Stedelijke nieuwsbrief - 31.07.2020
Extra coronamaatregelen in Zottegem
 
Het aantal coronabesmettingen stijgt in ons land, en ook in onze regio. Om die in te dijken neemt Zottegem, samen met Herzele en Sint-Lievens-Houtem bijkomende maatregelen, bovenop de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad heeft afgekondigd. Evenementen in augustus en september zijn opgeschort. Onder andere de augustuskermis, optredens, voorstellingen, sportwedstrijden met publiek en op de openbare weg zijn geannuleerd. Dit was een moeilijke maar noodzakelijke beslissing. De volledige lijst lees je op de Zottegem.be/corona.
 
Daarnaast is het sinds 29 juli verplicht om te allen tijde een mondmasker bij te hebben en dat te dragen op plaatsen waar je zelf vindt dat een veilige afstand niet bewaard kan worden én op deze drukke plaatsen in het centrum: Stationsstraat, Stationsplein, Markt, Zavel, Hoogstraat en Heldenlaan. 
 
Zorg voor jezelf, én voor elkaar
In de strijd tegen het coronavirus blijven voorzichtigheid en waakzaamheid, nu meer dan ooit, van het grootste belang. Om verspreiding tegen gaan en het virus af te remmen zijn er zes basisregels die voor iedereen gelden. Deze zijn cruciaal. Zo kan je vermijden om ziek te worden, én om iemand ziek te maken:
 
1.    Hou altijd 1,5 meter afstand
2.    Beperk je sociale bubbel: blijf bij vijf!
3.    Respecteer de hygiëneregels en handen wassen
4.    Doe je activiteiten in openlucht
5.    Let extra op bij mensen in risicogroep
6.    Blijf thuis als je ziek bent
 
Bedankt om de regels strikt te volgen want enkel samen stoppen we het coronavirus. Door te zorgen voor jezelf, én voor elkaar! Alle laatste updates en maatregelen kan je steeds nalezen via onze Corona infopagina.
 
Blijf op de hoogte via Zottegem.be/Corona
 
 
Aangepaste bezoekregeling Woonzorgcentrum Egmont
Gezien de opmars van het coronavirus werd beslist om bezoek in het Woonzorgcentrum Egmont anders te organiseren. Dankzij het harde werk van alle medewerkers blijft bezoek mogelijk maar wel enkel volgens de aangepaste richtlijnen, van kracht sedert deze week. Bezoek kan enkel, na afspraak, op weekdagen en niet langer op de woning maar in een voorziene, veilige ruimte (de babbelbox). Ook is een chirurgisch mondmasker verplicht en moeten alle hygiëneregels gevolgd worden. We begrijpen dat het moeilijke tijden zijn voor bewoners en hun familie maar rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin. Zo geven we het virus geen kans geven binnen de muren van het WZC!
 
 
 
Wandeltoerisme in eigen streek: fotozoektochten
Wandelen is, zeker deze zomer, de ideale vrijetijds-besteding: veilig, gezond én plezant! Zottegem biedt heel wat prachtige wandelroutes in eigen streek. Onze Egmontstad is voor wandelaars een perfecte uitvalsbasis. En wie denkt dat wandelen met kinderen saai is? Helemaal niet hoor, zeker niet als je er een beetje spelplezier aan toevoegt. De dienst toerisme en het Centrum voor Streekgeschiedenis boksten daarom drie leuke zoektochten voor kinderen in elkaar. Langs een uitgestippeld parcours kan je in het dorp van Velzeke en in het centrum van Zottegem op zoek gaan naar grote en kleine monumenten en verborgen pareltjes.

 
 
Theater tijdens de zomermaanden op ‘Het Bankje’
Cultuur beleven, het is niet evident in coronatijden. Gelukkig zijn er ook originele alternatieven die je perfect alleen of met je sociale bubbel kan doen. Zoals het Toch(t)Theater! OPENDOEK lanceerde een podcast theaterproject dat te beluisteren valt op ... een bankje. Tijdens de wandeling ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op het bankje waar je zit. Ook in Zottegem want CC Zoetegem stippelde een wandeling uit van ongeveer 4 km, in en rond het park van Breivelde. De route bevat 10 bankjes. Die scan je met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen.
 
 
 
Interessant weetje: extra koopzondag op 2 augustus
 
Het stadsbestuur besliste om de Zottegemse middenstand een extra koopzondag toe te staan op 2 augustus. Dit sluit meteen aan bij de start van de zomersolden die dit jaar uitzonderlijk lopen vanaf 1 augustus tot en met 31 augustus. We nodigen alle handelaars uit om die dag hun deuren op te zetten. Geniet van een leuk dagje shoppen, en hou het veilig! Meer info lees je hier.
 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem 
www.zottegem.be | communicatie@zottegem.be