Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
Juli 2020 nr. 40
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Unieke viering:
blijvend onrustig
 
Een teken van God
 
Op de bank bij:
Arturo en Wilma
 
IJsproevement: Omfietsijs
 
Groene kerk
in de zomer
 
De TOP2000 in 2020 in Hilversum
 
Leger des Heils
zoekt collectanten.
 
Kijktip: The Two Popes
 
 
 
Zondag 2 augustus
 
Aanvang: 10:00 uur
Gezamenlijke
zomerviering van
Diependaalsekerk & Bethlehemkerk
 
Thema: 
‘Een teken van God'
 
 
 
Voorganger:
 ds. Nick H. de Graaf
 
 
 
Sterretjes
 
---------------------------
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
Toelichting op de collecten:
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
 
AGENDA
 
In principe zijn alle bijeenkomsten geannuleerd en volgt de Bethlehemkerk de richtlijnen van het RIVM en de overheid.
 
Vrijdag 31 juli
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 1 augustus
Kaarsjes branden in Regenboog en Morgenster
 
Zondag 2 augustus
[online]
ds. Nick de Graaf i.s.m. Diependaalse kerk
 
 
 
Maandag 3 augustus
 
Dinsdag 4 augustus
 
Woensdag 5 augustus
Donderdag 6 augustus
 
Vrijdag 7 augustus
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 8 augustus
Kaarsjes branden in Regenboog en Morgenster
 
Zondag 9 augustus
ds. Aster Abrahamsen i.s.m. Diependaalse Kerk.
 
 
Samen online koffiedrinken (SOK)
 
Save the dates
dé Bethlehemkerk Bazaar op zaterdag 5 september.
 
zaterdag 12 september met fietspuzzeltocht & gezellige BBQ
zondag 13 september viering o.l.v. 20+groep
 
Woensdag 28 oktober Kees van der Zwaard voorstelling over Bonhoeffer
in de Bethlehemkerk.
 
 

Zondag 2 augustus

Ezegiël 9
 
Toen hoorde ik hem luid roepen: 'Kom te voorschijn, jullie die de stad gaan straffen, en neem je vernietigingswapens mee.' En ik zag hoe zes mannen uit de richting van de noordelijke bovenpoort kwamen, alle zes met een dodelijk wapen in hun hand.
Er was ook nog een man bij hen in linnen kleren, die een schrijverskoker aan zijn gordel droeg.
[...]
De in linnen geklede man met de schrijverskoker aan zijn gordel kwam terug en bracht verslag uit: 'Ik heb gedaan wat u mij hebt bevolen.'
 
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 3 nr.3
 
 
"Anders verbonden"
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Nu veel mensen thuiszitten en veel kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
Ook al is de kerkdeur deze zondag weer gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.
 
De meest recente nieuwsberichten vind je op www.bethlehemkerk.nl.
Vanaf deze week is de Nieuwsbrief tijdelijk korter ivm zomerperiode.
 
Unieke viering: blijvend onrustig
Midden in de zomer was er een bijzondere en unieke gezamenlijke online viering voor de vier wijkgemeenten Diependaalse Kerk, Morgenster en Regenboogkerk met en vanuit de Bethlehemkerk op zondag 26 juli.
 
De leesroosterserie Radicale woorden van Jezus roept veel op. Daarom was er in reprise: radicale woorden en schurende teksten; wat is er gezegd en wat valt er (nog) te zeggen; verlegenheid, ontsteltenis, onbehagen, apathie, weerstand en afwending… Is er een begaanbare weg achter Jezus aan? Zeker is dat er niet alleen troost wordt gegeven, maar ook onrust wordt gezaaid. Want is al die felheid van Jezus terug te voeren op een hoge verwachting, bij de Vader en bij Hem, dat wij ‘volmaakt zijn’?
 
Klik hier voor het overzicht met alle preken van de afgelopen acht zondagen, inclusief de preek van zondag 26 juli.

Een teken van God

Zondag 2 augustus drinken we weer samen online koffie met de vrienden uit de Diependaalse Kerk.
 
Het thema van komende zondag is: "Een teken van God"
 
Ds Nick de Graaf schrijft hierover:
In de dienst ging het over de tekens van God. Die man in Ezechiël die een kruisje zet op de voorhoofden is daar een voorbeeld van, net als de regenboog en de doop. Mogelijk ziet u nog wel veel meer andere tekens van God. Kunt u er misschien een paar noemen uit uw eigen leven? En hoe helpen deze tekens van God u om met God te leven?
 
 

Op de bank bij Arturo en Wilma

Bij de renovatie van de Bethlehemkerk in 2016 zijn de banken vervangen door stoelen. Een deel van de Bethlehemkerkbanken is terug te vinden in het meubilair op het liturgisch centrum en in de keuken van de kerk. De tafelbladen van de tafels in de kerkzaal en in het Stilte Centrum zijn van het hout van de kerkbanken gemaakt.
 
