van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  29 augustus 2020
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Na een stop door de COVID-19 maatregelen gaan we langzaam maar zeker - en met inachtneming van de maatregelen - weer e.e.a. organiseren.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 8 september: Bijscholing Ademhalingstechniek (Ede)
  • 16 september: Masterclass Inspanningsfysiologie: "Testen en meten in het schaatsen" (Utrecht)
  • 10 oktober: Praktijkbijscholing Lesgeven en didactiek (Leeuwarden)
  • 10 april 2021: ALV NSTV (Oostzaan)
 
 
Bijscholing Ademhalingstechniek
Op dinsdagavond 8 september verzorgt Casper Helling een bijscholing voor ons over ademhalingstechniek en ademspiertraining.
 
Deze stond oorspronkelijk gepland in maart en is toen vanwege de COVID-19 maatregelen niet doorgegaan. Met de nodige maatregelen gaat de bijeenkomst nu wel door.
 
Deze bijscholing is inmiddels vol. De deelnemers ontvangen een dezer dagen een bevestigingsmail met informatie voor deze avond.
 
Masterclass Inspanningsfysiologie: Testen en meten in het schaatsen
Op woensdagavond 16 september organiseren we een Masterclass Inspanningsfysiologie, verzorgd door Diane Valkenburg. Onderwerp van deze avond is “Testen en meten in het schaatsen”.
 
Er wordt veel getest, maar waarom wil je testen en wat doe je met de resultaten? Diane zet je middels deze interactieve masterclass flink aan het denken over de waarde en mogelijkheden van testen in jouw specifieke situatie, dus wat kun je met jouw (niveau) schaatsers.
 
Wat is wenselijk en wat is haalbaar? Wat wil je verbeteren en hoe kun je dit meten? En wat doe je met het resultaat?
 
Diane is oud-topsschaatser, trainer bij Jumbo-Visma marathonteam, afgestudeerd bewegingswetenschapper en eigenaar van “Beter Trainen“.
 
De masterclass is toegankelijk voor leden van de NSTV vanaf ST3. Voor niet-leden gaat de masterclass (mits nog niet vol) een week van tevoren open voor inschrijving.
 
Via de ledenportal kun je je als lid direct aanmelden.
 
Praktijkbijscholing "Lesgeven en didactiek" in Leeuwarden
Op zaterdag 10 oktober organiseren we voor de derde maal een praktijkbijscholing “Lesgeven en didactiek” als follow up van de reguliere KNSB-opleiding SL2, ditmaal in Leeuwarden. (Deze stond oorspronkelijk op zaterdag 14 maart gepland, maar is vanwege COVID-19 niet doorgegaan.)
 
Hoe geef je les, hoe sta je voor de groep en hoe kom je over? Een kijkje in de spiegel tijdens deze bijscholing over lesgeven en didactische werkvormen. 
 
Na je opleiding sta je er immers alleen voor en word je als het ware ‘losgelaten’ op je groep. Deze bijscholing geeft je de gelegenheid voor een stukje praktische begeleiding en feedback op jouw manier van lesgeven.
 
De bijscholing is ingericht als terugkomdag voor trainers die hun eigen lesmethode en -stijl opnieuw in de praktijk willen oefenen met feedback vanuit een ervaren KNSB-docent. Naast een stuk theorie (herhaling SL2-stof), bevat deze dag een stuk praktijk op het ijs.
 
KNSB-docent Willem-Jan Molleman zal deze bijscholing begeleiden.
 
De workshop is toegankelijk voor alle trainers vanaf niveau SL2. NSTV-leden kunnen zich via de ledenportal eenvoudig aanmelden. Aanmelden voor niet-leden, zie de informatie op onze site
 
 
Ledensite: hoe zie je in één keer voor welke bijscholingen jij je hebt aangemeld?
Twijfel jij of je je voor een bijscholing nou wel of niet hebt ingeschreven? Dat zie je heel eenvoudig op de "beginpagina" van jouw portal terug.
 
Zodra je inlogt, komt je op een overzichtspagina binnen. Hier vind je jouw persoonlijke gegevens zoals die bij ons bekend zijn en direct daaronder vind je onder het kopje "Bijscholingen" terug voor welke bijscholing(en) jij staat ingeschreven. 
 
 
 
Zie je geen kopje "Bijscholingen" op jouw overzichtspagina? Dan heb je je (nog) niet aangemeld voor een van onze bijscholingen. Ga dan in de linker navigatiekolom naar "Inschrijven evenement" en kies daar de bijscholing voor welke jij je wilt aanmelden. Via de groene button "Inschrijven" kom je in de pagina waarin je je kunt aanmelden voor de betreffende bijscholing. (Zie je geen inschrijfbutton, maar alleen de button "Weergeven", dan kun je nog niet of niet meer inschrijven, bijv. omdat de bijscholing vol is.)
 
Kom je er toch nog niet uit? Stuur dan een mail naar ledenadministratie@nstv.nl zodat we je verder kunnen helpen.
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook