Banner Gomde Denmark
Nyhedsbrev - Oktober 2016
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Sommeren strakte sig ind i efteråret og gav det dejligste sensommerlys og varme til Chokling Rinpoche og Dechen-la's gavmilde besøg på Gomde. Det blev ti udbytterige og smukke dage. 
 
 Nyt fra Gomde
 
 
På gensyn Lama Drubgyu Tendar
 
Ugen efter blev Lama Tendars sidste kursus ’Bodhisattva træning’ holdt med over 40 deltagere og dansk oversættelse. Vejret var fantastisk med sol og stille vind.  
Vi sagde farvel til Lama Tendar med tale og gave og bad ham om, at komme igen.  
Vi vil gerne takke dem, der har sørget for Lama Tendar og for, at der har været kurser i den tid, han har været her. Vi håber, det vil kunne lade sig gøre, at han kommer igen om ikke for lang tid. Vi er meget glade for ham og for den måde han viderebringer Buddhas lære.
 
Ny direktør på Gomde
 
Efter at have ledet Gomde i fem år har Andreas Doctor for nylig besluttet at stoppe som direktør for Rangjung Yeshe Fonden.
Andreas har været meget glad for at arbejde for Gomde, men han har nu ønsket at træde tilbage for at kunne beskæftige sig mere med andre aktiviteter.
Chökyi Nyima Rinpoche har derfor bedt Kathrine Olldag om at overtage jobbet som direktør for Rangjung Yeshe Fonden. I fonden er vi meget glade for at Kathrine har sagt ja til at påtage sig dette ansvar og vi ser frem til at arbejde sammen med hende omkring de mange opgaver som venter. Kathrine er jo også formand for sanghaforeningen og har været en vigtig drivkraft i arbejdet med Gomdes vision, så vi er meget glade for at hun nu også kan stå for den daglige ledelse af Gomde. Vi håber at alle i Sanghaen vil tage godt imod Kathrine og støtte hende i arbejdet med udvikle Gomde.
 
Køkkenet er blevet renoveret

Køkkenet på Gomde blev renoveret sidst på sommeren, så der er bedre forhold for kokkene at arbejde under, samt bedre opbevaring og hygieneforhold. Fremover vil det heller ikke længere være et problem at bruge køkkenet i den kolde vinterperiode. 
Mon ikke mange ånder lettet op.
 
Individuelle efterårsretreats på Gomde
 
I løbet af de sidste dage er det blevet rigtigt efterår. Fugle samles, træernes løv er  begyndt at blive tonet med gule og gyldne nuancer, som ses både mod regntunge blågrå skyer og lavt sollys. Der er kommet ro over Helgenæs. Sommergæsterne er rejst hjem og æblerne modnes.
Det er en meget dejlig årstid at være i retreat på og skulle nogen få lyst er der stadig ledige pladser på værelserne på Gomde. Læs mere om individuel retreat HER.
 
    
Nyt fra sanghaforeningen

Ny frivilligorganistion og workshop om Gomdes fremtid
 
Sanghaforeningen har siden august arbejdet med en plan om at organisere arbejdet på Gomde på en sådan måde, at så mange som muligt inddrages, og det er så gennemsigtigt og tydeligt som muligt, hvad der foregår. I grove træk har vi en plan om, at organisere Gomde som en traditionel frivilligorganisation efter gammel dansk model, hvor man som frivillig kan tilbyde sin tid til store og små tjanser.
Hertil kommer, at Gomde står overfor en økonomisk udfordring, idet det endnu ikke er lykkedes os at skabe så meget overskud på vores aktiviteter, at vi er uafhængige af summer camp og andre store kurser på Gomde. Kort sagt skal vi finde ud af, hvordan vi kan gøre Gomdes grundlæggende økonomi mere solid og bæredygtig.
Det har vi altsammen nogle ideer til i sanghaforeningen, og vi vil meget gerne have dig med i drøftelserne. Derfor vil alle sanghaforeningens medlemmer indenfor kort tid blive indbudt til en workshop på Gomde, hvor vi skal arbejde med dette. Workshoppen vil blive afholdt på Gomde i den sidste weekend i oktober. Resultatet og det videre arbejde vil blive overtaget af en arbejdsgruppe, som du også har mulighed for at være med i.
Hvis du ikke er medlem af foreningen, men meget gerne være med til denne proces, så kan du i bunden af nyhedsbrevet se, hvordan du melder sig ind. Du er også velkommen til bare at skrive en mail til gomde@gomde.dk 
 
Etablering af kursusstøttepulje
 
Sanghaforeningen etablerer en pulje til støtte af sanghamedlemmer, som ikke har råd til at deltage på dharma-kuser på Gomde. Puljens kriterier og deadlines vil blive annonceret senere. Vi håber at puljen kan søges fra 1. marts 2017. 
Vi vil gerne lukke puljen op med manér, så derfor opfodrer vi alle sanghaens medlemmer til at være med til at skabe mulighed for at enhver har mulighed for at modtage dharmaundervisning. Det gøres ved at donere til foreningen og markere sin donation "støtte-pulje". Nederst i nyhedsbrevet finder du link til donationer.
 
Fundraising til tempel-indgangsparti og retreathytter
 
Chökyi Nyima Rinpoche og alle i sanghaen ønsker sig retreathytter. Det er skønt at være i retreat på Gomde, men der mangler hytter, hvor man kan trække sig tilbage og hvor man ikke generer andre. Gomde skal være et rigtigt godt sted at gå i retreat, så vi er begyndt at samle ind til retreathytter. I den nye lokalplan er der afsat et område bag lamahuset, hvor hytterne kan være. 
Vil du være med til at samle ind til vores retreathytter? Så donér til foreningen (det er fradragsberettiget) og mærk din donation "retreathytter"
Sanghaforeningen samler også ind til et indgangsparti til templet, så vi kan have alle vores sko, tasker og jakker i fred for vind og vejr. Også dette projekt støttes ved at man sender en donation til foreningen og markerer sin donation "indgangsparti". 
 
  
Kurser og arrangementer
 
Intensivt Tara Sadhana Retreat i december
 
Det er en stor glæde for Gomde Danmark for anden gang at kunne tilbyde et 7-dages intensivt Tara sadhana retreat under ledelse af Lama Tenzin Sangpo.

Tara Sadhana retreatSadhanaen De To Samlinger praktiseres af alle fire skoler inden for den tibetanske buddhisme i kraft af dens stærke, direkte gavnlige virkninger. I dette retreat får deltagerne mulighed for at praktisere sadhanaen intensivt under kyndig vejledning af Lama Tenzin.
 
Retreatet vil være krævende og er bedst egnet til praktiserende, som har tidligere erfaring med sadhanaer, recitationer og/eller lange meditationssessioner.

Vi vil i høj grad anbefale deltagere i Triple Excellence online-programmet at deltage i dette retreat, da vi vil færdiggøre en del af Third Excellence Part 1. Du er også velkommen til at deltage selvom du ikke har fuldført de to første Excellences.

Læs mere om det intensive Tara sadhana retreat med Lama Tenzin Sangpo eller tilmeld dig her.
 
 
Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk
 
 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).
 
Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.
 
DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.
 
 
Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk