Svälta räv är ett spel som går ut på att svälta ut sina motspelare genom att lägga beslag på deras kort. Spelet saknar skicklighetsmoment.
Låt oss presentera debutanten Alexandra Berger.
 
Artist: Alexandra Berger
EP: Svälta räv
Släppdag: 25 oktober
Skivbolag: Adrian Recordings 
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/0CxiFxaB0slOeBEqnXeqs3?si=MWfW0OiGR7Oks8iuXfA1Kg
iTunes: https://music.apple.com/se/album/sv%C3%A4lta-r%C3%A4v-ep/1479969514
Bandcamp: https://alexandraberger.bandcamp.com/album/sv-lta-r-v 
 
Video: http://ilovesweden.net/videos/sessions-acoustiques/alexandra-berger_1503.html
 
EP-omslag: https://www.dropbox.com/s/1my78mlt1oyyn3n/alexandra_berger-sv%C3%A4lta_r%C3%A4v.jpg?dl=0
 
Releasefest: 25 oktober 2019
 
Alexandra Berger släpper sin debut EP ”Svälta räv” 25 oktober på Adrian Recordings. Alexandra, uppväxt i Uppsala och Karlstad men nu boende i Stockholm, har i hela sitt liv skrivit låtar på engelska. Med dessa i resväskan bestämde hon med Christian Gabel från bob hund och 1900 att spela in i hans studio. Två dagar bokades. Problemet va att det gick trögt och de fick inget flyt i inspelningen, magin uppkom inte, men så i slutet av första dagen så spelade Alexandra upp den enda låt hon skrivit på svenska och då hände något.
 
"Det Christian gjorde var att skrapa fram ett sound som jag inte visste att jag hade genom att få mig att testa att skriva på svenska. Jag hade ju kommit till studion och trott att jag skrev på engelska och var ganska pretentiös, men när jag testade på svenska så kändes det plötsligt nytt och fräscht för mig också. När jag tänker efter så finns det nog flera i min närhet som genom åren försökt tala om för mig att jag inte är så pretentiös, men jag har inte varit mottaglig för den typen av kritik."
 
När Alexandra dök upp dag två hade hon skrivit fler låtar på svenska, resultatet blev denna debut EP. 
 
EP-namnet ”Svälta räv” är taget från kortspelet. Svälta räv är ett spel som går ut på att svälta ut sina motspelare genom att lägga beslag på deras kort. Spelet saknar skicklighetsmoment. 
 
Alexandra gör popsånger i det lilla formatet baserat på hennes röst och hennes pianospel, med bara lite försiktiga svepningar, fladder och luftiga ljud här och där adderat av Alexandra och Christian. Det är för privat, det är gränslöst och skevt och mentalsjukt. Det är som det skulle låta om Veronica Maggio blev inlagd på hispan. Det är knappt publika låtar, det är låtar som inte bryr sig om hur de beter sig i offentligheten, som inte kan bete sig, egentligen är det bara låtar som Alexandra skrev så att hennes bästis Pi skulle ha något att lyssna på.
 
"Jag märker själv att jag, för att känna mig trygg, ofta söker mig till musik som är skriven av personer som står mig nära. Det är ett ganska bra sätt att hålla kontakten.”
 
Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/kyvnj1k8555sq52/AABXvGWfle2yW8f1L1dIFUt9a?dl=0
Foto: Linnea Thurelius
 
1. Stjärna!
2. Släpp
3. Pi
4. Wow vilken kvinna
5. Din tjej
6. Vi ligger bara på skämt
 
"Debutanten Alexandra Berger skrapar ihop all bedrövelse som existerar och ger det till oss som om det vore en gåva."
Nöjesguiden
 
Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
ALICE BOMAN ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR ALEXANDRA BERGER