Nieuwsbrief juli 2015

De maand juni heb ik als uitdagend en zeker ook als uitnodigend ervaren. In mijn trainingen en coachingen manifesteerden zich indrukwekkende multidimensionale velden. Voor mij een teken dat we zowel individueel als collectief op een diepere laag en een verfijnder niveau aan het aankomen zijn. Daarmee openen zich voor mij weer hele nieuwe onontgonnen gebieden; een prettige bijkomstigheid voor iemand als ik, die een onderzoeker in het leven is. Ik hoef me de komende tijd in elk geval niet te vervelen. Maar er was ook wat anders. Het leek wel of ik uitgetest werd of ik wat geleerd had van de lessen die ik eerder dit jaar kreeg. Zo was ineens mijn agenda weer helemaal leeg. Eerder genoeg reden om volledig in een kramp en paniek te schieten. Nu voelde het aan dat ik een keuze heb om met dit gegeven anders om te gaan. Direct toen dit gebeurde vroeg ik me af wat ik zou kunnen doen om mezelf te ondersteunen in dit proces. Het antwoord zat verrassend genoeg in mijn mobiele telefoon. Ik inventariseerde welke apps ik het meeste gebruik en of dat energie geeft of juist kost. Zo werd ik me er bewust van dat mijn betaalapp in dergelijke periodes eigenlijk voor angst in plaats van gemak zorgt. En dat ik bij Facebook met het plaatsen van one-liners twee jaar geleden ergens aan begonnen ben, wat toen bij mij paste, maar nu meer en meer voelt als iets dat ik mezelf opgelegd heb. Een activiteit waar ik ook nog eens op zoek ben naar bevestiging van anderen, terwijl het gaat over het ontwikkelen van zelfwaardering. Ik schrok er eigenlijk wel een beetje van hoezeer deze beide voorbeelden mijn leven bijna obsessief en op een verslavende manier bezetten. Door de betaalapp twee weken niet te openen en een besluit te nemen om mezelf bij Facebook meer ruimte te geven om ook eens een dagje over te slaan, hield ik tijd over, was ik een stuk rustiger in mijn hoofd en ging mijn levensenergie meer en meer stromen. Zo kon ik mijn aandacht focussen op het ontdekken van de nieuwe wereld in plaats van het tegen mijn zin in bezig zijn met het in stand houden van de oude wereld. Soms is het leven zo simpel; neem twee van zulke eenvoudige beslissingen en ervaar dan ook nog eens dat deze zelfs op andere (aandachts)gebieden een enorme positieve uitwerking hebben. Ik wens een ieder een goede zomertijd toe.

VAKANTIESLUITING
Van 17 juli tot en met 10 augustus zijn er geen trainingen en geef ik geen consulten. Ik ga deze periode gebruiken om mezelf te voeden en weer op te laden voor de tweede helft van het jaar. In deze periode kun je wel bellen (033-4451480) of mailen voor het inplannen van een afspraak na de vakantie voor coaching, energiereadingen en 1-op-1 opstellingen. Het opgeven voor de trainingen en workshops die gepland staan voor het najaar, kun je doen via de website. In mijn afwezigheid zal Michel Pater de correspondentie hier omtrent voor zijn rekening nemen. Op 1 augustus zal er geen nieuwsbrief uitkomen, die volgt na mijn vakantie.

26 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Tijdens de Coach-Inn-Systemen- snelkookpan van 26 tot en met 28 augustus maak je jezelf die theorie, vaardigheden en attitude eigen die nodig zijn om zelf kleine familie- en organisatieopstellingen te kunnen begeleiden in jouw eigen coach-, therapie- of managementpraktijk.

9 SEPTEMBER: INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Op 9 september is het mogelijk om tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen een levensvraag uit te werken met behulp van een familieopstelling. Er is nog ruimte voor vraagstellers en representanten.

17 SEPTEMBER: KARAKTERSTRUCTUREN SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN (SPECIALISATIEWORKSHOP)
In de tweedaagse workshop Karakterstructuren energetisch en systemisch bekeken leer je om zes verschillende defensiemechanismen te onderscheiden, die wij als mensen kunnen inzetten als we onder druk komen te staan. Daarnaast krijg je inzicht in en oefen je met de energetische en systemische interventies die bijdragen om deze verdedigingsstrategieën af te breken als zij niet meer effectief blijken te zijn.

24 SEPTEMBER: MASTER-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL 3)
Heb je er na de training Coach-Inn-Systemen en de Specialist-Inn-Opstellingen nog geen genoeg van? Op 24 september staat de start van de 5-daagse Master-Inn-Opstellingen (Level 3) gepland. Een training waar het begeleiden van opstellingen, het lezen van energie en het doorlopen van transformatieprocessen hand-in-hand gaan.

9 OKTOBER: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (LEVEL 1)
Op 9 oktober start de 11e editie van de 8-daagse training Vraaggericht Energie Waarnemen. Een training waarin je leert om energie te lezen in bruikbare metaforen die ondersteunend zijn bij groei en veranderingsprocessen zowel in de zakelijke als privé context.

BOEKENTIP
In de voorbereidingen voor mijn vakantie downloadde ik het boek "De kracht van waarneming" van Penney Peirce. Het boek trok mij echter zo, dat ik er direct in begonnen ben. Ondanks dat ik het nog niet helemaal uit heb, wil ik het als boekentip toch graag noemen. Het boeide nl. vanaf de eerste bladzijde, ook al is een groot deel van de beschreven materie niet helemaal nieuw voor me. Op een heldere, diepgaande, soms zakelijke, maar ook intuïtieve manier vertelt de schrijfster hoe steeds meer energie uit het universum de aarde bereikt en op welke manier de mensheid deze verhoogde trilling kan waarnemen waardoor een wereld aan nieuwe mogelijkheden binnen handbereik ligt. Naast goed leesbare teksten is ook voorzien in praktische oefeningen, waarmee je kunt oefenen om jezelf deze manier van "kijken" eigen te maken.

Penney Peirce komt in september naar Nederland voor het geven van een weekend intensive, een workshop en persoonlijke consulten. Meer informatie tref je de op site van Carte Blanche Coaching

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Voor het Coach-Gourmet zie www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.