Nieuwsbrief rdgKompagne
NIEUWSBRIEF INTERACTIEF SNOEZELEN

 - JUNI 2023
 
DIGIwand nu verkrijgbaar bij rdgKompagne
De bijzondere interactieve DIGIwand is vanaf nu verkrijgbaar bij rdgKompagne. Ontwikkelaar Buro BIG is met rdgKompagne een samenwerking aangegaan voor de levering, ondersteuning en doorontwikkeling van dit unieke product. En daar zijn we trots op!
 
DIGIwandGroots onverwoestbaar aanraakscherm
DIGIwand is een interactieve projectie waarbij de muur reageert als een groot onverwoestbaar aanraakscherm. De wand is speciaal ontwikkeld voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of problemen in de prikkelverwerking, in combinatie met een verstandelijke beperking. Op een prominente plek in huis geven de pictoplanner, video’s, spelletjes en belevingsapps van DIGIwand rust en overzicht. DIGIwand is tot stand gekomen in co-creatie met zorginstellingen.
 
 
Dit is DIGIwand
  • DIGIwandOnverwoestbare interactieve wand: kan niet kapot, kan niemand bezeren
  • Speciaal ontwikkeld voor onbegrepen cliënten
  • Geeft rust, overzicht, regie en ontspanning
  • Reageert als een aanraakscherm
  • Uitgebreide mogelijkheden voor applicaties op maat
  • In een zeer robuuste kooi in of aan het plafond
 
Ook toe aan rust en overzicht?
Benieuwd hoe DIGIwand werkt? Lees en bekijk het op https://interactiefsnoezelen.nl/digiwand of neem direct contact op met rdgKompagne voor een demo, advies of offerte.
 
Samen sterk
Voortaan kunt u bij bij rdgKompagne terecht voor informatie, advies, demonstraties, offertes, installatie en ondersteuning. Voor trainingen, persoonlijke invulling en apps op maat blijft José van den Berg van Buro BIG nauw bij het hele proces betrokken.
 
rdgKompagne is blij een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van deze uitdagende doelgroep. Laten we samen van muren deuren maken!
 
Van time-out naar chill-out
Een time-outruimte ingericht met SHXCliënten met gedragsproblemen door een verstandelijke beperking, autisme, neurologische of psychiatrische stoornis, raken soms zo overprikkeld of verward dat zij niet meer zelfstandig tot rust kunnen komen. Hulpverleners kunnen zich dan genoodzaakt voelen hun toevlucht te nemen tot een prikkelarme time-outruimte, waar cliënten weer tot zichzelf kunnen komen. Maar zo'n kale ruimte kan voor de cliënt aanvoelen als een strafmaatregel en dát is natuurlijk niet de bedoeling.
 
Met SHX brengt u daar verandering in! Lees verder...
 
Team UP gaat de grens over
rdgKompagne en Care FactoryOnlangs bereikte rdgKompagne overeenstemming over de overname van het Belgische Care Factory. Met deze overname zal rdgKompagne zich nu ook op de Belgische markt voor interactieve projectiesystemen gaan begeven. Hoewel deze overname geen gevolgen heeft voor onze werkzaamheden in Nederland, willen we deze internationale stap toch graag met u delen!
 
 
Een snoezelruimte bedienen met je communicatieapparaat
SHX RemoteDankzij de nieuwe SHX en Luminea Remote software zijn de snoezelelementen van SHX en Luminea nu ook te bedienen vanuit Communicator 5 of Grid 3 op een communicatiehulpmiddel.
 
Met de Remote software maak je eenvoudig uiteenlopende speelse en doelgerichte, therapeutische of educatieve activiteiten en spellen die uitnodigen tot interactie, helemaal binnen de eigen communicatiesoftware. Zo kunnen OC-gebruikers de interactieve snoezelruimte bedienen met hun eigen hulpmiddel en hun eigen bedieningsmethode (bijvoorbeeld oogbesturing) én daar zonder omwegen over communiceren.
 
 
Bezoek onze inspiratiemiddagen
De komende maanden organiseren wij weer een reeks exclusieve inspiratiemiddagen in Utrecht.
 
De innovatieve materialen van rdgKompagne maken interactie mogelijk voor kinderen met zelfs de meest ernstige beperkingen en geven elk kind zélf de regie. Onze materialen worden al op veel plaatsen ingezet voor kinderen met fysieke, verstandelijke en meervoudige beperkingen. De veelzijdigheid en flexibiliteit maken ze zeer breed toepasbaar. Wij laten u graag ervaren wat onze systemen voor uw instelling kunnen betekenen.
 
Bent u ook toe aan nieuwe mogelijkheden? Meld u dan snel aan want het aantal plaatsen is beperkt! Per instelling kunnen maximaal 2 teamleden deelnemen.
 
Uit de praktijk:
”We vergroten de wereld van onze kinderen.”
“Nog nooit had ik hem verbaasd zien kijken, maar bij de Acticomm gingen zijn wenkbrauwen omhoog.”
“De kinderen reageren verbazingwekkend goed op de Kojo.”
“De dagelijkse stimulering van zijn interactieve omiVista-vloer moet hebben bijgedragen aan de groei van Noah’s hersenen.”
“Ik dacht: wauw, dit kan jij dus allemaal! Dat greep mij echt aan.”
“Mensen met behoorlijk vergevorderde stadia van dementie reageren er heel goed op en worden vrolijk en levendig, terwijl ze dat daarvoor niet waren.”
 
Hopelijk tot ziens bij een van onze inspiratiemiddagen!
 
Inspiratiemiddag
 
Meer info of uitproberen?
 
 
Interesse in een van onze oplossingen? Neem contact met ons op voor een demonstratie of offerte.
 
Eerst meer informatie? Kijk op www.interactiefsnoezelen.nl.
 
Zelf uitproberen met uw cliënten? Dat kan! Voor onze omiVista, Kojo en Acticomm kunt u ook een proefperiode aanvragen. O.a. Woutershof en Huize Thomas gingen u al voor.
 
Nieuwe medewerkers? Wij verzorgen graag een extra instructie, zo nodig op afstand, vraag ons vooral naar de mogelijkheden!
 
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze interactieve materialen leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.