Nieuwsbrief nr. 116
 
Maart 2020
 
Beste ,
 
Deze nieuwsbrief staat in het kader van de week van Geluk in Roerdalen, van 16 tot en met 22 maart. Ik hoop  je te zien bij een van de programma-onderdelen. Deze starten vanaf onderstaand adres behalve de vogelexcursie van kasteel Aerwinkel. Het hele programma vind je in deze link.
 
 
Tussen de Bruggen 14 Vlodrop
 
Op maandag 16 maart een rondwandeling door het groen naar een van de Geluksplekken, langs eetbare planten.
 
Op dinsdag 17 maart wordt de siertuin, al wandelend langs planten en vogels, gebruikt als leidraad bij rouw en verlies in samenwerking met Lineke Gerzon.
 
Op woensdag 18 maart is er Kom op de soep (van Op een Blaadje) in de Blokhut van Vlodrop.
 
Op vrijdag 20 maart wordt de tuin gebruikt bij Lemniscaat lopen in samenwerking met Ilse Meelberghs. Door tegenstellingen te verbinden onstaat nieuw inzicht.
Zowel 's morgens aan deel te nemen als 's avonds.
 
Op zondag 22 maart tot slot de jaarlijks terugkerende Early Bird and Breakfast wandeling op kasteel Aerwinkel, op zoek naar vogels. Deze excursie is zo goed als vol.

 
Agenda
 
Wecken, fermenteren en drogen
Op zaterdag 27 maart is er weer een Kruidige Keuken. We gaan iets doen met wecken, fermenteren of drogen afhankelijk van het aanbod van kruiden in het wild. We starten om 9.30. Maximaal 6 deelnemers, kosten 12,50 euro. SVP Hier vooraf aanmelden.

 
Aanleg & onderhoud moestuin
Het is bijna voorjaar, tijd om je tuin rond te gaan met een kladblok en een pen. Wat wil je met je tuin dit seizoen? Heb je wel ideeën maar weet je niet waar je moet beginnen? Bel dan voor een afspraak.

 
 
Plukken, proeven en proosten of spelen met vuur
Ga je mee op een kruidenexcursie? Vanaf Vlodrop lopen we langs de Roer naar een Geluksplek waarbij ik vertel over de bermkruiden die we tegenkomen. Deze kruiden zijn zo oud als de weg naar Rome en hebben een verhaal.
 
We plukken ons eten bij elkaar dat we bereiden op houtvuur in grote gietijzeren pannen, de zogenaamde Dutch ovens. 
Daarna eten we met elkaar onder het genot van een glas wijn, bier of sap. De kosten zijn 55 euro all in. Voor informatie of het maken van een afspraak klik hier.
 
 
Kasteel Aerwinkel wandeling
Elke eerste zaterdag van de maand kun je met mij (vogelaar/plantenkenner) op stap  voor een natuurwandeling. Een wandeling over het landgoed van Kasteel Aerwinkel waarbij ik je vertel over wilde (on-)kruiden. Ondertussen staan we stil bij de vogelgeluiden die we horen. Je leert er een paar herkennen. Start 9.00 bij Kasteel Aerwinkel op het middenplein. Duur ca. 1,5 uur. Voor aanmelding mail je even.
 
 
Marianne Janssen-Willems
Voedingsdeskundige
Natuurgeneeskundige
Tussen de Bruggen 14 - 6063 NA Vlodrop
0475 527561 - 06 46022065
 
 
 
 
Foto's zijn eigendom van Marianne Janssen-Willems (tenzij anders vermeld)
Copyright - niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.