När musiken är ett med ens liv kan man aldrig lägga av. Så är det med Björns vänner. Det är inte längre en fråga om bandet Björns vänner fortfarande existerar. De kommer alltid finnas så länge medlemmarna lever. Vi är glada att dessa personer lever och satt sitt avtryck i musikhistorien som medlemmar i ett av Sveriges bästa band genom tiderna:
 
Idag är en dag att hylla:
 
Björns vänner:
Richard Schicke
Conny Fridh
Markus Slivka
Pelle Holmgren
David Fridlund
John Bjerkert
Tias Carlson 
 
Idag den 1 december släpps bandets första släpp på vinyl någonsin. Det är en samlingsvinyl med låtar från hela deras existens, framröstade av de som kan mest om bandet. Det är inte bandet själva och det är inte Adrian Recordings, det är, såklart, deras ovärdeliga fans. Skivan kom att heta: Lyssnar på en inre röst
 
Och i vår släpper de en helt ny skiva.
 
Artist: Björns vänner
Titel: Lyssnar på en inre röst - En vinylsamling 
Katalognummer: ar12” 251
Släppdatum: 1 december
 
Endast tillgänglig på vinyl.
Köp den där du handlar vinyler eller direkt från oss här: http://adrian.tictail.com/product/björns-vänner-lyssnar-på-en-inre-röst-en-vinylsamling-förhandsbeställning

:

A
1. När jag får ett eget liv
2. Print screen
3. Kvar på film
4. Vad ska jag med ett foto på dig?

B
1. Åkrar och himmel
2. Du vill inte nå fram till ditt mål
3. Staffanstorp
4. Svart på vitt
 

Vill man tjuvlyssna så kan man göra det här: https://soundcloud.com/adrianrec/sets/bjorns-vanner-vinylsamling/s-536pQ
Omslagsbild: https://www.dropbox.com/s/zqzz1er2gy1jaxs/AR251_BV-LPEIR_cover_RGB_2377x2377.jpg?dl=0
 
Press-bilder och lite förvirrad bakgrundshistoria finns här: http://adrianrecordings.com/artists/bjorns-vanner/

Innan vi går vidare med lite info om denna samlingsskiva så vill vi göra ett announcement!
 
Bandet Björns vänner släpper en helt ny skiva i vår. Releasefest-spelning blir den 6 april på Victoria teatern i Malmö. Boka in det! Biljetter släpps 14 december. Häng på låset. 

:

Björns vänner lade grunden till sin existens redan i mitten av 2000-talet med låtar som bl.a. ”Åkrar och himmel” och ”Vad ska jag med ett foto på dig?” där sångaren och låtskrivaren Richard Schicke då, som nu, brillierar i one-liners.
 
Bandet la aldrig av och 2014 släppte de, efter en viss tids frånvaro, det fantastiska albumet ”Ni har stulit våra drömmar” med bl.a. låten ”Print screen”. Sedan dess har de fortsatt att släppa fantastiska låtar gång på gång. I skrivande stund befinner de sig i studion för att spela in ett nytt album, som kommer släppas våren 2018. I väntan på det, släpps nu denna samlingsskiva på vinyl.

Poplåtar är ju som egna barn, så när nu Björns vänner, efter intensiva påtryckningar från allmänheten, gått med på att släppa ett urval låtar på vinyl, så har de tagit hjälp av sina fans att välja ut vilka låtar som fått vara med på denna vinylsamling. Iom att Björns vänner har de bästa fansen blev det också en perfekt samling låtar från hela deras karriär och till och med en helt outgiven klassiker. Tryckt på innerpåsen hittar vi också alla texter samt alla fans kommentarer om låtarnas betydelse. Skivan ges inte ut digitalt utan kan bara införskaffas på vinyl. 

Folkets röster: 
ett urval (samtliga kommentarere finns på innerkonvolutet av skivan)

"När jag får ett eget liv är den näst mest fantastiska låten. Den handlar ju liksom också om livet. “En dag så ska jag härifrån och jag vet redan hur det känns, jag ser det när jag blundar”. En av de starkaste textrader som skrivits. Den ultimata definitionen av bitterljuvt. Som livet så ofta är."

"Svart på vitt: För att vi alla bara vill vara 18, då inget spelar någon roll."

"Vad ska jag med ett foto på dig?: Den ultimata duschsjungarlåten. Bör sjungas utan hämningar."

"Staffanstorp måste vara med. Bara tanken på att den inte skulle vara med gör mig arg. Och eftersom det inte går att vara arg när man lyssnar på Björns vänner så då skulle skivan eventuellt ligga ospelad om den inte fanns med. Och om man ser på den köphets som finns i dagens samhälle så vore det ju onekligen bra om en faktiskt använder det den köpt. HELVETE nu brände jag nästa riset jag håller på att koka bara för att jag satt och skrev."
 

#spelaprintscreen

Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com


Marcus Norberg and the Disappointments
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Surf Philosophies
Dmitry Fyodorov
Jonas Lundqvist
Edda Magnason 
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
PoiZon_Sw3
Lately La La
Ulf Stureson
Emil Jensen
B     Hawk
Hey Elbow
Svart katt
Familjen
DÖDEN
MF/MB/
Laakso
YAST
VED
OLD
Cato
RA