Nieuwsbrief Schaatscircuit.nl  -  5 november 2017 

   
Beste leden,
 
Als aanvulling op de website Schaatscircuit.nl houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Schaatscircuit.nl, nieuws vanuit MCLN (Vereniging Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland) en wedstrijden op snel ijs.
 
Wij wensen je veel schaats- en wedstrijdplezier!
 
Organisatie Schaatscircuit.nl
Marja, Tjeerd, Leen en Monique

 
In deze nieuwsbrief:
 
 
DUTCH MASTERS CUP
Op zaterdag 18 november vindt de eerste wedstrijd van de Dutch Masters Cup (DMC) van dit seizoen plaats in Thialf, Heerenveen. Deze wedstrijd staat al open voor inschrijving. Heb je je als Master (of senior B) nog niet aangemeld? Doe dat dan gelijk nu.
 
Voor de andere twee wedstrijden, op zondag 10 december in Leeuwarden en zaterdag 6 januari in Enschede, gaat de inschrijving exact vier weken van tevoren open.
 
De DMC is een competitie over drie wedstrijden op de zaterdag- of zondagavond op een drietal top-ijsbanen in Nederland:
1.     DMC I: 18 november Thialf in Heerenveen
2.     DMC II: 10 december 11stedenhal in Leeuwarden en
3.     DMC III: 6 januari IJsbaan Twente in Enschede.
 
De competitie is alleen toegankelijk voor masters (en senioren B) die lid zijn van MCLN. Daarnaast kunnen dit seizoen ook buitenlandse Masters deelnemen aan de DMC en is de wedstrijd aangemeld bij de IMSSC. Daardoor worden eventueel gereden Wereldrecords ook erkend.
Per wedstrijd mag je aan twee afstanden deelnemen, een 500m plus een 1000m, 1500m, 3km of 5km. Je mag aan één wedstrijd van Dutch Masters Cup deelnemen of aan alle wedstrijden.
 
 
Onder Masters / Dutch Masters Cup (DMC) op onze website vind je alle informatie over de Dutch Masters Cup.
 
Prijzen
Met de competitie zijn prijzen te verdienen voor de top 3 dames en top 3 heren.
De plaats in het klassement per wedstrijd wordt bepaald aan de hand van een percentage uitgedrukt ten opzichte van het wereldrecord (van het afgelopen seizoen) in jouw leeftijdscategorie op de door jouw gereden afstand. Als bonus ontvang je voor het verbeteren van een wereldrecord maar liefst 75 bonuspunten.
 
Daarnaast verdient de dame of heer die het meeste aantal punten behaalt, ook nog eens een nieuw MAPLEZ onderstel, gesponsord door Maplez.
 
EXTRA AFSTANDSMOGELIJKHEDEN VOOR JUNIOREN MOGELIJK
Half december staat voor junioren B en A het NK Sprint en Lange afstanden op het programma. Om zich daarvoor rechtstreeks of indirect via de interregionale selectiewedstrijd te kunnen plaatsen moeten zij zo hoog mogelijk op de Vantage ranglijst voorkomen. Selectieafstanden zijn 500m, 1000m en 3km. Deze tijden moeten vóór 27 november in Nederland gereden zijn.
 
Daarvoor stellen wij junioren B en A in de gelegenheid om ook deze afstanden tijdens onze wedstrijden te kunnen rijden.
 
Tijdens de volgende wedstrijden is er ruimte voor extra afstandsmogelijkheden voor junioren B en A.
Zie ook de Regiokalender en de Selectienormen voor KNSB Regio Zuid-West en het Plaatsingsschema’s en selectieprocedures Nationale langebaan- en kortebaanwedstrijden voor junioren seizoen 2017-2018 van de KNSB. Hierin staat exact beschreven hoe junioren B en A zich kunnen plaatsen voor het NK Sprint en Lange afstanden en de interregionale selectiewedstrijd daarvoor.
 
AANMELDEN VOOR WK'S MASTERS KAN NOG TOT 1 DECEMBER
Het aanmelden voor de Masters’ Allround Games 2018 in Baselga di Piné (ITA) en de Masters’ Sprint Games 2018 in Moskou (RUS) kan nog tot 1 december 2017. Omdat voor beide Masters’ Games (de officieuze wereldkampioenschappen Allround en Sprint voor Masters) geen quotum voor Nederlandse deelnemers geldt, is voor dit seizoen de inschrijfdatum verruimd tot 1 december 2017.
 
De Masters’ Allround Games (het officieuze Wereldkampioenschap Allround voor Masters) vinden plaats van vrijdag 19 januari t/m zondag 21 januari 2018.
 
De Masters’ Sprint Games (het officieuze Wereldkampioenschap Sprint voor Masters) vinden plaats op zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018 in het Krylatskoye stadion in het Russische Moskou. Het inschrijfgeld is 10 euro per WK.
 
De datum voor het voldoen aan de tijdslimieten die voor jouw categorie gelden (Europese tijden) blijft hetzelfde, dus vóór 1 januari 2018. Zie ook de pagina WK’s Masters op onze website.
 
Meld je via onderstaande links aan voor:
Wanneer je hebt ingeschreven en voldaan aan de tijdslimieten, word je na 1 januari 2018 per email uitgenodigd om de inschrijving te bevestigen en de complete wedstrijdbijdrage te voldoen. Voor de Masters’ Allround Games 2018 in Baselga di Piné (ITA) is dat 125 euro. De wedstrijdbijdrage voor Masters’ Sprint Games 2018 in Moskou (RUS) is 100 euro.
 
De WK’s Masters staan open voor senioren B (internationaal AG30 en AG35) en Masters. Voor deelname als Nederlander is een lidmaatschap van MCLN/Schaatscircuit.nl een vereiste.
 
ADVERTEERDERS
 
Mede dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze website en/of onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl.
 
 
   
 
 
SCHAATSCIRCUIT.NL is een initiatief van
Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN), 
een bij de KNSB aangesloten vereniging.