Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
April 2019 nr. 16
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Wordt u dit jaar 75?
Feestje!
 
Jeugdwerk: kijk ook eens wat wel kan
 
Voltooid leven:
het vervolg
 
Micha cursus
 
Abstract Art Ank
 
Bierviltjes voor
een goed gesprek
 
Samen ontbijten
op 1ste Paasdag
 
Alzheimer:
zolang ik er ben
 
Logeeradressen gevraagd
 
Boekje voor in
de Goede week
 
 
Pasen 21 april
 
Aanvang: 10:00 uur 
 
Thema: 'Een nieuw begin:
Hulp krijgen – een uitgestoken hand'
 
 
Voorganger:
ds. Jetty Scheurwater
 
 
Sterretjes
 
Daphe Bremer:
 
Glas van Angela
 
Aandacht helpt: gastgezin voor Amer
 
Aandacht helpt:
 
Logeeradressen gezocht
 
Vitamine G biedt een Micha cursus aan.
 
 
 
AGENDA
 
Goede vrijdag 19 april
 
Passieviering 19:30
 
Zaterdag 20 april
Paaswake en doopherdenking 21:30
 
Zondag 21 april
Eerste Paasdag
 
 
Kerkdienstviering 10:00
 
Maandag  22 april
-
 
Dinsdag 23 april
Open kerk met koffie en kunst expositie
 
Ontspanningsmiddag voor senioren
 
Kerkenraad Bethlehemkerk
 
Woensdag 24 april
-
 
Donderdag 25 april
Open kerk met koffie en kunst expositie
 
Vrijdag 26 april
-
 
Save the date
17 t/m 20 mei
 
 
 

Pasen 21 april

Johannes 20: 1-18

Maria komt bij het graf
 
Na de sabbat, op zondagochtend, ging Maria uit Magdala naar het graf. Het was heel vroeg in de ochtend, het was nog donker. Toen ze bij het graf kwam, zag ze dat de steen voor het graf weggehaald was. Maria rende weg, naar Simon Petrus en de leerling van wie Jezus veel hield. Ze zei tegen hen: ‘De Heer is weggehaald uit het graf! En ik weet niet waar hij naartoe gebracht is.’...
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
4de editie
 
 
Kerkbrink PgH Thema "Weg van Pasen"
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Wordt u dit jaar 75? Feestje!
 
 
  
Het pastorale team van de Bethlehemkerk nodigt met veel plezier alle leden uit die in 2019 hun 75-ste verjaardag vieren. Een gezellige bijeenkomst en een mooie gelegenheid om te ontdekken welke bekende en onbekende gemeenteleden net als u deze bijzondere leeftijd bereiken.
Daarom nodigen wij u van harte uit om op dinsdag 7 mei a.s. om 17.30 uur naar de kerk te komen. Na een klein en leuk programma bieden wij u een broodmaaltijd aan.
 
 
Jeugdwerk: kijk ook eens wat wel kan
 
Het jeugdwerk in gemeenten verschilt enorm, blijkt uit onderzoek van JOP, Jong Protestant. Hoe organiseer je het jeugdwerk als er een handjevol kinderen en tieners in je gemeente is?
 
Het is die vraag die het meest prangend naar voren komt uit de onderzoeksresultaten, zegt JOP-specialist Corina Nagel. Zij analyseerde de afgelopen maanden 537 ingevulde vragenlijsten. “De groep gemeenten met weinig actieve kinderen en jongeren blijkt groter dan gedacht. In de 35 procent gemeenten met de minste jeugd zijn er gemiddeld acht kinderen en jongeren die activiteiten bezoeken.” Dat heeft gevolgen voor het jeugdwerk.
 
Organiseer jeugdwerk bijvoorbeeld niet op leeftijd maar op interesse.
 
 
 
Voltooid leven: het vevolg
  
 
Op woensdag 6 februari jl. waren er maar liefst 40 belangstellenden voor de avond over ‘Voltooid leven?’.
Het thema roept veel op en daarom volgen er twee gespreksmiddagen.
Maandag 13 mei en 3 juni praten we door.
  • 13 mei: Mag het ook nog gaan zoals het gaat? Ira Bos houdt een korte inleiding, waarna we met elkaar in gesprek gaan
  • 3 juni: Hoe speelt het christelijk geloof een rol bij ons nadenken over hoe je wilt sterven?
Lees meer....
 
