Februari 2019
In deze nieuwsbrief
  • De Nationale Studenten Enquête 2019
  • Vacature: Product Owner Online
  • Oproep: panelgesprekken bij Studielink
  • Studiekeuze123 op LOB-congres
 
De Nationale Studenten Enquête 2019
De Nationale Studenten Enquête 2019 is eind januari van start gegaan. De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. De resultaten laten zien wat de huidige studenten vinden van hun opleiding en onderwijsinstelling.   
Dit jaar zijn 761.395 studenten uitgenodigd om deel te nemen. Dat zijn ruim 16.000 studenten meer dan de 744.942 van vorig jaar. De enquête kan nog tot en met 24 maart worden ingevuld. Lees meer over de NSE.
 
Vacature: Product Owner Online
Studiekeuze123 zoekt een Product Owner Online. In een notendop zoeken we iemand die:
  • Ervaring heeft met online marketing, social media, SEO en SEA.
  • Kennis heeft van user experience, interaction design en customer journeys.
  • Planmatig werkt, afspraken nakomt en deadlines bewaakt.
  • Visueel is ingesteld, creatief is en zoekt naar vernieuwing en verbetering.
  • Een hbo werk- en denkniveau en minimaal 3 tot 5 jaar aantoonbare werkervaring heeft binnen een soortgelijke functie.
  • Inhoudelijke belangstelling heeft voor het studiekeuzedomein en affiniteit heeft met (studiekeuze)data.
Word jij onze nieuwe collega? Lees de volledige vacaturetekst.
 
Oproep: panelgesprekken bij Studielink
Stichting Studielink zoekt decanen uit het voortgezet onderwijs voor een panelgesprek om meer inzicht te krijgen in de vragen die (aankomend) studenten hebben over het aanmelden voor een opleiding in Studielink en de wijze waarop zij aan hun informatie komen. Interesse? Neem contact op met Elna Broesner.

Over Studielink
Stichting Studielink beheert namens de hoger onderwijsinstellingen de aanmeldapplicatie Studielink, waarin (aankomend) studenten zich aanmelden voor hun hbo- of wo-opleiding. 
Daarnaast ondersteunt Studielink onderwijsinstellingen en (aankomend) studenten in het inschrijf- en aanmeldproces met informatie op de website van Studielink van Studielink
 
Waarom deelnemen aan een panelgesprek?
Bij vragen of onduidelijkheden, kunnen studenten geen contact opnemen met Stichting Studielink. Hiervoor zijn de (aankomende) studenten aangewezen op decanen of medewerkers van de onderwijsinstelling. Studielink hoort graag hoe dit proces van informatievoorziening verloopt. 
 
Studiekeuze123 op LOB-congres
  Op 14 februari jl. vond het LOB-congres plaats. Het congres werd georganiseerd door decanenvereniging NVS-NVL. Studiekeuze123 was aanwezig op de informatiemarkt. Was jij aanwezig bij het congres en heb je ons gemist? Of wil jij jouw ideeën over handige studiekeuzematerialen met ons delen? Neem dan contact met ons op.
 
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt en verspreid objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.