VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva   Smile 

 

Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.

Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev nedan eller titta in på hemsidan www.dromcentrum.se. Den (hemsidan) är under omstrukturering – ska förnyas under hösten)

 

Här finner du några drömmar med tolkning, där du kan se hur man kan arbeta med drömmar för att släppa rädslor och läka sig inifrån.

 

Hej kära Drömmare Smile

Jag hälsar dig välkommen till DrömNyhetsbrevet.

Jag hoppas att det ska inspirera dig att se djupare på drömmarna och dess möjligheter.

Drömmen är ingen slump. Drömmens ursprung är ditt eget högre Jag och den ger exakt info om dig i din livssituation.

Meningen är att vi människor ska använda informationen, som kommer från ”högre ort”, till att skala av oss våra rädslor och begränsningar, spränga gränser och läka våra hinder, så att vi kan genomskåda vår ’sovande’ (omedvetna) tillvaro och öppna oss för en större verklighet. För att kunna ta emot Livet behöver vi erkänna både våra sår och vår länk till det Gudomliga.

Visst är det fantastiskt att vi alla har tillgång till denna källa till uppvaknande till oändligheten.

 

DRÖM: På tunn is

Jag går på en tunn is o tänker att jag nog bör göra ett hål i den.

Men jag vet att det finns massor med pirayor i vattnet under isen, och om jag öppnar ett hål så kommer de att komma upp och äta upp mig.

(Lars)

 

TOLKNING OCH REFKLEKTION:

Som terapeut eller drömarbetare skulle du se denna dröm som en Varningsdröm. Du skulle kanske tänka: ”Vilken tur att min klient kom med denna dröm, nu vet jag att vi bör ta det försiktigt och gå långsamt fram. Denna klient har gömt (frusit ned) många skrämmande känslor som han är rädd att blir uppäten eller översvämmad av. Öppnar vi för snabbt till det undermedvetna kan det bli för starkt för honom, och risk finns att han går in i psykos på grund av sin rädsla för det stora undanträngda materialet.”

 

Men drömmen, och drömmaren själv, tog en annan vändning:

DRÖMTERAPI

Lars valde att själv göra ett återinträde i drömmen.

Han bestämmer sig för att göra ett stort hål i isen.

”Då brister isen o jag faller ned i vattnet. Jag ser fiskarna. De är inte pirayor, som jag trodde. De är snälla glada fiskar. Vi tittar på varandra och skrattar och simmar omkring. Sen simmar jag vidare nedåt. Det är härligt. Allt är vackert och jag känner mig nöjd med mig själv. Det blev frid i sinnet. Som att tryggt vila i något stort och omfamnande."

Här kan vi tydligt se att  endast var den egna rädslan som skrämde. Drömmen åskådliggör hur drömmaren förstorar sin egen rädsla för det inre materialet. Som dock visar sig inte vara "farligt" alls.

 

DRÖM  Upp ur frusen sjö

Det var vinter och jag gick på isen på en frusen sjö. Det låg en död människa under isen. Den döde vaknade upp och tog sig upp ovanpå isen. Han sa till mig att han ville hem för att se sig i spegeln. Jag skjutsade honom i min bil och sa till honom att han såg riktigt bra ut för att ha legat död i vatten under isen. Där slutade drömmen.

(Kate)

 

TOLKNING

En sida i drömmarens psyke, kanske en talang eller förmåga, har frusits ned (hänvisats till undermedvetandet-död). Denna drömmare är nu så medveten att hon söker upp det gömda (går på isen och ser den döde), som då återfår liv och tar sig upp till ytan. Denna kraft (maskulin energi) vill hem (vill bli en medveten och välkommen egenskap i drömmarens psyke) och vill titta sig i spegeln (se, lära känna). Drömmaren tillåter, hjälper och stödjer nu denna återuppståndna energi (symboliskt genom att skjutsa hem och ge komplimang). En egenskap som nu får finnas och bli sedd och uppskattad.

 

Smile

Det är djupt läkande och tillfredsställande att se, tillåta och välkomna sina inre aspekter. De som tidigare varit gömda.

Dolt psykiskt material som var gömt i rädsla spricker som troll i solsken och blir till kärlek när det får komma upp till ytan och bli mottaget.

Det blir en ärlig, vacker och levande inre kommunikation. En självkännedom som skapar trygghet och tillit.  

Jag kan bara säga TACK till DrömKällan och till DrömKunskapen.

 

Smile

Luta dig tillbaka en stund och minns nattens dröm.

Vad vill Drömkällan meddela dig? Vad behöver du se och ta till dig? Vad vill du skapa om / förändra ?

Hur kan du använda din dröm kreativt och upplyftande ?

 

Aktiviteter: Vill du lära dig mer om drömmars möjligheter ?

Årets enda DRÖMKURS med Louise Minerva-Li blir 3-6 oktober: Drömtolkning, Drömarbete, Drömhealing. UKU och Lucid dreaming. Guidade inre resor för påfyllning och healing. Inga förkunskaper behövs, men stort intresse. För info mejla minerva-li@comhem.se

Info: Olika Drömböcker och Lena Westrins Drömsagor kan du köpa till lågpris på www.dromcentrum.se och på www.livsstrommen.se

                          

Sprid drömkunskapen genom att skicka brevet till en vän. Klicka här nedan:

Forward this email to a friend