Maart 2017

Na een groot deel van mijn leven bezig geweest te zijn om evenwicht te vinden in de emotioneel-spirituele balans, is het nu het fysiek-mentale niveau dat om aandacht vraagt. Mijn lichaam nodigt mij met subtiele signalen uit om ook op dit vlak de weg naar heling en eenheid in te slaan. Natuurlijk kan ik dit alles afdoen met "je bent geen 20 meer" en je zit in de overgang. Ik voel echter de behoefte om mijn naam, die staat voor rust, rein en regelmatig, meer eer aan te gaan doen en zuiniger op mezelf te zijn door daarin te kiezen voor de holistische benadering. Een uitdaging op zich voor iemand die enerzijds de masochistische karakterstructuur dominant ontwikkelde, in de Human design een energetische split heeft tussen het hoofd en de rest van het lijf én opgevoed is onder het motto "vallen, opstaan en weer doorgaan". En anderzijds tijdens een studie geneeskunde bekend was met de kandidatenziekte, die mede een rede was om met deze opleiding te stoppen. Er valt dus nog wel wat te ontdekken over lichaamsbewustzijn. Inmiddels krijg ik in dit leerproces steeds meer inzicht welke groeipotentie er is en welke winst er in deze voor mij te behalen valt. Als ik er in uitvergrootte vorm woorden aan mee zou mogen geven, dan is de eerste reflex zodra mijn fysieke gestel een signaal afgeeft, om in mijn hoofd te schieten. In de dualiteit kent het daar twee uitersten; van het compleet negeren en niet voelen tot het creëren van doemscenario's. De overeenkomst van beiden is, dat het zorgt voor interne onrust, weggaand bij waar het werkelijk over gaat en daarmee mijn zelfhelend vermogen ondermijnend. Genoeg reden om deze strategie om te turnen en mijn fysieke zijn met liefde in te sluiten in plaats van buiten te sluiten. Ik werk daar dagelijks aan door in stilte momenten of in opstellingen naar de "gekwetste" plekken toe te ademen en daar met ze in gesprek te gaan. Het is verrassend wat deze lichaamsdelen in de innerlijke reizen allemaal te vertellen hebben. Soms antwoorden zij met een kritische noot, maar ze kennen zeker ook humor. En als ik vraag wat er nodig is om te helen, dan is het " eisenpakket" in de meeste gevallen heel realistisch en ook goed invulbaar. Daarbij is een prettige bijkomstigheid dat in "Energieland" alles kan en praktisch uitvoerbaar is; van een energetische schoonmaak tot het vernieuwen van cellen aan toe. Tevreden met de resultaten tot nu toe, worden door deze veranderde verbinding met mijn menselijke zijn er in mij nieuwe dimensies ontsloten; een (kennismakings)proces dat zowel spannend, ingenieus als ook intrigerend is. Het voelt ook wel een beetje vreemd om pas na 50 jaar deze (fysieke) kanten van mezelf te leren kennen, terwijl mijn lichaam en geest in dit leven al zo lang samen oplopen. In dit geval ben ik echter blij dat ik kan zeggen, beter laat dan nooit!


HELENDE READING OF OPSTELLING
Wil je een fysiek vraagstuk eens op een energetische manier doorgronden? Een reading of een opstelling kan daarbij inzichtgevend en helend zijn. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je mij bereiken op 033-4451480 of een mail sturen naar info@coach-inn.nl.


20 MAART VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (LEVEL 1)
Op 20 maart start de 8-daagse training "Vraaggericht Energie Waarnemen" waarin je leert om energie te lezen bij jezelf en anderen in krachtige metaforen. Een techniek die het verschil maakt in je eigen persoonlijke ontwikkeling en bij de begeleiding van anderen.


28 MAART ONDERSTEUNENDE OPSTELLINGEN BIJ FYSIEKE EN PSYCHISCHE AANDOENINGEN
Ben je benieuwd naar de manieren waarop je opstellingen kan inzetten bij de healing van lichamelijke en geestelijke ongemakken? Op 28 maart kun je tijdens de specialisatieworkshop Ondersteunende opstellingen bij fysieke en psychische aandoeningen meer kennis opdoen over hierbij passende systemische en energetische werkvormen. Er is ook ruimte om eigen casuistiek in te brengen.


12 APRIL VORIGE LEVENS SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN
Oude celherinneringen kunnen belemmerend zijn om in het hier-en-nu vrijuit te leven. In de verdiepingsworkshop Vorige levens systemisch en energetisch bekeken op 12 april leert de deelnemer om deze blokkades op te sporen en met behulp van het systemisch en energetisch werk los te laten en te transformeren.


18 APRIL SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL 2)
Na de basisopleiding Coach-Inn-Systemen (Level 1), waarin je de basisvaardigheden van het begeleiden van opstelling hebt geleerd, is er de mogelijkheid om de 5-daagse verdiepingstraining Specialist-Inn-Opstellingen (Level 2) te volgen. Deze gaat van start op 18 april. In de training maak je je nog meer systemische werkvormen eigen, vergroot je jouw theoretische kennis en scherpt jouw systemische blik en vaardigheden verder aan.


28 JUNI SYSTEMISCHE WERKVORMEN IN DE 1-OP-1 PRAKTIJK
Op verzoek heb ik de 3-daagse training Systemische Werkvormen in de 1-op-1 praktijk weer een keer gepland met een start op 28 juni. In de training staan 1-op-1 opstellingen centraal. Dit gaat zowel om bordopstellingen, opstellingen met vloerankers als opstellingen in combinatie met visualisatietechnieken.


FILMTIP
Een bevriende collega tipte mij over de documentaire De Erfenis van regisseur Joris Postema. In deze film gaat de aan depressies lijdende Daan van der Elsken de confrontatie met zijn overleden vader aan (de bekende filmmaker en fotograaf Ed van der Elsken), die hij verantwoordelijkheid houdt voor zijn ziekte. In zijn zoektocht doet hij verrassende, systemische ontdekkingen, die zorgen voor veranderingen van zijn perspectieven en een creatie van een nieuwe werkelijkheid. Hiermee kan hij zichzelf en zijn vader opnieuw positie geven in zijn leven; een ontroerende film met een duidelijke boodschap.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Daar tref je ook de recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.