Alice Boman släpper sitt efterlängtade debutalbum ”Dream On” den 17 januari. 
 
Därefter ger hon sig ut på Europaturné, med tre svenska datum inplanerade, varav turnéfinalen sker på Dramaten i Stockholm den 5 april. Turnépremiären blir den 14 februari på Babel i Malmö och det blir även ett stopp på Pustervik i Göteborg den 3 april.
 
Nu släpper hon singeln ”Don’t Forget About Me”. 
 
”Den här låten handlar om att hålla fast vid ens fantasi om någon eller någonting”.
 
Artist: Alice Boman
Titel: Don’t Forget About Me
Label: Adrian Recordings
 
Spotify: https://open.spotify.com/track/6Bemg3SBIVbPifn01Q9JoK?si=y_sT8ALiS7OAZ6BE2O_XAw
iTunes: https://music.apple.com/se/album/dont-forget-about-me-single/1478262817
 
Video: https://youtu.be/9u2_GxgH_98
 
Förhandsbeställ album här på clear vinyl, CD och kassett: https://adrian-recordings.myshopify.com/

 

Artwork: https://www.dropbox.com/s/n6nxywrezmjmalx/ALICEBOMAN-DONTFORGETABOUTME-300dpi-3000x3000.jpg?dl=0
 
Den 17 januari släpper Alice Boman sitt debutalbum ”Dream On", där hon bland annat samarbetar med producenten Patrik Berger (Robyn, Charli XCX, Icona Pop, Lana Del Ray). 
 
”Den här låten handlar om att hålla fast vid ens fantasi om någon eller någonting. Jag har gjort det några gånger när jag varit intresserad av någon, eller idén om en person, men vetat att det inte kommer att hålla eller hända av olika anledningar. Den handlar om hur det kan vara när du är medveten om det där men vill vara kvar i någon slags dröm och illusion ett tag till och dra ut på det hela. För mig är dans ett sätt att stanna upp, stänga av och bara vara i kroppen och i stunden” säger Alice Boman.
 
I samband med singelreleasen släpps också en video till låten som är gjord av Julia Ringdahl (Hey Elbow).
 
”När jag lyssnar på Alice musik känner jag mig inbjuden till hennes hemliga värld och jag ville fånga det och förstärka den känslan i videon. Samtidigt ville jag låta Alice vara öppen och extrovert, precis som låtens text. Med det i åtanke gav jag och Alice oss ut på jakt efter passande kläder och rekvisita. Vi föll direkt för de rosa kuberna och den runda pallen.  Jag har den senaste tiden kollat mycket på abstrakt och geometrisk film. Gamla filmer som är gjorda på 1920- och 1930-talet. Jag gillar hur kuberna och de olika formerna flirtar med dessa gamla filmer, tillsammans med Alices surrealistiska dans och Super 8-känslan” säger Julia Ringdahl om framtagandet av videon. 
 
Videon kan bl.a. beskådas via Talkhouse där Alice Boman även samtalar med El Perro Del Mar: https://www.talkhouse.com/introducing-alice-bomans-dont-forget-about-me/
 
Alice Boman har tidigare släppt två hyllade EP:s, "Skisser" (2013)och 2014 års "EP II", fått lovord från kritiker och hennes musik har hörts i TV-serier som Transparent, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. Sedan EP-släppen har hon också släppt enskilda singlar som “Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time”. 
 
Turnédatum våren 2020:
14 feb – Malmö, SE (Babel)
15 feb – Köpenhamn, DK (Hotel Cecil)
18 feb – Berlin, DE (Kantine am Berghain)
19 feb – Amsterdam, NL (Paradiso)
20 feb - Paris, FR (Le Pop-Up du Label)
21 feb – Bryssel, BE (Witloof Bar)
23 feb – Brighton, UK (The Latest Music Bar)
24 feb – Manchester, UK (Gullivers) 
25 feb – London, UK (Union Chapel)
3 apr – Göteborg, SE (Pustervik)
5 apr – Stockholm, SE (Dramaten)

Biljetter: https://www.aliceboman.com/tourdates
 
Foto: Märta Thisner
Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/g1z8m8uar855pyy/AAAmXALjru-toWIQSK3GcmAca?dl=0
 
Adrian Recordings
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
ALICE BOMAN ALEXANDRA BERGER ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR