24 oktober 2022
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 4 november: Bijscholing "Watt is vermogen om hard te schaatsen"
  • 8 april 2023: ALV
  • 17 juni 2023: Schaatstrainerscongres
 
 
Bijscholing "Watt is vermogen om hard te schaatsen" in Breda!
Op vrijdagavond 4 november organiseren we nogmaals de technische bijscholing "Watt is vermogen om hard te schaatsen", wederom verzorgd door Matthijs de Vries en Hans Gijsen. Ditmaal vindt de bijscholing in het zuiden van het land plaats.
 
Tijdens deze workshop behandelen Hans en Matthijs het thema “zo hard mogelijk schaatsen”.
 
 
Hans bespreekt o.a. het DES (Dynamisch Energetisch Schaatsmodel) en zijn uitwerking hiervan in de praktijk van het schaatsen.
 
In het onderdeel van Matthijs komen onderwerpen aan de orde zoals 'nuttig en niet nuttig vermogen', 'actueel en gemiddeld vermogen' en nog veel meer.
 
Tijdens deze zeer technisch ingestelde presentaties is er veel ruimte voor vragen, interactie en experimenten. 
 
Meer informatie over deze bijscholing en aanmelden vind je via onze site.    
 
 
Bijscholingsdag in Utrecht: veelzijdig en volop inspiratie
Op zaterdag 24 september organiseerden we een bijscholingsdag op de Vechtsebanen in Utrecht, met 's morgens een praktische workshop over het trainen van weerbaarheid en in de middag een bijscholing over marathontraining.
 
Deze combi was zeer geslaagd. Alhoewel sommige deelnemers voor maar een van de twee bijscholingen kwamen, namen de meesten de gelegenheid van twee bijscholingen op één dag waar. Deze unieke kans om een volle dag te benutten bleek dan ook zeer geslaagd en is zeker voor herhaling vatbaar.
 
Hier vind je een impressie van de dag en in de kennisbank kun je de presentaties van beide bijscholingen vinden.
 
 
 
Vacature: bestuurslid 'communicatie'
Vanwege het aangekondigde vertrek van Monique uit ons bestuur per ALV 2023, zijn we op zoek naar een bestuurslid met als takenpakket "Communicatie".

Hieronder valt o.a. het actueel houden van de website, het verzorgen van nieuwsbrieven, publicatie op social media en de (door)ontwikkeling van al onze communicatie. 
 
Meer informatie over de vacature vind je hier
 
Ben of ken jij iemand met gevoel voor taal? Meld je dan bij ons. 
 
Het zou mooi zijn als iemand zich zo snel mogelijk meldt, om vóór april alvast mee te kunnen lopen met Monique om zo de overdracht in april te vergemakkelijken.
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
NB: word je nu lid? Dan betaal je voor 2022 slechts 50% van de contributie!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
NB: je kunt ook een mail sturen om eenmalig als niet-lid een bijscholing te volgen. Als de bijscholing een week vooraf de datum niet vol is, krijg je bericht. Dan kun je voor 20 euro deelnemen.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook