Vakantie Nieuwsbrief juli 2013
  

Vakantietijd - reistijd!
De vakantie is nu in geheel Nederland op volle kracht uitgebroken en het veel te lange veel te koude weer is gelukkig ook omgeslagen in echt zomerweer met deels tropische temperaturen.
 
MOTORWERK was zelf ook op vakantie en daarom deze keer een Nieuwsbrief die zich op het thema vakantietijd - reistijd concentreert.


Van onze correspondent uit Noord-Holland
Olivier Beijer mocht weer mee met zijn vader in hun Chang Jiang 750 zijspanmotor en hier volgt zijn - korte - reisverslag:
 
"Hallo.....,

Vandaag ben ik gaan picknicken. Dat vond ik heel leuk.

Groetjes van Olivier"


Met een Jialing JH600 van China naar Portugal
Eerlijk gezegd meer dan een gewone "vakantiereis" maar wij willen jullie dit nieuws zeker niet onthouden.
 
Konrad Heilmann heeft met een kleine groep gelijkgezinden besloten een reis van Shanghai naar Portugal te maken via de "Kazachstan" route. Maar, heeft hij gedacht, op een BMW kan iedereen dat en ik wil wel eens iets anders.
 
Daarop heeft hij in China en voor dit reisdoel een Jialing JH600 Solo in olijfgroene kleur gekocht. Voorzien van een extra bagagekoffer heeft deze Jialing JH600 Solo zijn berijder inmiddels gezond en wel in Portugal afgeleverd.
 
Konrad schrijft: "Voor de zekerheid elke 2.000 km nieuwe motorolie, dan een nieuwe achterband en in Zwitserland een nieuwe ketting. Verder geen bijzonderheden en de BMW rijders in onze groep hadden vrijwel altijd het nakijken!"
 

Met onze Chang Jiang 750 naar de Noord- en Oostzee
Dit jaar besloten wij om onze vakantiereis op de Noordzee en de Oostzee te richten. En uiteraard weer op de enige manier die wij al sinds 2006 de juiste vinden. Met relatief korte etappes van ca. 250 km en met een hotelletje onderweg van thuis naar daar en weer terug. En "daar" de tent opgezet.
 
En uiteraard op de motor: de BMW R65 van Marjoleen en de Chang Jiang 750 M1 van Bart. 
 
Ons eerste reisdoel was St. Peter-Ording aan de noord-friese waddenkust van Schleswig-Holstein. Het bekende eiland Sylt ligt hier vlakbij en Sylt hebben we met een boottocht langs de diverse eilanden aldaar bezocht.
 
Een dikke week later de neuzen gericht in noord-oostelijke richting om uit te komen in Fynshav op het Deense (schier)eiland Als met het campingstrand direct aan de Kleine Belt in de Oostzee.
 
Met slechts een onweersbui (heftig en we moesten echt schuilen!) hebben we verder alleen maar zonnig en droog weer gehad.
 
En de techniek? De CJ750 had zelfs geen gebroken spaak en het vrijlooplampje in de R65 had er maar de brui aan gegeven. Ofwel: alles prima gelopen!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Agenda
 

22 t/m 25 aug.  Europees Zijspan Treffen
                        Hatzfeld /  Reddighausen
                        Duitsland
 
 
5 oktober            Motormarkt Hardenberg
                             Een klassieker onder de echte
                       oldtimerbeurzen op
                       motorgebied!
 
Inhoud

Vakantietijd - reistijd!
 
Agenda
 
 
 


Olivier op reis

 
 
Met Jialing JH600 van China naar Portugal
Konrad Heilmann in Uzbekistan
 
 
 
 
Noord- en Oostzee vakantie

De oneindige stranden van St. Peter-Ording
 
Helaas, ook in Denemarken komt aan alles een eind...
 
 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl