerst en Oud en Nieuw

Wij staan eigenlijk het hele jaar door wel voor je klaar, op de studiezalen en digitaal. Maar tegen het einde van het jaar gaan ook wij genieten van kerstkransjes en oliebollen.

    Verder lezen

In onze schoen gevonden: opgeloste probleempjes met de website

Onlangs is onze website voorzien van een update waardoor een fiks aantal probleempjes tot het verleden is gaan behoren.

Verder lezen

Stoelendans in studiezaal BHIC

Vanaf het nieuwe jaar wordt Mariët Kuijs-Bruggeman de nieuwe coördinator studiezaal en volgt daarmee Christian van der Ven op, die zich vanaf dan volledig richt op digitale dienstverlening en innovatie.

Verder lezen

Beste verhalen deze maand

Goede mannen, steekt uw sweert in uw schede

Een bruiloft, een zwaard en iemand die gewond raakt, zonder dat duidelijk is wie de dader is. Deze ingrediënten zorgen samen voor een interessant verhaal waarbij de centrale vraag is: wie verwondde Anthonis Udonis Huijberts uit Haren?

Een Duits graf kreeg geen bloemen

De kogels floten door de lucht op het Duhamelplein in de Muntel in Den Bosch. Gerda Vogelzang-van den Broek herinnert zich 9 augustus 1944 alsof het gisteren was. (Bijdrage: Domien van der Meijden)

Zes dagen strijd om de stad Den Bosch

Toen de operatie Market Garden bij Arnhem was vastgelopen, richtten de geallieerden half oktober 1944 hun vizier op het westen. De 53rdWelsh Division zette het offensief in via Nuland en Kruisstraat. (Bijdrage: Wim Hagemans)

”Van tijd tot teid turf steken”

Als brandstof voor eigen gebruik of om er mee de markt op te gaan: het steken van turf was onder meer in de Peel een belangrijke aangelegenheid.

De potjes op de schoorsteen

Het moest er nu maar van komen, dacht Anna Adriana Gelpke Smits. Nog voor haar overlijden wilde ze vastleggen wat er met haar belangrijkste bezittingen zou gebeuren. En daar had ze uitgesproken ideeën over… (Bijdrage: Jac Jansen)

Bertus van Berlo

Onlangs is op 92-jarige leeftijd de markante Boekel(n)aar Bertus van Berlo van ons heengegaan. Gerard de Bie zag Bertus vaak in z’n stamhuis op de Neerbroek, waar Bertus diverse verhalen vertelde van vrüger. (Bijdrage: Gerard de Bie)

Kasteelgeheimen…

Altijd al willen weten hoe het is om als een echte baron in een statig kasteel te leven? Dat kan nu! Achttiende-eeuwse documenten geven een uniek inkijkje in het kasteelleven van baron Judocus van Hugenpoth tot Stockum.

Udense soldaat veroordeeld voor ‘desertie’

Maak kennis met Jan Peter van Schijndel die in 1823 veroordeeld werd, omdat hij in 1815 zou zijn weggelopen van het slagveld in Waterloo, in de strijd tegen de Fransen. (Bijdrage: Antoon Vissers)

BHIC in de (online) media

Verder lezen

Tweet van de maand

 

    

Deze foto ademt een prachtige jaren zeventigsfeer!

 

Hier vind je meer sfeervolle kerstplaatjes van onze volgers op Facebook!

 

 

Ten slotte, het webteam van het BHIC wil je nog iets zeggen…

 

 

 Stuur deze email door naar een vriend

Vragen over vroeger? www.bhic.nl

redactie@bhic.nl

contact: +31 (0)73 681 85 00