November 2015

Dualiteit en polariteit blijven intrigerende fenomenen die ook wel wat weg hebben van een goede haat liefde verhouding. Een aantal jaar geleden was het een echte eye-opener toen ik een les volgde waarin helder werd dat wij als mensheid donker nodig hebben om te kunnen weten wat licht is en datzelfde geldt ook voor goed en kwaad. Deze uitleg gaf veel acceptatie en daarmee rust in het dubbele gevoel dat mijn systeem zo goed kende. Meer dan eens gaf ik deze wijsheid ook weer aan anderen door. Me nu realiserend dat dit vooral voortkwam uit verstandelijk geloven en misschien een onbewust innerlijk weten; maar eigenlijk wist ik niet waar ik het écht over had. Ineens is daar de afgelopen maand verandering in gekomen, doordat de dimensie van voelen wat dit alles betekent er bij is gekomen. En nu een keer niet door enorme dualiteiten te ervaren, maar juist in de ontmoeting met eenheid. Een vredig, energiegevend, licht en ook wel onbeschrijfelijk gevoel; alsof je lange tijd op een catamaran hebt gevaren en nu ineens nog maar één drijver hebt; een hele andere vorm van stabiliteit en manier waarop de boot door het water glijdt. Ja, het is heel prettig; een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat. En het zijn echt nier alleen maar ups; het is zoals het is en dat is goed. Maar het is ook erg onwennig en daarmee ook best lastig om te beseffen dat het voor mij bedoeld is en dat ik er eigenaarschap over mag nemen. Bijna dagelijks levert dat een "even in mijn arm knijpen moment op" en als ik niet oppas dan ga ik weer op zoek naar het duale gevecht in of buiten mijzelf omdat dit jarenlang toch wel een hele vertrouwende partner was. Voor de komende tijd dus een uitdaging om zonder hard te gaan werken thuis te komen en bij mezelf te blijven in deze nieuwe staat van "zijn". Hoe pril dan ook, er lijkt ook niet echt een weg meer terug. En soms is het gek genoeg zelfs al niet meer voorstelbaar hoe het leven uit zag voor dit op gang gekomen integratieproces.

1-OP-1 FAMILIEOPSTELLING
Ben jij benieuwd welke positie je het beste in kan nemen om in het licht te staan en te doen waar je voor gekomen bent? In een opstelling krijg je hier veel inzicht in. Dit kan tijdens de groepsworkshop Inzicht-Inn-Familiepatronen of in een individueel consult. Je kunt me bellen op 033-4451480 of mailen voor een afspraak.

12 NOVEMBER VERDIEPING EN TRANSFORMATIEDAG
De Verdieping en Transformatiedag op 12 november biedt de mogelijkheid om persoonlijke thema's uit te werken en te transformeren. Daarnaast kunnen de kennis en vaardigheden rondom de methodieken systemisch werk, opstellingen en energetisch waarnemen verder verdiept worden.

11 DECEMBER SPECIALISATIE VORIGE LEVENS ENERGETISCH EN SYSTEMISCHE BEKEKEN
In de workshop Vorige Levens Energetisch en Systemisch bekeken op 11 december a.s. komen systemische en energetische werkvormen aan de orde die een plek geven aan belemmerende of verwarrende (cel)herinneringen uit vorige/parallelle levens waardoor de energie in het hier-en-nu weer vrijuit kan gaan stromen.

21 JANUARI SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL 2)
De vijfdaagse opleiding Specialist-Inn-Opstellingen is een vervolg op de basisopleiding Coach-Inn-Systemen. In deze training wordt dieper in gegaan op verschillende systemische werkvormen, leert de deelnemer om de onderliggende dynamieken te onderscheiden en maakt zich die interventies eigen die nodig zijn om het evenwicht te herstellen in familie- en organisatiesystemen. Een uitstekende mogelijkheid om ook weer eens wat systemische vlieguren te maken.

29 JANUARI ENERGIEDAG
Tijdens de Energiedag op 29 januari 2016 wordt een metaforische scan van de persoonlijke energiehuishouding gemaakt en krijgt de deelnemer energetische handvatten aangereikt om de levensenergie gericht te laten stromen.

10 FEBRUARI KARAKTERSTRUCTUREN SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN
Vanwege het grote animo in oktober voor deze specialisatieworkshop, staat er op 10 februari alweer een editie van de workshop "Karakterstructuren systemisch en energetisch bekeken" op het programma. In een 2,5 dag durende snelkookpan onderzoekt de deelnemer de maskers die onder druk opgezet worden en krijgt inzicht in systemische en energetische werkvormen die ingezet kunnen worden om persoonlijk te groeien voorbij deze defensiemechanismen. De opgedane kennis kan zowel voor de persoon zelf als ook in de begeleiding van anderen gebruikt worden.

BOEKENTIP
In Tot jezelf komen beschrijft Raoul de Haan een groot scala aan meditaties, geleide fantasieën en meditatieve werkvormen uit heel de wereld rond 11 verschillende thema's. Om je op weg te helpen is een audio CD met oefeningen bijgevoegd. Het boek gaf mij veel nieuwe ideeën voor mijn ochtendmeditaties, zowel qua ademhaling en houding als aandachtsgebieden waar ik naar toe kan reizen om tot rust te komen.

KADOTIP
Voor jezelf of om aan anderen kado te geven:
Coach-Gourmet kaartenset:
* Samen koken
* Lekker eten
* Prikkelende vragen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Voor het Coach-Gourmet zie www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.