Internationell urpremiär på Angereds Teater
 
Pressmeddelande från Angereds Teater 131004
 
Etiopiska Circus Debre Berhan och Angereds Teater presenterar stolt nycirkusföreställningen Cargo – den största produktionen på teatern någonsin. Utan många ord men med 15 artister på scen och mycket rörelse, musik, dans och akrobatik får ni följa med på en resa som söker efter vår gemensamma längtan efter kärlek, värme och frihet. Cargo är också en kommentar till flykt och trafficing, något som just idag med den fruktansvärda båtolyckan i Italien är obehagligt aktuellt.
Cargo är en familjeföreställning där livemusik och dansnummer blandas med avancerad akrobatik, extrema balansakter och knivjonglering. Föreställningen är resultatet av ett flerårigt samarbete mellan Circus Debre Berhan och Angereds Teater och har repeterats både i Etiopien och Sverige. 
Circus Debre Berhan har funnits sedan 1999. Vid sidan av sin professionella cirkusverksamhet arbetar de också socialt och bedriver cirkusutbildning för barn och ungdomar i utsatta områden. De är också den första cirkusgruppen i Etiopien som arbetar med människor med funktionsnedsättningar. Två av dem deltar i Cargo - Habtamnesh som är dövstum och Tameru som har nedsatt funktion i benen. Tameru föddes med klumpfot och växte upp hos sin morfar efter att föräldrarna övergivit honom. Som 15-åring bestämde han sig för att ta sig till
huvudstaden Addis Abeba. Han snörade bitar från bildäck på benen och ålade sig fram som en orm. 
 
Till slut träffade han en läkare som kunde operera hans ben och många operationer senare kan han gå, men använder oftast kryckor. Han blev upptäckt när han med sina urstarka armar gjorde konster på gatan i Addis Abeba och idag är en viktig del av Circus Debre Berhans professionella team. Läs mer om de medverkande i bifogad artistpresentation. 
Föreställningen har två regissörer, en från Angereds Teater och en från Circus Debre Berhan: Elefthria Gerofoka är regissör och skådespelare från Grekland. Hon har arbetet på Angereds Teater i två år som regiassistent och skådespelare och Cargo är hennes regidebut i Sverige. Teklu Ashagir är chef och konstnärlig ledare för Circus Debre Berhan. Han har tidigare gästat Uganda, Holland, Belgien och Frankrike med Circus Debre Berhan men detta är första gången de gör en fullskalig produktion på en professionell inomhusscen.
Båda regissörerna och de medverkande artisterna ställer gärna upp för intervjuer och finns tillgängliga på dagtid från och med måndag den 7 oktober.

Urpremiär 11 oktober kl. 19 på Andra Stället, Angereds Teater. Spelas fram till 7 december på tisdagar, onsdagar, torsdagar kl. 13, fredagar kl. 19 och lördagar kl. 15. (Andra tider på höstlovet v. 44, se hemsidan för mer info. Längd ca 1 timme och 15 min.
 
För mer information och intervjuer kontakta: Lovisa Pihl, Marknadsansvarig
031-331 54 08 | 0706-47 94 29 | lovisa@angeredsteater.se | www.angeredsteater.se 
Angereds Teater - www.angeredsteater.se - 031-331 54 08
info@angeredsteater.se