 
Micha cursus
 
“Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God” (Micha 6:8)
 
De oproep van de profeet Micha is duidelijk, toch is gerechtigheid voor veel mensen een vaag thema. In de Micha cursus denken we na over actuele thema’s en gaan daarmee aan de slag. Aan bod komen bijvoorbeeld thema’s als ‘genieten van genoeg’, ‘voeding en kleding’, ‘schepping’, ‘omgaan met geld’ en ‘zorg voor elkaar’.
 
Durf je het aan om te kijken naar grote gevolgen van jouw kleine daden, meld je dan aan bij Maurice de Jong.(maurice@diependaalsekerk.nl 
 
  
 
Abstract Art Expositie: Ank Sterenberg
 
 
 
 
 
 
 
In de Bethlehemkerk zijn werken te zien van Ank Sterenberg. Dit vertelt de kunstenares zelf hier over: "Na door de jaren heen geëxperimenteerd te hebben met verschillende schildervormen ben ik bij de abstracte vorm uitgekomen, die vorm geeft mij de meeste voldoening.
Het spelen met acrylverf in allerlei felle kleuren en het niet van te voren weten wat er zal ontstaan, geeft mij een gevoel van vrijheid en van lichtheid.
Meestal gebruik ik de kwast, maar ook in combinatie met het paletmes.
Ondanks de abstracte vorm, zien mensen toch soms een voorstelling."
 
 
Bierviltjes voor een goed gesprek
 
‘Wat roept het woord ‘stilte’ bij je op?’ Of: ‘Ben je wel eens jaloers?’ De bierviltjes van studentenpastor Martin Jans uit Zwolle leveren veel gespreksstof op. “Mensen slaan erop aan.”.
 
Als studentenpastor is ds. Martin Jans steeds weer op zoek naar creatieve manieren om gesprekken over levensvragen en spiritualiteit te stimuleren.
 
Op een middag in de trein ontstond een nieuw idee: om de afbeelding van het vragenrad af te laten drukken op een set bierviltjes. “Ik wilde al langer iets met bierviltjes doen, ze bijvoorbeeld gebruiken als visitekaartjes. Toen ontdekte ik dat als je er een deukje in maakt, een bierviltje makkelijk kan draaien. Zo kwam ik op het idee om ze te laten bedrukken met de woorden van het vragenrad en ze te gebruiken als gespreksstarter.”
 
 
 
Samen ontbijten op 1e Paasdag
 
 
Op 1e Paasdag, zondag 21 april, is het inmiddels een mooie traditie om voorafgaand aan de dienst met elkaar te ontbijten.
 
De diaconie nodigt U van harte uit om hieraan deel te nemen. 
 
De inloop is vanaf 08.30 uur en we beginnen om 08.45 met het ontbijt.
 
U kunt zich opgeven bij Wilma van Halsema en Hanneke Dral of via 
 
Alzheimer: zolang ik er ben
 
Hoe doe je dat, leven met dementie?” Erik Zwiers volgde zes mensen met dementie in hun dagelijks leven en schreef hier het boek “Zolang ik er ben” over. Hoe geef je vorm aan een veranderend leven en welke maatschappelijke tegenwerking wordt daarbij ervaren.
 
Het Alzheimer Café Hilversum is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, wat door een deskundige inleider wordt verzorgd. 
Datum: 8 mei 
Tijd : 9.30–21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).
Plaats : wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a
 
 
 
Logeeradressen gevraagd
 
 
Van vrijdag namiddag 17 mei tot maandagmorgen 20 mei komt er een groep van 16 personen uit onze partnergemeente te Spremberg naar Hilversum.
Voor een aantal gasten hebben we nog geen logeeradres. Deze uitwisseling doen we al vanaf 1996. Hebt u nog nooit meegedaan dan is er nu weer een mogelijkheid. Goed Duits spreken is geen vereiste. Een beetje de taal spreken is wel fijn.
 
Voor informatie en opgave kunt u terecht bij Marjan Sluiter telefoon 035-7723107 en Bea Kooi 035-6235721.
 
Boekje Goede week
 
Ook dit jaar is er weer een mooie programma boekje gemaakt dat de versper vieringen in de Bethlehemkerk van maandag 15 april, dinsdag 16 april, woensdag 17 april, Witte donderdag 18 april, Goede Vrijdag 19 april en de Paaswake op zaterdagavond 20 april bevat.
 
Een fraai gebonden exemplaar ligt ieder avond voor de vesper viering voor u klaar. Maar voor iedereen die nu alvast een  indruk van de vieringen wil krijgen, is als bijlage bij deze nieuwsbrief ook het boekje digitaal bijgesloten.
 
Vanaf zondag is deze ook vanaf de website te downloaden.
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl