God jul - ½ million indsamlet  -Fernisering
 1. Indsamlingen nærmer sig den ½ Million!
 2. Åbent mellem Jul og Nytår.
 3. Nyt koncept og citater på Hollandsk og Arabisk
 4. Analyse af kunstfonden
 5. Jeg anklager - genoptryk af bog
 6. Reality TV – nu med mening.
 7. Knokleri med Fundamentalism-skulptur
 8. Invitation til fernisering
 Flygtninge sender julehilsen til Danskerne
 

 
Kære
 
Herfra årets sidste nyhedsbrev, hvor vi ser tilbage på et vildt hårdt og begivenhedsrigt år og frem mod et enormt spændende år i ”Fundamentalismens” og klimaets tegn. Men først og fremmest ønskes du en rigtig god jul og et godt nytår her fra Jens Galschiøts værksted og Galleri.
 
2014 har været et af vores travleste år nogensinde – og vi plejer bestemt ikke at ligge på den lade side. Men det er spændende arbejde og ånden er god så vi fortsætter julen over for at blive færdige med værkstedet hidtil største projekt; Fundamentalism- skulpturen. Den skal være klar til fernisering på KunstCentret Silkeborg Bad lørdag d. 17. januar kl. 11.00-18.00 og der er nok at se til.
 
Indsamling: Vi har indtil nu samlet over 450.000 ind, det er helt overvældende at opleve denne store opbakning. Mange tak til dem der har bidraget, se bidragsliste og mere nedenfor.
 
Åbent mellem Jul og Nytår. Vi har åbent galleriet indtil den 23. december og imellem jul og nytår er værkstedet åbent fra søndag d. 28 til tirdag d. 30 og igen fra fredag d. 2 januar.
 
Du inviteres hermed til fernisering d. 17. januar på Kunstcentret Silkeborg bad.  Vi knokler på værkstedet i døgndrift med at færdigøre den 8 tons tunge ­skulptur færdig og sekretariatet pukler med at færdigøre det informationsmateriale vi skal bruge for at starte dialog- og kunstprojektet Abrahams Børn. Så der bliver ikke meget juleferie til de fastansatte. Men det er dejligt at se det vokse og opleve at afslutte 5 års arbejde med projektet. Se neden for.
 
Vi har etableret et samarbejde med fotografen Jens Schlosser om at lave en film og et reality show (denne gang med mening) der skal understøtte dialogen i Abrahams Børn projektet.  Det bliver spændene hvad der kommer ud af det.
 
Udover Fundamentalism-skulpturen sker der en masse aktiviteter.
 • Galschiøt har været i DR og talt om kunst og nepotisme
 • Vi har påbegyndt en analyse af nepotismen i kunstfonden
 • Vi har besluttet at genoptrykke Erik Meistrups bog om Galschiøt - vi har fået et godt trykketilbud så vi kan sælge den enormt billigt. Se nedenfor.
 • og meget mere som vi ikke kan få plds til her :-)
Tak for i år og god jul og et godt nytår
  
Kærlige julehilsner
 
Fra undertegnede kommunikationschef Lasse Markus
  
og ikke mindst Jens Galschiøt og hans hårdtprøvede gæve gallerister.
 
 
  
 
Indsamlingen op på ½ Million 
  
Vi har været spændt hårdt for og ret pressede, da udgifterne til Fundamentalism-skulpturen har været enormt høje. Så da kunstfonden gav os afslag på støtte, besluttede Galschiøt at give dem fingeren.
 
Han startede med at sende en infomail  ud for at  bede om hjælp, lagde 120.000kr fra sin og konens pension over i projektet og planlagde at skaffe resten af pengene via et indsamlingssalg med 20 % rabat på skulpturerne.
  
Det er gået helt forrygende. Folk er strømmet til og Interkulturelt Center valgte at donere 30.000kr. til projektet. Mange andre har sendt penge eller er kommet på værkstedet og lagt både 100 og 500kroner, galleri Helt har givet 5.000 og sød jysk pige har sendt os ti tusind kroner til at støtte færdiggørelsen af Fundamentalism-skulpturen. Pengene er indbetalt på indsamlingskontoen: Reg.nr.: 3574 Kontonr.: 10439620
.
Efter bare 3 uger nåede vi de 300.000kr og trådte derved det afgørende skridt væk fra den økonomiske afgrunds rand hvilket blev fejret med bobler. Yderligere penge hjælper os til at fjerne kassekreditten som var trukket op til max og giver os igen lidt økonomisk frirum til at gennemføre dette og andre vigtige projekter.
Vi er i dag, fredag d. 19. december, nået helt op på 462.626kr – meget mere end vi turde håbe på.
 
Mange, mange tak for det! – uden den støtte havde vi været rigtigt meget på røven nu J, det varmer i en kold tid.
  
Indsamlingen fortsætter indtil d. 6. januar og vi har åbent hele julen– se hvad der er blevet solgt og samlet ind her  . Mon ikke vi når op på en halv million?!
  
Galleri Galschiøt i Odense har åbent alle hverdage fra 9 til 17 og søndag fra 12 til 16.00. Vi modtager både  dankort og også gerne kontanter, dog max 100.000 kr på grund af loven om hvidvaskning :-) .
Åbent mellem Jul og Nytår. Vi har åbent galleriet indtil den 23. december og imellem jul og nytår er værkstedet åbent fra søndag d. 28 til tirsdag d. 30 og igen fra fredag d. 2 januar.
 
 
Et dialogprojekt bliver til
  
Abrahams Børn sekretariatet har virkelig haft en travl tid med at forberede udstillingen i Silkeborg. Der skal findes tilblivelsesfotos til udstillingens rum, skrives tekster til informations- og dialogrummene og meget mere. Også de 600 lyse og mørke citater fra Toraen, Biblen og Koranen har fået en overhaling og er blevet ’oversat’ til både hollandsk og arabisk (foruden: engelsk, tysk, fransk, italiensk og polsk).
 
De populære konceptpjecer med citaterne er blevet gennemskrevet og findes nu også på både hollandsk og arabisk. Så projektet er klart til sin internationale debut og mange følger allerede med i udlandet.
.
 
   
Fundamentalism skulptur bliver færdig.
  
Galschiøts største skulptur. På værkstedet knokler de i døgndrift både i hverdagene og i alle weekender. Det er et kolossalt arbejde at lave den store Fundamentalism-skulptur færdig – og Galschiøt har måttet love at han bliver bedre til at planlægge i fremtiden, så medarbejderne ikke bliver helt slidt op.
Han forsvare sig dog med at det er kulminationen på 5 års arbejde og at det er umuligt at forudse alle de problemer der opstår - så mon ikke medarbejderne tilgiver ham.
 
Det er også et meget belønnende arbejde at se skulpturen vokse og opleve at alle de hundredevis af små delelementer der på forunderligvis pludselig passer præcist sammen og bliver til en utrolig smuk og imponerende skulptur. Der er tale om en håndværksmæssig præstation af de helt store
 
 
Galschiøt i DR om betydningen af kunst
  
Apropos Betydningen af Kunst i DR. Det var titlen på det 25 minutters interview i P1s Apropos, hvor Mikkel Krause interviewede Galschiøt om betydningen af kunst.
 
 Det er en god og tankevækkende udsendelse og selvom den faktisk blev sendt i tirsdags er det ikke for sent at lytte med – bare følg linket.
 
 
Nepotisme i Kunststøtten
 
Analyse af nepotisme i kunstfondene: Galschiøt har jo påstået vidt og bredt at kunstfondens bevillingspraksis er præget af nepotisme. Men selvom mange andre har ytret det samme er det svært at finde en nyere analyse af hvor slem nepotismen egentlig er og hvem den gavner.
 
Så nu er en af værkstedets akademiske medarbejdere gået i gang med at taste samtlige bevillinger ind i en database og vi laver en sammenlignede analyse som gerne skulle ligge klar i starten af det nye år. Indtil da skal vi jo ikke afsløre for meget, men vores analyse-eksperter er allerede rystet over omfanget af kammerateri i systemet.
 
 
Genoptryk af bogen om Galschiøt
 
Jeg anklager. Bogen der blev skrevet om Jens Galschiøt i 2004, af forfatteren Erik Meistrup har været totalt udsolgt de sidst 8 år. Men nu har vi fået et godt tilbud og vi genoptrykker den så den ligger klar til at blive solgt vildt billigt på KunstCentret Silkeborg Bad
 
Det er en fed bog på 200 gennemillustrerede sider. Se  anmeldelser
 
Den kan i øvrigt også downloades gratis. her
 
 
Reality show – nu med meningen
 
Reality TV. Man kan ikke beskylde os for ikke at prøve nye veje her på stedet. Abrahams Børn-projektet skal skabe dialog og bygge bro og derfor arbejder vi på at lave en række reality-tv udsendelser der skal hjælpe dialogen på vej.
 
Foreløbigt har vi tænkt at 10 personer fra hver af de moneteistiske religioner, bliver lukket ind i skulpturcirklen, hvor der er ca. 50 m2 plads. De er omgivet af 14 monitorer der uophørligt viser citater fra de tre hellige bøger. Her skal de opholde sig i 24 timer og diskutere nonstop – kun afbrudt af forskellige benspænd/inputs som skal (for)styre debatten og hjælpe til at nå frem til et fælles grundlag for, hvilke værdier vores sameksistens skal bygge på.
 
Jens Schlosser,  fotografen der bl.a. har filmet filmene Den Eneste Ene, The Salvation og den roste dokumenta-film Deliver Us From Evil om den katolske kirke er gået ind i projektet og vi er meget spændte på at følge udviklingen.
 
 
Fernisering af Fundamentalism 17. januaren 
 
Invitation til ferniseringen lørdag d. 17. januar. Datoen nærmer sig for den første udstilling af hele Fundamentalism-skulpturen og frugten af 5 års arbejde. Og du er velkommen til at dele oplevelsen med os.
Hvis du ikke kan komme til ferniseringen har du muligheden for at se den i Silkeborg indtil d. 19. april – i den periode er der nok også mere til at nyde udstillingen i ro og mag.
 
Fernisering lørdag den 17. januar ml. 11-18
 • Kl. 11.00 KunstCentret åbner
 • Kl. 11.30 Billedhugger Jens Galschiøt introducerer til værket
 • Kl. 12.30 Billedhugger Jens Galschiøt introducerer til værket igen
 • Kl. 14.00 Åbningstale ved biskop Henrik Stubkjær m.fl.
 • Kl. 17.00 Bandet Hudna spiller verdensmusik
HUDNA   – tre forskellige kulturer, tre forskellige religioner og tre forskellige musikkulturer smelter sammen. Inspireret af Mellemøsten, Balkan og Tyrkiet Hudnas medlemmer har rod i jødedom, islam og kristendom.
Gruppen vandt prisen for bedste world track ved Danish Music Award World i 2013 og 2014.
 
Besøg KunstCentret Silkeborg Bad
Åbent: tirsdag – fredag 12.00 - 16.00,
lør. søn- og helligdage 11.00 - 17.00
Gjessøvej 40, 8600 Silkeborg - tlf. 8681 6329
reception@silkeborgbad.dk
www.silkeborgbad.dk 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058
 
 
 
 
 
****
  
Info om  Galschiøt, 'fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
Galschiøts hjemmeside: Galleri Galschiøt
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058, Banevænget 22, DK-5270 Odense 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
   
 
  
   
 
 
 
 
  
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste