NOVEMBER 2015
In deze Bijblijver
  • GfK neemt contact op over aanleveren studentgegevens
  • Upload tool klaar voor gebruik
  • Uitnodigingsteksten NSE: meer maatwerk
  • Studiekeuze123.nl is vernieuwd
  • Promotiemateriaal NSE 2016
 
GfK neemt contact op over aanleveren studentgegevens
Zodra wij de getekende overeenkomst retour hebben ontvangen, neemt GfK contact op met de instelling. De NSE contactpersoon ontvangt dan informatie over het aanleveren van de studentgegevens, de upload tool en de uiterlijke datum voor het uploaden van de studentgegevens.
 
Upload tool klaar voor gebruik
De upload tool voor het aanleveren van de studentgegevens staat klaar voor gebruik. Er is een instructie beschikbaar voor het gebruik van de tool.
 
Uitnodigingsteksten NSE: meer maatwerk
Uit de evaluatie vorig jaar is gebleken dat het goed zou zijn als er meer diversiteit komt in de uitnodigingsteksten richting de studenten.Voor de NSE 2016 worden er daarom twee uitnodigingsteksten geschreven: één gericht op eerstejaars studenten en één gericht op ouderejaars studenten. Op deze manier kan de boodschap aan deze doelgroepen specifieker worden gemaakt. 

Daarnaast vinden er twee tests plaats. Onder een kleine groep studenten wordt getoetst wat het toevoegen van beeld aan de uitnodiging/reminders doet met de attentiewaarde. Ook zal een kleine groep studenten een afwijkende reminder ontvangen waarin op informelere wijze wordt opgeroepen om de NSE in te vullen.

Tot slot, instellingen kunnen bij het aanleveren van de studentgegevens aangeven in welke taal de student de uitnodiging moet ontvangen. Hiermee wordt voorkomen dat een student de uitnodiging in zowel het Nederlands, Engels als Duits krijgt toegestuurd.
 
Studiekeuze123.nl is vernieuwd
De website www.studiekeuze123.nl is volledig vernieuwd! Op de site kunnen studiekiezers aan de slag met de wegwijzers. Of je nu middelbare scholier bent, wilt studeren naast je werk of door wil stromen van mbo naar hbo; voor iedereen is er een wegwijzer die stap voor stap helpt. 

Studiekiezers kunnen ook direct aan de slag door de matchfinder te gebruiken. Met behulp van filters kun je een opleiding zoeken die bij je past.
 
Promotiemateriaal NSE 2016

 
 
Er wordt hard gewerkt aan het promotiemateriaal voor de NSE 2016. Zie hier een sneak peek van de fotoshoot van vorige week!
 
 
Bijeenkomsten
 
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
De Nationale Studenten Enquête (NSE) valt onder de verantwoordelijkheid van Studiekeuze123. Studiekeuze123
is een gezamenlijk initiatief van Vereniging Hogescholen, VSNU, NRTO, ISO en LSVb.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.