Ако не се чете, кликнете тук                      
************************************************************************************

 
Управление на отпадъци и рециклиране - 
изложение и конференция за Югоизточна Европа
7 - 9 март 2017, София, организатор: Виа Експо
*****************************************************************************************
Здравейте,
Започна новата година, а с нея наближи и осмото издание на международната изложба и конференция за управление на отпадъците Save the Planet (7-9 март 2017 г.) в София.
В първия за тази година брой на бюлетина ни бихме искали да Ви запознаем с двама от участниците ни от Австрия и Белгия, както и с един от партньорите на събитието. Komptech и Valvan предлагат системи и решения за компост, раздробяване и балиране на отпадъци, и ще представят някои от продуктите си пред посетителите на Save the Planet 2017.
 
С пожелания за успешна година от екипа на Виа Експо!
      
Полезни линкове:
 
 
Контакт за събитията:
Таня Булдеева - T 032 512 905,  E tanya@viaexpo.com
 
Интервю с Маркус Майерхофер, регионален мениджър продажби, Komptech GmbH
 
Komptech GmbH е традиционен участник в австрийския павилион. Кое прави нашият регионален пазар интересен за фирмата Ви?
Най-вече развитието на българския пазар в бъдеще. Третирането на отпадъците ще бъде основен сектор от промишлеността през следващите години! Депата са доста пълни и според целите на ЕС за третиране на отпадъци България ще представлява интерес в най-близко бъдеще.
 
Вашето мото е THINK GREEN или „мислете зелено”. Какво стои зад това?
Става въпрос за иновациите за защита на нашата околна среда. Ние трябва да я запазим, за да спасим бъдещето си.
 
Komptech е водещ технологичен доставчик на машини и системи за механично и механично-биологично третиране на твърди битови отпадъци и за обработка на биомаса като възобновяем енергиен източник. Какво от вашата продуктова гама ще бъде представено по време на трите дни на изложението?
Ще представим машини за обръщане на компост и за раздробяване на отпадъци.
 
Вашият фокус е върху иновативни технологии и решения, които гарантират максимална полза на клиента. Моля, разкажете ни за най-новата си разработка.
Това е по-малкият обръщач за компост Topturn X45000, който е предназначен за малки количества компост – често срещан случай в България.
 
 
 
 
Интервю с Conrad Verplancke – инженер продажби, Valvan Baling Systems

 
 
Valvan Baling Systems ще участва за първи път в изложбата Save the Planet. Моля, кажете ни повече за вашата компания.
Valvan Baling Systems е белгийска машиностроителна компания, активна в три важни основни пазара. За пазара на изкуствени влакна ние сме производители на висококачествени балиращи преси с голям капацитет и висока степен на автоматизация.
Ние инсталираме тези машини в световен мащаб и сред нашите клиенти за този тип машини сме горди да включим и най-големите имена от бранша.
Втората важна продуктова гама е линията за сортиране и специализираната преса за балиране в сектор облекло – приемане, сортиране и балиране за износ в световен мащаб на стоки втора употреба.
Третият голям сектор, в който работим, е рециклирането. С нашата напълно автоматична хоризонтална балираща преса ние подпомагаме рециклирането на всички видове материали. Нашата преса за балиране, заедно с други допълващи машини като гилотини, транспортни конвейери, пневматични транспортни системи и техника за разделяне, подпомага разрастващия се пазар за рециклиране.
Valvan и нашите дъщерни дружества на групата Valtech могат да доставят широк спектър от цялостни решения в много други сектори като селското стопанство, производство на нетъкан текстил и хигиенни материали, преработка на излезли от употреба превозни средства и пречиствателни станции. Прочетете останалата част от интервюто тук.
 
Партньор на Save the Planet 2017
 
 
 
Българската асоциация по рециклиране (БАР) е партньор на SEE ‘Save the Planet’ от самото основаване на събитието.
Членуващите в БАР фирми покриват целия спектър - и по големина (малки, средни, големи) и по териториален обхват в сферата на управлението на отпадъците. Асоциацията провежда активен диалог с държавните институции в защита на законните права на своите членове, проучва и подпомага решаването на въпроси, свързани с правните, икономически, финансови, екологични, митнически и др. аспекти от дейността на фирмите от бранша.
БАР участва в разработването и усъвършенстването на нормативната база, изготвя анализи, проучвания и експертни оценки в областта на управлението на отпадъци, данъчната и социалната политика.
Повече информация за партньора на събитието може да намерете тук.
 
Споделете с приятел:
Намерете ни в социалните мрежи:
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.