Zo is vormgegeven aan duurzame kerk zijn, een Groene Kerk. De Bethlehemkerkbanken waren ook als bank te koop voor thuis. De komende periode gaat de redactie op naar de Bethlehemkerkbank.
 
Afgelopen week waren we tegast bij Arturo Perin en Wilma Hilberts.
 

IJsproevement: Omfietsijs

Op zondag 26 juli zijn we met zes deelnemers langs zes ijssalons in het Gooi gefietst.
 
We verzamelenden om half twee bij de blauwe bankjes van de Bethlehemkerk. Dat was een prima plek zo in het zonnetje. Rond kwart voor twee vertrokken we op de fiets naar de Gijsbrecht. Dat was onze eerste halte bij Buon Gusto. Ieder bestelde het eerste bolletje ijs. De keus moest even gemaakt worden: doe je bij iedere ijssalon een zelfde smaak (bijvoorbeeld Stracciatella) of kies ik telkens een andere smaak?
 
Op het terras direct voor de deur werden de eerste scores genoteerd. De deelnemers letten daarbij op 4 kenmerken: ambiance van de ijssalon en presentatie, consistentie van het ijs, smaak van het ijs en een overall eind cijfer. De indrukken werden op het terras met elkaar gedeeld.
 
Klik hier voor het hele verslag.
 
 

Groene kerk in de zomer

We merken het allemaal, droge perioden wisselen zich af met enorme hoosbuien. En ja, dat heeft wat met het veranderende klimaat te maken. Wat doen kerken als er een hittegolf is? Sommige kerken gaan extra uren open. Vooral in steden met monumentale oude kerken kan de kerk dan een koel toevluchtsoord zijn, juist ook nu in coronatijd.
 
De Bethlehemkerk in Hiversum is sinds 2018 een Groene kerk. Klik hier voor het verslag van januari 2019. Dit najaar, op woensdag 11 november 2020, organiseert de Bethelhemkerk samen met HilverZon een avond over het klimaat. Een van de sprekers is dan Marian Minnesma, directeur van Urgenda.
 
 
 
 
Dé TOP2000 in 2020 in Hilversum
Wie helpt mee een mooie Top 2000-viering te organiseren? Een jaarlijkse Top 2000-viering wordt door iedereen als positief gezien.
 
In de AK van 22 juni is afgesproken dat ds. Aster Abrahamsen, Rianne ten Voorde en Paul-Dirk van Buuren gezamenlijk het eigenaarschap hebben voor de Top 2000-viering in 2020.
 
We staan nog helemaal aan het begin van de organisatie en hebben er heel veel zin in. We zien een groot muzikaal feest voor ons, waar veel plezier en inspiratie van uit mag gaan. De viering zal plaatsvinden op vrijdagavond 18 december in de Bethlehemkerk (gezien de verwachtingen rondom corona waarschijnlijk ook via live-stream te volgen). Niet op zondag dus. Dat is anders dan vorige jaren. Zondag 27 december valt direct na de kerstdagen en is geen geschikte datum aldus velen. Een viering als deze op de vrijdagavond biedt ook andere mogelijkheden dan een viering op zondagochtend, wat we graag willen verkennen en benutten.
 
 
 
Leger des Heils zoekt collectanten
Majoor Bosshardt zette zich met ziel en zaligheid in voor haar medemens. Onbaatzuchtig en liefdevol tot op het bot. Haar jarenlange strijd voor de kwetsbaren in onze samenleving inspireert het Leger des Heils nog steeds om het goede te doen en actief hulp te bieden aan de medemens. Daarvoor hebben we jouw hulp hard nodig. Help mee, word collectant van het Leger des Heils.
 
Heb jij eind november 2 uur van je tijd over voor kwetsbare mensen in jouw buurt? Collecteer dan mee! We zijn altijd op zoek naar enthousiaste collectanten die willen meebouwen aan een socialer Nederland. De Leger des Heils collecteweek 2020 is van 23 november tot en met 28 november.
 
 
 
Kijktip: The Two Popes
Wat een prachtige, ontroerende en ook grappige film is 'The Two Popes', over de laatste en voorlaatste paus: Franciscus en Benedictus XVI.
 
Met 'prachtig' doel ik op de fraaie wijze waarop regisseur Fernando Meirelles de film vormgeeft: met veel vaart en tegelijk vertraging waar het nodig is, met subtiele close-ups en in fraaie kleuren. Maar hij laat vooral Anthony Hopkins (als Benedictus) en Jonathan Pryce (als Franciscus) schitteren: wat een ras-acteurs zijn dat toch!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl