1.       Ny multisproget religionsquiz, i den nye IS-tid (Islamisk Stat)
2.       Vi søger en kunsthistoriker-praktikant
3.       Video om ’Abrahams Børn’-projektet
4.       Hent meditativ citat-pauseskærm helt gratis
 
  
 
 DK fundamentalism quiz

 
Kære
Galschiøts nye kunstinstallation ’Fundamentalism’, om religiøs ekstremisme er blevet uhyggelig aktuelt i lyset af "Islamisk Stats" (IS) hærgen i Irak og den kendsgerning at mange unge fra vesten er taget ned for at deltage i rædselsregimet.
  
En af bevæggrundene for at de unge er taget af sted, er bl.a. at de konstant føler sig mødt af fordomme og misforståelser og på den måde bliver ekskluderet fra vores samfund. Det er netop her at et kunst- og dialogprojekt som "Abrahams Børn" - (se tidligere introduktionsmail) - kan være med til at kickstarte en inkluderingsproces som kan modvirke parallelsamfund og ekstremisme.
 
Som en del af kunstprojektet har vi lanceret en ny, multisproget og forbedret religions-citat-quiz der sætter vores alle sammens fordomme på en prøve. Quizzen er en sjov måde at få en bedre forståelse af os selv og 'dem' og opdage at Toraen, Biblen og Koranen indeholder mange af de samme både mørke og lyse sider. Quizzen er i øvrigt et rigtigt godt undervisningsværktøj for skoler, højskoler og andre uddannelses-institutioner. Prøv quizzen her.
  
Vi har som altid en masse i gære her på værkstedet hvor der som altid syder af kreativ energi, skøre projekter og en del kaos. God læselyst.

Kærlig Hilsen
Lasse Markus – udenrigsminister in spe og leder af sekretariatet for Abrahams Børn
  
 
Religions-fordoms-quizzen.
  • Du skal gætte om 5 tilfældigt udvalgte citater kommer fra Koranen, Biblen eller Toraen og du kan samle points og vinde en skulpturbog.
  • Test dine fordomme. Udover at svære sjov og læringsrig, sætter quizzen vores fordomme på en prøve. Hvilke religioner taler fx om at ’ulydige kvinder skal lades alene i sengen’ og at handikappede ikke har adgang til himlen. 
  • Lod for 5 eller 10 rigtige. Det er faktisk ret svært at svare rigtigt. Du kan få et lod ved at gætte 5 rigtige. De vildt kloge kan prøve ekspertudgaven og svare 10 rigtigt og øge chancen for at vinde! På pointtavlen kan du konkurrere imod andre deltagere i den igangværende konkurrence og se hvem der har fået flest points i al den tid quizzen har kørt.
  • Internationalisering af projektet og quizzen. Vi knokler i døgndrift på Fundamentalism-projektet og kan nu præsentere projektet og quizzen på dansk, engelsk, polsk, tysk og fransk. Er du ekspert i et sprog, så meld dig gerne under fanerne som oversætter!
  •  Uddannelsesbrug. Lærere og præster har allerede brugt quizzen i skole og i konfirmations-undervisningen. 
  •  Præmien. Det skal jo ikke kun handle om at udvide sin religiøse horisont. Derfor har vi sat en skulptur-bog fra skulpturinstallationen ”Fundamentalism” til en værdi af 6.000kr på højkant. Der trækkes lod mellem deltagerne i januar.
Hvad blev der af den gamle quiz? Den kvikke og grundige læser af vores nyhedsbreve husker nok at vi før har lanceret en quiz med 10 spørgsmål. Men efter mange overvejelser har vi erkendt at det simpelthen er for svært at få 10 rigtige og at quizzen er meget sjovere med 5 spørgsmål.
  
Så gå ind på quizzen, gæt løs, saml points og vind

 
 
Museumskyndig/kunsthistoriker søges
 
Vi har tænkt på at det kunne være fedt at blive lidt mindre fattige, så vi kan lave flere fede kunstevents uden at Jens Galschiøt går helt fallit. Derfor skal vi gerne gøre hans værker endnu mere kendte, bl.a. ved at flyttede dem ind på de bonede gulve, så de rige kunstsamlere vil købe flere af hans værker.

Vi søger derfor en person der kan hjælpe os med at promovere Galschiøt og tage kontakt til de ’helt rigtige’ kunstmuseer både i DK og i udlandet, så vi kan få stablet nogle gode udstillinger på benene. Det kræver viden om kunst-verdenen, dens jargon og hvad der er hot og hvad der er not. Kender du sådan en person eller er du det selv, så giv endelig lyd.

Vi har selvfølgelig et lille problem med at vi endnu ikke er særligt rige og derfor ikke har råd til at ansætte sådan en klog person. Men værkstedet er en fed arbejdsplads og vi har mulighed for at lave forskellige ordninger såsom arbejdspraktik (fra jobcentret), løntilskud, frivilligt arbejde eller lignende :-)
 
****
 
 
Video om Abrahams Børn-projektet
 
Hvorfor læse når du kan læne dig tilbage og få det hele serveret på video. Vi har lavet og tekstet en video omkring religiøs fundamentalisme og visionen for projektet. Den er rigtig interessant, så tjek den ud på dansk eller med engelske tekster (hvis den ikke virker så åbn i en anden browser). 
 
****
 
Gratis citat-pauseskærm
 
Du kan kvit og frit hente vores pauseskærm som skifter mellem citaterne når computeren er på stand-by. Den er let at installere (åben som administrator) og let at afinstallere. Det stille, konstante flow af citater giver en slags meditative, eftertænksom oplevelse. De hhv. forfærdelige og meget smukke citater er ofte overraskende og giver beskueren nye tanker om religionerne.
  
*****
  
Besøgstæller
  
Vi har opstillet en højelektronisk besøgstæller for 14 dage siden. Den viser at der i denne periode har været 700 besøgende gæster. Vi er rigtig glade for de besøgene og det er jo b.la. dem der financierer alle projekterne ved at købe skulpturer og smykker i vores galleri-butik og så er det faktisk rigtigt hyggeligt at få besøg.
 
****
 
Lyberth og kinesiske strubesangere
  
I sidste måned havde vi en vellykket koncert med Rasmus Lyberth og et mongolsk strubesanger-band. Det var en kæmpesucces. Der var total udsolgt og vi har fået mange positive tilbagemeldinger. Den slags events skal vi nok lave nogle flere af.
 
****
  
Info om 'fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
Galschiøts hjemmeside: Galleri Galschiøt
 
 Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058, Banevænget 22, DK-5270 Odense 
 
 
 fundamentalism image
 
 
 
  
 
 
 fundamentalisme skrifsøjle
  

 

Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;.-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste