Nieuwsbrief GV Delta Sport 
Komen de weken wordt er weer veel gevraagd van de acroteams en trainers. Zo is het zaterdag 11 juni NK- in kampen en 25/26 juni NK in Rotterdam.  Maandag 13 juni een open les bij de acro in de turnhal van 18.00- 20.00 uur. Op 18 juni de clubkampioenschappen en vervolgt door een picknick met alle ouders. Op maandag 20 juni een workshop door de Oekraïense Olga Chilibi de wereldkampioen ritmische gymnastiek en choreograaf van het Oekraine nationale acroteam.
 
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                          
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 10 juni  2022 nummer 375
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       
                                                                                                                                                                                       
     
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?             Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                        Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                          Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
Inmiddels nieuwe editie op facebook gezet. De laatste editie op 7 juni
 
Drie acroteams GV Delta Sport in Kampen voor
de Nederlandse kampioenschappen categorie D/E
-zaterdag 11 juni
Te volgen live op http://Twitch.tv/acrosupportned
 
Laatste Nieuws:
Donderdagavond kregen we bericht dat de eerste reserve voor dit NK ook mag deelnemen in kampen. Yvonne van Dam met Norah Koster. Dat betekent dat we vier teams op de NK hebben staan.
Deelnemers Delta Sport
V.l.n.r: Lisa de Bruine en Mirthe Giljam. Senna Groenendijk, Tess van Kooperen en Anouk Hofman. Kayley van den Hoek, Indy Kromdijk en Norah van Weelden.
Het is al een voortreffelijke prestatie op de finale te halen van de Nederlandse kampioenschappen. Drie acroteams van GV Delta Sport presteren in de plaatsingswedstrijden uitstekend en gaan dus onbevangen op zaterdag 11 juni in Kampen op voor een podiumplaats. Geen gemakkelijke opgave gezien de grote concurrentie uit heel Nederland. Toch zijn er mogelijkheden om een medaille te winnen. Wij wensen de vierteams veel succes en de trainers van Acroteams GV Delta Sport.
Programma voor DS-teams: Blok 2 tussen 9.39-10.12 uur stratnummer 80 als 4e: E-WG-jeugd Indy Kromdijk, Kayley van den Hoek en Norah van Weelden. Startnummer 192 tussen 9,39-10.12  E-WP-Jeugd als 9e Lisa de Bruine en Mirthe Giljam. Blok 22 startnummer 237 als 1e Yvonne van Dam en Norah Koster in E-wp-sen. Tussen 14.57 en 15.23 uur als 7e met startnummer 16 D-WG-jeugd: Anouk Hofman, Senna Gronendijk en Tess van Kooperen.
 
 
Turndames van GV Delta Sport sterk op de OBTAK in Breda
Drie medailles met goud voor Anne-Li Slootmaker.
Rosanne Mol zilver en Tessa Roggeband brons
 
Breda - Anne Li Slootmaker (in combinatie Turnschool Zeeland/GV Delta Sport) heeft de meerkamp gewonnen bij de OBTAK in Breda. De turnster uit Ouwerkerk verzamelde op de vier onderdelen 47.500 punten . Naast de mooie vloeroefening (12.400), de balk (11.150) en brug (11.7500) was het de beste turnster van de senioren in de 2e divisie. Op het erepodium kreeg ze de gouden medaille omgehangen als Bredase kampioen. Noah de Ruijter miste net het erepodium met een vierde plaats en 43.300 punten. De Ruijter was goed opdreef met de vloer (11.850 (2e), brug (10.900) (3e) en sprongenserie (12.450 (2e). Op de balkoefening was een val net te veel voor een medaille. Bij de junioren D 3e divisie won Rosanne Mol een zeer knappe zilveren medaille met 43.100 punten op de meerkamp. Mol was sterk op de brugoefening (1e) met 10.600 pnt en knap 2e op de vloeroefening. Clubgenoot Tessa Roggeband maakte haar terugkeer in de selectie turndames bij Delta Sport meer dan waar. Een zeer knappe derde plaats tussen de concurrenten in Breda met 43.050 punten op de meerkamp. Roggeband noteerde de volle winst op een zeer fraaie balkoefening met 11.050 en een knappe prestatie op de vloeroefening met 10.900 (3e). Bij de instap niveau 3 kwam Delta Sport turnster uit op een zesde plaats met 43.975 punten.  De OBTAK was een drie daags evenement in de Evenementshal Breepark met vier turnbanen en drie vloeren. Een groot evenement met zeer veel deelnae uit Nederland waarbij de concurrentie zeer sterk was.
 
 
 
Suzie Zondervan, Floor Raats en Saphira van Dam een zilveren plak
Nienke Grauss een bronzen  plak op meerkamp bij OBTAK in Breda 
 
Breda- Op de groot bezette turntoernooi van de Open Bredase turn en acro kampioenschappen in de Evenementshal Breepark in Breda hebben de GV Delta Sport turnsters uit turndames vier podium plaatsen gewonnen. Een zeer groot toernooi met drie turnvloeren behaalde Suzie Zondervan (pupil 1 niv5), Floor Raats (junioren 3e divisie) en Saphira van Dam (jeugd F 4e divisie) een zilveren medaille op de meerkamp. Nienke Grauss (junioren D 3e div) was zeer sterk op de meerkamp en dat werd beloond met een bronzen medaille. Op de eerste pinksterdag Turnde Zondervan een mooi toernooi met 48.550 pnt waarvan de beste score op vloer met 12.750 pnt. Floor Raats noteerde 44.950 pnt met mooie oefeningen op sprong, brug, balk en vloer. Saphira van Dam was in haar categorie  met 43.550 pnt ook de beste op de vloeroefening met 11.600 pnt. Nienke Grauss verbaasde de trainers Babette Verkerke, Daphne Rotte en Heping Harsveldt met een sterk optreden op de vier onderdelen. Bij jeugd E eindigde Lisa Uiterwijk op een 5e plaats met een mooie brugoefening (2e). Féline Hanse (junior C 3e div) werd 5e met een goede vloeroefening (3e). In de junioren D 3e div werd Indy Smits 8e. Xinda van der Wekken (9e) en Senna Poortvliet (10e) zijn naar jaar afwezigheid weer terug op de wedstrijdvloer. Bij de jeugd F 4e div. eindigde Floor de Bruine op een knappe 4e plaats terwijl ze de balkoefening won en tweede op de brugoefening. Juist op de vloer miste ze wat punten waardoor ze net naast het podium terecht kwam. Lisa de Bruine eindigde als 5e en  Yasmijn de Guchte eindigde op een 6e plaats. Quinty van der Wekken die slechts een maand mee trainde bij de turndames debuteerde met een mooie 10e plaats in de vierde divisie. Naomi van der Stel werd bij de jeugd D 12e.
 
  
  
Acroteam Lotus Begeman en Floor de Bruine
zilveren medaille in Breda
Breda- Het acroteam Lotus Begeman en Floor de Bruine, uitkomend in C-wp-junior categorie, hebben in de Evenementshal Breepark in Breda een knappe zilveren medaille gewonnen. Het combinatieteam van de Waalwijkse club Alianza en GV Delta Sport zetten twee mooie oefeningen neer bij Tempo (22.650) en Balans (23.230).  Begeman (Waalwijk) en De Bruine uit Bruinisse kreeg van de jury in totaal; 45.880 punten. Opvallend was dat het element de Toss-up nu perfect lukte en dat leverde dit team een podiumplaats op. Bredagym heeft een groot evenement opgezet onder de naam OBTAK (Open Bredase turmn&acro kampioenschappen) .
Lotus Begeman en Floor de Bruine op nummer twee van het Bredase podium
.
Voorselectie maakt vorderingen in de oefeningen
  
Iedere woensdagmiddag en zaterdagmorgen wordt er door de voorselectie getraind onderleiding van Jutta Padmos en haar assistenten. Een mooie groep turn(sters) vanaf 5 jaar tot 7/8 jaar die in de voorbereiding zit om basis elementen op een speelse manier te leren om straks door te stromen naar een selectiegroep die vervolgens later weer wedstrijden gaan doen.
 
Spelen met kleuren en ringen
bij kind- en oudergym
Kind- en oudergym is volop bezig met het leren bewegen voor de kinderen van 1, 2, 3 en 4 jaar. verschillende thema's passeren de revue zo was er afgelopen week weer werken met kleuren en ringen. daarnaast natuurlijk de uitdagingen door de tunnel, zwaaien aan het touw, klimmen op de grote toren en vooral spelende wijze leren vallen en opstaan.
  
  
  
  
  
-------------------------------------------------------------------
Wij zijn zeer verdrietig
Afgelopen week kregen wij het bericht dat Laila, thuis, in het bijzijn van haar ouders is overleden. Laila was paar weken geleden nog bij kind- en oudergym samen met het broertje Isidorus tijdens nijntje beweegdiploma. De trainers van kind- en oudergym zijn zeer verdrietig en wensen Maarten, Jorinde en Isidorus veel sterkte in dit grote verlies.
Voor wie een kaartje wil sturen aan Maarten, Jorinde en Isidorus is dit het adres:
Scholeksterstraat 5 4302 WP Zierikzee
Namens alle leden en bestuur van GV Delta Sport wensen wij de ouders, zusje en familie veel sterkte in dit grote verlies
--------------------------------------------------------------------
 
Toos Huyzen naar de Ahoy als jurylid op
de Nederlandse kampioenschappen 
Toos Huyzen is door de KNGU uitgenodigd om te jureren tijdens de Nederlandse kampioenschappen op zaterdag 25 en zondag 26 juni in de Ahoy Rotterdam bij de A/B/C-categorie acrogym. Een mooie en bijzondere uitnodiging voor het Delta Sport lid dat met regelmaat te vinden is op landelijke acrogymwedstrijden als jury.
Wat ga je doen na kind-en oudergym?
-trainen op de donderdagmiddag 16.00-17.00 uur vanaf 4 -6 jaar
-Voorselectie, als je meer wilt dat recreatie turnen vanaf 4/5 jaar 
Vele kinderen maken tussen de 1 en 4 jaar kennis met GV Delta Sport en de turnaccommodatie. Bij kind- en oudergym is het spelend leren klimmen,vallen,duikelen enz. Maar weet je dat als je vier/vijf jaar ben en klaar ben bij kind-en oudergym je verder kan ontwikkelen binnen GV Delta Sport. Zo is er een turntraining  (recreatief) op donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur vanaf 4 ,5 en 6 jaar. Als je verder wilt in het turnen (jongens of meisjes) en wil toewerken naar selectie wedstrijdturnen hebben we een mooie groep voorselectie vanaf 5, 6 en 7 jaar op woensdagmiddag (15.00-16.30 uur)  en zaterdagmorgen (9.00-10.30 uur). Bij zes jaar kan je ook gaan trainen op donderdag (17.00-18.30 uur) of vrijdagmiddag 14.30-16.00 uur). Wil je acrogym uitproberen vanaf vijf jaar dan kan dat iedere zaterdagmorgen (hal1) van 11.00-12.30 uur.
Aansluitend is er een gezellige picknick rond de turnhal voor de acroselectie en familie.
Oekraiense Olga Chilibi geeft workshop
bij Acroselectie Delta Sport
 
De  Oekraïense Olga Chilibi, Wereldkampioen ritmische gymnastiek en Choreograaf nationale acroteam van Oekraine komt op maandag 20 juni van 17.00-20.00 uur een workshop geven bij de acroselectie van GV Delta Sport.
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 11.00-13.00 uur 12 juni, 26 juni en 3 juli
Landelijke wedstrijdkalender voor de Acrobatische Gymnastiek
ABC-niveau
 
Zaterdag 11 juni finale DE-niveau in Kampen
Zaterdag 25 juni finale BC-niveau en zaterdag 25 en zondag 26 juni finale A-niveau in Rotterdam.
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober OZTK (Open Zierikzeese Turn Kampioenschappen) in de turnhal)
Zaterdag 12 en zondag 13 november 1e landelijke plaatsingswedstrijd turnen dames KNGU in Laco Sportcentrum
Zaterdag 6 en zondag 7 januari 2023  6e OZAK (Open Zeeuwse Acrogyn Kampioenschappen) in turnhal
Zaterdag 21 en zondag 22 januari districtswedstrijd turnen heren in de turnhal
 
    
Agenda
Zaterdag 11 juni NK-finale DE-acrogym in Kampen
Maandag 13 juni open les Acrogym in de turnhal 18.00-20.00 uur
Zaterdag 4 en 18 juni regiotraining voor Fundamentals van Delta Sport in TeamNL Rotterdam 9.00-12.00 uur 
Zaterdag 18 juni clubkampioenschap Acrogym GV Delta Sport 09.00- 12.00 uur
Maandag 20 juni workshop Oekraïense Olga Chilibi wereldkampioen ritmische gymnastiek
Zaterdag 25 juni clubkampioenschappen heren A-selectie turnen in turnhal 10.00-12.00 uur
Zaterdag 25 juni gezamenlijke wedstrijd turnen Delta Sport en WIK Annaland 6 en 5 divisie in de turnhal
Zaterdag 25 en Zondag 26 juni Dutch Gymnastic met NK-finales in de Ahoy
Zaterdag 2 en zondag 3 juli toestellenfinale heren turnen in Tilburg met deelname Delta Sport heren
Zaterdag 17 september 2022 talentendag GV Delta Sport in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
  
     
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.