Dmitry Fyodorov is back from the dark depths of modern technology!

 

Release date: 1/2-10
 
Artist: Dmitry Fyodorov
Titel: Shapeless
Katalognr.: arweb 094
Label: Adrian Recordings
Distribution: Internet
Pressbilder: adrianrecordings.com/artist.asp?artist=13
adrianrecordings.com -> Artists -> Dmitry Fyodorov
File under: Dark, Minimal, Electronic, Frightening and Funky
Singlar: Coconut Office and Simcoe

Albumet släpps digitalt. Det var ingen som såg någon mening med att släppa det i fysisk form. Albumet finns i två versioner. En mixtape och en med alla låtar separerade.

Ladda ner mixtapen gratis HÄR! DMITRY FYODOROV - Shapeless: The mixtape

Dmitry Fyodorov har erövrat hela den digitala sfären. De två kvasi-ryssarna som strålat samman under namnet Dmitry Fyodorov släppte hela 2008 en låt varje månad och pumpade hela internet fullt med mongofierad noise-dans-techno. Det tog dem Europa runt och även USA fick en dos av maxade baskaggar då de blev inbjudna att spela på SXSW i Austin förra året.

Sen blev det tyst men nu är de tillbaka, känslan är den samma, otäck, krypande, mörkt och egensinnigt och kompromisslöst, men aggressiviteten är nertonad. Mellan 4/4 döljer sig denna gång atmosfäriska fieldrecordings, knastriga rytmer och rullande tunga basgångar. Deras debutalbum - Shapeless - släpps den 1 februari på Adrian Recordings, men redan sedan i höstas har första smakprovet ”Coconut Office” svept över världen och figurerat i otaliga mixtapes.

Nu spelar Dmitry Fyodorov på Debaser Medis i STHLM den 8 februari för att fira sitt albumsläpp. Det är Malmöklubben tricks/tricks/tricks som sätter dem på scen då de gästar Stockholm. tricks/tricks/tricks skapar danssväng på Babel i Malmö en gång i månaden och bakom namnet döljer sig de tre klubbrävarna och musikälskarna Dennis Lood (Rundgång, Psychic Malmö etc.), Micke Svedberg (Pink Flag, Swim Fast Club) och Magnus Bjerkert (Adrian Recordings). Till sin hjälp, för att få golvet att peaka har de denna kväll med sig den lika krispigt bounciga som Grammisnominerade Andreas Tilliander som dammar av sina technoplattor, bara för er. Dmitry Fyodorov värms upp av fransmannen Kevin Roux.

Kom redan 21:00 så får ni vara med på premiärvisningen av Dmitry Fyodorovs nya video till låten - Simcoe.
Det är SektorFilm som gjort en äcklig video som handlar om att äta mat och grejer man inte ska göra med mat när man äter den. ”Simcoe” är Dmitry Fyodorovs nya singel och den är en hyllning till den fantastiska drycken öl! Klart då att om ni kommer slänger vi till er lite öl samt en tygpåse.

Videon visas på Debaser Medis biograf.

Det är gratis att komma men OSA till magnus@adrianrecordings.com med ditt namn för att vara säker på att du får plats. Platserna är begränsade.

VAD: Premiärvisning av videon till Dmitry Fyodorovs Simcoe + TRICKS/TRICKS/TRICKS - Debaser Medis STHLM - Live: Dmitry Fyodorov + Kevin Roux. DJ: tricks/tricks/tricks crew feat. Andreas Tilliander.
NÄR: Fredag 8 januari, Videovisning kl 21:00. Klubben har öppet mellan: 19:00-03:00.
VAR: Debaser Medis – Stockholm.
ENTRÈ: Fri entré till kl 22:00 sedan 100 kr.
WWW: sektorfilm.se, dmitryfyodorov.com, debaser.se

Facebook event för Premiärvisning: Videon till Dimitry Fyodorov – Simcoe: facebook.com/event.php?eid=225253698558&ref=share
Facebook event för tricks/tricks/tricks på Debaser Medis feat Dmitry Fyodorov (Live): facebook.com/event.php?eid=380361855354&ref=share
 
Nästa livespelning med Dmitry Fyodorov är på Debaser Malmö den 27 feb.