Kunt u dit bericht niet goed lezen? Klik hier voor de online versie
VMBI Bericht, oktober 2015
 
                                        
 
Op 29 en 30 oktober in de Koningshof in Veldhoven:
 
het MIC2015!
 
 
Op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober 2015 vindt in de Koningshof in Veldhoven het 32e MIC plaats. We verwachten op dit congres 600 bezoekers die allemaal op de een of andere manier bij ICT in de zorg betrokken zijn.
  
Het thema van het MIC is Science & fICTion. Waar gaat de zorg en ICT in Nederland naartoe? We zien aan de ene kant veel decentralisatie in de zorg (versnippering) en aan de andere kant meer behoefte aan ketenzorg, geïntegreerde informatie en een veranderde rol voor de patiënt die geleidelijk meer in de regie komt. In het programma wordt ingegaan op verschillende aspecten van het thema.   
  
Erik Scherder Andre Kuipers
 
Op donderdag houdt prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU, de openingssessie. Deze heeft als titel 'Hoe werkt het brein?'. In de middag geeft dr. André Kuipers, astronaut, een plenaire lezing. Deze is getiteld 'Technologie & Innovatie'. 
 
Bart TimmersRon van den Bosch Richard Kamman 
 
De vrijdag begint met een plenaire sessie. Eerst geeft Bart Timmers, huisarts 2.0 en eHealth docent een lezing. Deze heeft als titel 'Waarom moet IT wel/niet worden ingezet in de huisartsenpraktijk?'. Hierna gaan Ron van den Bosch, voorzitter van de VIenG en hoofd IFM Strategie en Beleid van het UMCG en dr. Richard Kamman, manager IMT van het Amphia Ziekenhuis in op 'ICT apps in de zorg - dat kunen we samen toch beter??'.
 
 Chit MayorNicky Hekrste
 
In de middag houden mrs. Chit Mayor, associate partner IBM Watson Group en dr. Nicky Hekster, IBM Watson Ambassador de slotsessie. Deze is getiteld 'Dr. Watson, realistic factor or science fiction?'. 
 
Op de donderdag en de vrijdag vinden er ook parallelsessies plaats. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:      
 •  Hoe staat eHealth in Nederland ervoor? 
 •  De Nederlandse Kankerregistratie: registratie aan de bron van screening tot stervensfase en de rol van IHE profielen
 •  Medische informatie in beeld
 •  Uitwisseling van (medische) gegevens 
 •  Een nieuw EPD: omzetten businesscase naar concrete batenrealisatie
 •  Ontwikkeling zorginformatiebouwstenen in Nederland en Belgie
 •  Nationale kernset patiëntproblemen
 •  Implementatiegids informatieuitwisseling care en cure sectoren
 •  Gebruikersoordeel en ontwikkeling van EPD in de GGZ
 •  Zorgprogrammering in de GGZ
 •  Standaard mobiel
 •  Hoe bruikbaar en betrouwbaar zijn de vele medische websites en apps
 •  HIMSS Analytics present continuity of care

Een uitgebreid programma met ook het hele overzicht aan parallelsessies staat op www.mic2015.nl.  

Tijdens het MIC zal ook het gezamenlijke jaarcongres van IHE Nederland en HL7 Nederland plaatsvinden. Deelnemers van MIC, IHE en HL7 zijn bij alle sessies welkom.
  
Het MIC2015 staat bekend om de netwerkmogelijkheden tijdens alle pauzemomenten. Daarnaast is er op donderdagavond een diner voor alle congresdeelnemers met hierna een muzikale borrel. 
 
U bent van harte welkom op het MIC! Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding vindt u op de website van MIC2015. Voor VMBI-leden geldt natuurlijk een speciale prijs!
 
 
Volg het MIC2015 ook op Twitter en op Facebook.
   
 
 
Het MIC is een initiatief van de VMBI. Voor de samenstelling van het programma wordt er samengewerkt met verschillende partijen uit het veld van de zorg en ICT. 
 
info@vmbi.nl, www.vmbi.nl