Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - 8 december 2017
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA WINTER 2017/2018
 
10/12 Techniekweek Inzell
27/12 Techniekweek Inzell Kerst
07/01 Techniekweek Inzell
19/01 Coaching WK Masters 
          Allround in Baselga
26/01 Sprintweek Inzell
10/02 Coaching NK Masters
          in Groningen
03/03 Coaching WK Masters Sprint
          in Moskou
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
KOU? MUTS OP!
 
Via je hoofd verlies je veel lichaamswarmte. Draag daarom als het koud is (en dus op de ijsbaan) altijd een muts!
 
Een muts geeft ook enige bescherming bij vallen. Nog betere bescherming biedt daarvoor uiteraard een helm. En die houdt je hoofd nog warm ook.
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Techniek Trainingsweek 2e week 2018
Met nog twee Techniek Trainingsweken te gaan in 2017, staan we alweer met één been in het nieuwe jaar...
 
Want, direct aan het begin van 2018 organiseren we wederom een Techniek Trainingsweek in Inzell! Een prachtweek om aan je techniek te werken. Veelal ligt Inzell dan in de sneeuw, waardoor het een nog idyllischer omgeving wordt dan het al is. En tijdens de trainingsuren is het over het algemeen bijzonder rustig op het ijs. Kortom, een prachtweek om aan je techniek te werken en de puntjes op de 'i' te zetten voor het laatste deel en belangrijkste wedstrijden van het seizoen.
De week start op zondagavond 7 januari met een briefing en aansluitend het diner in Sporthotel Inzell. En op vrijdagmorgen 12 januari sluiten we de week na een allerlaatste ijstraining in de Max Aicher Arena af.
 
Interesse in deze week of wil je meer informatie en het aanmeldformulier ontvangen? Er is nog ruimte om deel te nemen! Mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
 
Sprintweek Masters Inzell 2018
De laatste Techniekweek van dit schaatsseizoen is een specifieke week voor Masters die deelnemen aan de IMSSC Sprint Classics, een internationaal sprintvierkamp voor Masters in Inzell. Ook in deze week is nog ruimte om deel te nemen!
 
Met op vrijdag ijsgewenning cq. wedstrijdvoorbereiding, op zaterdag en zondag beide dagen een 500m en 1000m, en tot slot nog drie dagen werken aan de techniek, o.a. op basis van filmanalyses van de wedstrijden.
 
Deze week vindt plaats van vrijdagmiddag 26 t/m woensdagmorgen 31 januari en is specifiek voor deelnemers aan de IMSSC Sprint Classics.
 
 
Heb je interesse in deze Sprintweek? Stuur dan even een mail, dan ontvang je alle informatie en het aanmeldformulier.
 
Coaching NK Masters in Groningen
Naast de WK's Allround in Baselga en Sprint in Moskou voor Masters, waar ik namens MCLN als teamleider van alle Nederlandse deelnemers bij aanwezig zal zijn, ben ik ook tijdens het NK Masters in Groningen natuurlijk weer als coach beschikbaar.
 
Net als voorgaande jaren vindt tegelijk met het NK Masters Allround ook het NK Masters Afstanden plaats. Dit NK wordt op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2018 gehouden op ijsbaan Kardinge in Groningen.
 
Wil je door Schaatstraining advies & begeleiding gecoacht worden bij dit NK? Meld je dan van tevoren via e-mail of ter plekke in Groningen om je wensen over de coaching af te spreken.
 
Om zo effectief mogelijk te kunnen coachen, geef dan wat informatie over jezelf aan, zoals:
  • Je doelen per race en welk technisch focuspunt jou daarbij kan helpen.
  • En of je (bijv. ook op de korte afstand(en)) een rondenbord wilt zien of niet. 
Aan het coachen zijn geen kosten verbonden.
 
Online techniekanalyse
Geen gelegenheid voor een privétraining? Dan kunnen we ook een 'online techniekanalyse' organiseren waarbij je zelf een filmpje van je techniek toestuurt.
 
Je stuurt een filmpje van (een deel van) je training of je wedstrijd via het programma “WeTransfer” naar mij toe. Op basis daarvan maak ik een analyse en spreek die daarna telefonisch of via Skype met je door.
 
 
Interesse? Mail mij dan, zodat ik je hierover verder kan informeren.