Nieuwsbrief nr. 126
 
Januari 2021
 
Een prikkelend 2021 gewenst
 
 

 
 
Dag ,

Daar gaan we dan! Een nieuw jaar! Nieuw kansen, nieuwe mogelijkheden.
 
Heb je een voornemen of ben je daar niet zo van? Ik heb mezelf voorgenomen geen 'sorry' meer te zeggen. Dat zeg ik zelfs tegen de hond als ik per ongeluk tegen haar opbots terwijl zij degene is die zo om mij heen dreutelt. Of tegen iemand die op het toilet de deur niet op slot heeft gedaan, ja hallo, wie moet hier dan sorry zeggen, haha! Dus, weg met sorry en hooguit nog een 'dat was niet mijn bedoeling'. 
 
Verder doe ik mee met Ik Pas. Dan zet je je alcoholgebruik op nul. En dat is voor mij wel een uitdaging omdat ik een glas wijn of een glas mooi donker bier heerlijk ontspannend vind na een dag vol activiteiten. Dus eens zien of me dat lukt.
 
En jij, hoe ga jij het nieuwe jaar in? Hoe was jouw kerst? Stilletjes of toch de randjes opgezocht van wat haalbaar was? Binnen of buiten de gestelde grenzen? En vuurwerk afgestoken? Eerlijk gezegd vond ik het vooral voor de natuur een zegen dat er geen vuurwerk was. Nou, er was natuurlijk wel vuurwerk maar zeker heel veel minder. Van dat beetje dat hier werd afgestoken kwamen alle grauwe - en kolganzen los van de grond en dooldend door de donkere nacht luid gakkend rond.
 
 
Bed and Breakfast Tussen de Bruggen
 
Zal ik je eens iets leuks vertellen? Per 1 januari is het plan om een Bed and Breakfast te beginnen een officieel feit geworden. Na lang brainstormen met mijn wederhelft ben ik bij de Kamer van Koophandel langsgeweest, we hebben de kamer gepimpt, een logo bedacht en de naam gedeponeerd. Mag ik u voorstellen: Bnb Tussen de Bruggen. Zegt het voort. Kijk maar eens hoe je het vindt. De tweede bnb op de pagina is Tussen de Bruggen. Klik hier

 
Pompoenrisotto
 
De pompoenen die gezellig op de tuintafel lagen heb ik onlangs binnengehaald. Wat zijn dat toch een sterke vruchten. Maar vorst kunnen ze niet hebben. Dan zie je ze zo in elkaar zakken. Een plasje water en een hoop drap is wat rest.  Zover heb ik het niet laten komen.
 
Ingrediënten
1 fijngesneden sjalotje
200 gram risottorijst
5 dl bouillon (bijvoorbeeld tomatenbouillon)
1 dl witte wijn
peper en zout
200 gram fijngesneden pompoen
50 gram geraspte parmezaan (naar wens)
beetje olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
giet een beetje olijfolie in een pannetje
zweet er de sjalot en de pompoenblokjes in aan
voeg de rijst toe en roer met behulp van een houten lepel goed door
voeg de bouillon en de wijn toe
kook de risotto gaar (deksel op de pan) in ongeveer 20 minuten
roer op het laatste moment de kaas door de risotto
breng op smaak met peper en zout
 
Eet smakelijk
 
Lekker buiten

Door corona zijn we nog wel even gehouden aan de huidige maatregelen. Ze hebben voor en tegens. Je hebt er vast een idee bij.
De tuin is in winterrust, blad en stro overdekt de vochtige grond en het microleven doet zijn afbraakwerk. Daar hoef ik me niet mee te bemoeien.
Voor wildplukwandelingen en koken op het houtvuur is het nooit te koud dus als je een geschikte buitenactiviteit zoekt ben je welkom. We maken een wandeling van een uur, ik vertel je over de natuur, we stoppen bij een Geluksplek aan de snelstromende Roer, daar drinken we iets lekkers en als we terug zijn stoken we de vuren op om heerlijk eten te bereiden. Met een warme gluhwein of een kop thee. Alles coronaproof. Mocht je daarna willen blijven slapen dan kan dat inmiddels.
De prijs van een wildpluk inclusief eten en drinken is 45 euro per persoon.
 
Agenda

Ik heb er voor gekozen om de wintermaanden alleen, vanuit huis te werken. Tot we weer met 4-6 mensen bij elkaar mogen komen. Even geen beslagen brillen tijdens de kookworkshops vanwege de mondkapjesplicht.

Een uitzondering maak ik voor de houtvuurkookworkshops. Die zijn buiten in de open lucht op ruime afstand van elkaar verbonden door de warmte van het vuur en het lekkere eten dat we er op klaarmaken. Prijs is 45 euro per persoon.


Marianne Janssen-Willems
Voedingsdeskundige
Natuurgeneeskundige
Tussen de Bruggen 14 - 6063 NA Vlodrop
0475 527561 - 06 46022065
 
 
 
Foto's zijn eigendom van Marianne Janssen-Willems (tenzij anders vermeld)
Copyright - niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.