1.  Hjemløs flytter permanent ind i Europaparlamentet.
  2. Abrahams Børn projekte og citat quiz er nu klar på engelsk
  3. Nyt fra Sekretariatet for Abrahams Børn.
 

 
Kære
  
Welkommen til infolisten. Du har deltaget i min citat quiz og sat flueben i, at du vil på min infoliste. Tak for det. Du får hermed det første infobrev.
Er der sket en fejl, kan du afmelde dig igen ved at trykke på Unsubscribe / Change Profile, så bliver du straks taget af listen igen.  Hvis du vil rette i dit navn, email m.v. så tryk her:  Change Profile. Men tak for deltagelsen både i quizzen og på infolisten.
  
Kærlig hilsen    Jens galschiøt
 
**********************************************************************************
 
 
Jens Galschiøts hjemløseskulptur  ”Mand på Bænk” bliver  tirsdag d. 8 april opstillet permanent i Europa-Parlamentet, hvor den skal minde parlamentarikerne om de udstødtes vilkår.
  
Hvis du er i nærheden, kan du måske komme til indvielsen. Kontakt EU parlamentarikeren Britta Thomsen for yderlige info.( +45)2071 6740 
 
Det er ikke første gang, at skulpturen er i Bruxelles. Den var, på foranledning af Britta Thomsen, en del af en større udstilling i parlamentet af Galschiøt hjemløse-skulpturer i forbindelse med EU´s fattigdoms år i 2010.
 
Skulpturen er en ud af 13 store bronze skulpturer af hjemløse, der har været på Europa turné for at sætte fokus på den sociale udstødelse af mennesker, der ikke kan finde sig til rette i vores rationelle samfund. En turné, der vakte stor opsigt, da de mange bronze skulpturer blev udstillet i det offentlige rum som en slags streetart , og de hjemløse selv viste rundt imellem skulpturerne.

Ideen til skulptur kampagnen blev til i et samarbejde med Galschiøt og den dansk NGO ”Projekt Udenfor”, der arbejder med hjemløse i København. Udstillingsprojektet blev bl.a.  til i samarbejde med de hjemløses egen organisationen (Sand) og i samarbejde med den internationale organisation Fiansa, der er en europæisk paraplyorganisation for socialarbejdere,  der arbejder med hjemløse  problemet.
  
Se fælles pressemeddelelse ælles pressemeddelelse fra Britta Thomsen, Jens Galschiøt og Projekt Udenfor .
 
Nyt fra ’Abrahams Børn’-sekretariatet.
 
Fundamentalism-projekt ’Abrahams Børn’ går fremad med hastige skridt. Lige nu lægger værkstedet sidste hånd på en meget flot skulpturmodel af det store projekt. Den skal fungere som en ”teaser” til den store udstilling på kunstcentret ’Silkeborg Bad’ i januar 2015.
 
Modellen består af hundredevis af kobberbøger og 8 skærme, der uophørligt  viser de ’lyse’ og ’mørke’ citater fra de monoteistiske religioners  bøger Toraen, Biblen og Koranen.  I alt producerer værkstedet 10 modeller,  som skal udstilles rundt omkring i Danmark.
 
Den første model skal allerede på mandag d. 7. april stå på Danmarks Radios (DR) provinsafdeling i Århus, hvor Galschiøt har en større udstilling i samarbejde med kunstforeningen.
 
Vi er færdige med engelsk oversættelserne af quizzen og konceptet med dekonceptet med de 600 citater fra Toraen, Biblen og Koranen som indgår i ’Abrahams Børn’-projektet . Så nu kan vi endelige få det sendt ud på vores udenlandske maillister. Hvis du kender nogen,  du mener, bør høre om projektet, må du meget gerne sende denne mail videre ud i verden og dermed hjælpe os med at sprede informationerne om kunst- og dialogprojektet.
 
Også kunstprojektets interaktive citatquiz er nu blevet oversat til engelsk, så nu kan de også deltage fra resten af verden i konkurrencen om at vinde en stor kobber-skulpturbog fra kunstinstallationen.
 
Der er nu omkring 300 deltagere i quizzen, og der er ved at være mange, der har gættet alle 10 rigtige eller har samlet enormt mange points. I toppen er nu Eva T. med imponerende 949 points, der sammen med Bjarne D. som har 24 x 10 rigtige må siges at være garvet indenfor de hellige skrifter. Godt gået.
 
HUSK at man kan opsamle points. Vi kan se, at der er mange, der opgiver efter første forsøg - men giv ikke op! Man samler nemlig points for hvert rigtige svar, også selv om det kun er 2 points, hvis bare man registrerer dem - så bar’ klø på.
 
Og så må man godt snyde lidt, hvis man ikke er helt så religionsstærk. Et trick kan være at bruge Google til at tjekke, hvor citatet kommer fra. Det er OK, for quizzen handler ikke om ’fair play’ men om at øge bevidstheden om, at der står næsten det samme i de tre religiøse bøger Toraen, Biblen og Koranen, og at de  alle er meget smukke og menneskekærlige, men at de også alle sammen indeholder meget mørke sider.
 
Vi skal til foretræde for kulturudvalget i folketinget på onsdag d. 9. april kl. 10 for at fremlægge ’Abrahams Børn’-projektet. Det bliver spændene at se, hvad de siger.
 
Der er som sædvanligt vildt gang i værkstedet med 1000 sideprojekter, men det må du høre mere om i næste nyhedsbrev.
 
Du er også velkommen til at kigge ind, hvis du skulle komme forbi. Der er fri entré og åbent for besøgende på Galleri Galschiøt i Odense.
 
1000 forårshilsner
 
Lasse Markus
Leder af Sekretariatet for ’Abrahams Børn’.
 
 
 

 Den første model, der skal fungere som "teaser" af projekte
 
 
Opbygningen af "N" til Fundamentalism skulpturen
 

 

Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;.-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)
 
 
Sociale medier:
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste