'Op een Blaadje'
Kook- en Voedingsadviesbureau
 
 
Nieuwsbrief no. 39 - Januari 2013
 
Hallo , 
 
Wist je dat ...
 
Wist je dat je beter iedere dag een half uur kunt bewegen dan 1 keer per week langer?
Wist je dat je tong de sterkste spier van je lichaam is?
Wist je dat je bloed per dag een afstand van 19.000 kilometer aflegt?
Wist je dat voldoende beweging de kans op darmkanker aanzienlijk verkleint?
 
 
Weet je wat je allemaal verbrandt als je een uur aan spinning doet: 37 koppen groentensoep of 4 magnums of 24 raketjes of 2 borden patat met, 18 appels, 54 biscuitjes of 13 glazen wijn! Reden om er weer lekker op uit te gaan. Of je nu wel of niet een hond hebt, loop een rondje om en het scheelt je die beruchte kilo per jaar erbij. Eén kilo vet is 7000 kalorieën is drie dagen niet eten!
 
Energie herstellen
 
Elke 1e avond van de maand praten we in besloten kring over het Energie Herstelplan. De invloed hiervan op je gezondheid en welke veranderingen dit vraagt in de keuken. Dit doen we in onze geheel vernieuwde huiskamersfeer in Sint Odiliënberg met voldoende gratis parkeergelegenheid. We beginnen om 19.00 en de avond eindigt omstreeks 22.00 uur. De kosten zijn 52 euro per persoon. Dit is inclusief eten en thee, koffie en aantekeningen. Voor aanmelden of informatie klik hier.
 
Agenda
  
Vanaf januari gaan we gewoon door met élke 1e avond van de maand een Energie Herstelplan avond, zie artikel verderop in de nieuwsbrief. Voor aanmeldingen of vragen kun je mailen. 

Rondwandeling Kruiden herkennen voor in de keuken

Tijdens een wandeling van 1,5 uur leer je 7 kruiden kennen die je in de pan kunt verwerken tot iets lekkers of tot een frisse salade. Ook in de winter. Ga je mee? Voor meer informatie kun je mailen.
 

Supermarktsurvival - wat eten we eigenlijk?
Boodschappen doen we vaak vanuit routine. Dat is maar goed ook want het scheelt veel tijd. Stel je voor dat je elke keer opnieuw alle informatie op pakjes en potjes zou moeten gaan lezen. Maar dat is wel wat we gaan doen tijdens de supermarktsurvival. Als je denkt dat er voor jou niets nieuws onder de zon te ontdekken valt ga dan mee!
Voor aanmelding en meer info kun je mailen. Zodra we een groepje compleet hebben gaan we op stap en kijken we niet meer zo schaapachtig als deze Gallowaykoe.
 
Internet
 
Een deel van mijn grote oeuvre aan recepten is te downloaden via de site van de Natuurdietisten Nederland. Een informatieve site waar veel te ontdekken valt. 
Via Twitter kun je heel snel een actie kenbaar maken en actueel nieuws delen. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je even kijken?
Foto's
 
Alle foto's zijn van eigen makelij, tenzij anders vermeld. Hiervan gebruik maken zonder aanvraag is strafbaar.
 
 Nieuwjaarswens kan nog
 
 
 
Ik wense u een jaar, dat zacht als zijde is;
ik wense u een jaar, dat blank en blijde is;
ik wense u een jaar, dat ver van krank is,
een deugdelijk jaar zo breed als 't lang is;
ik wense u een jaar, dat als 't voorbij is,
een zalig jaar voor u en mij is.
 
Guido Gazelle
 
En dat wens ik jou!
 
 
 
 
Kook- en voedingsadviesbureau
'Op een Blaadje'
Reutjesweg 35
6077 NA Sint Odiliënberg
 
 
Ma t/m vrij 9.00-17.00 uur
  06 - 46022065
0475-527561